1403-01-201403-01-30bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 30 فروردين 1403

کد خبر : 112870

 
مقابله با تعطیلی با راهکار محدودیت زمان پذیرش مشتری با رعایت پروتکل بهداشتی

کجا تعطیل است؟
تاریخ خبر : 1399-08-06
     
 
 
     
متن خبر :


 کافه، کافی‌شاپ یا کافه تریا ما چه کاره‌ایم؟ چرا ما تعطیل باشیم و فست‌فودها فعال باشند؟ چرا در اعمال محدودیت‌ها به جای تصمیم برای تعطیلی مطلق واحدهای صنفی محدودیت‌های ارائه خدمات به مشتری تعریف نمی‌شود؟
ما صاحبان کافه‌ها بین رسته‌های مشابه شغلی گزینه‌های نخست تعطیلی برای مبارزه با شیوع کرونا هستیم و این از لحاظ اقتصادی واحدهای صنفی را با چالش روبه‌رو کرده است.
رستوران‌ها و فست‌فودها، چون یک اتحادیه رسمی دارند در دوران پس از عید که همه جا تعطیل بود، توانستند به‌صورت رسمی پیگیری بکنند و رستوران‌هایشان را باز کنند، اما در حوزه کافه‌ها به‌دلیل نبود اتحادیه مستقل، این اتفاق نیفتاد.
اینها گزیده‌ای از موارد منعکس‌شده از سوی صاحبان کافه و کافی‌شاپ‌ها به همدان‌پیام بوده است.
موضوع از این قرار است که تعطیلی برخی مشاغل برای مقابله با شیوع ویروس کرونا این روزها به هزار و یک پرسش بی‌جواب بین فعالان این مشاغل تبدیل شده است.
در بین مشاغل، چندگانگی تعریف ارائه خدمات به مشتری و نام رسته آنها، این روزها صاحبان آنان را به یک بام و چند هوایی شدن دچار کرده است.
پاسخ به این پرسش که «بالاخره ما در کدام رسته‌ایم و چرا مشاغل مشابه می‌توانند فعالیت کنند و ما نه» حتی برخی مدیران صنوف را هم با چالش روبه‌رو کرده است.
براساس مصوبه روز شنبه گذشته ستاد ملی مقابله با کرونا با توجه به اینکه استان همدان در شرایط قرمز کرونا قرار گرفته، اعمال و تمدید محدودیت‌ها از روز گذشته تا دهم آبان ضروری است.
 براساس این اطلاعیه، تعطیلی در سینماها، تئاترها، موزه‌ها، فرهنگسراها و اماکن سیاحتی به مدت یک هفته ادامه دارد و در شهرهای با وضعیت قرمز نماز جمعه و نمازهای جماعت تعطیل و زیارتگاه‌ها، تکایا و اماکن متبرکه نیز بسته است.
در این اطلاعیه آمده است: برخی اصناف همدان مانند قهوه‌خانه‌ها و چایخانه‌ها، استخرهای شنا، شهربازی‌ها، گیم‌نت‌ها، تفرجگاه‌ها، تالارهای پذیرایی، خانه‌مسافرها و سوئیت‌های شهر تعطیل است.
آنچه ما را به انعکاس این گزارش واداشت اعمال محدودیت‌ها برای برخی مشاغل است که نوع رسته آنها تا پیش از کرونا شاید چندان مورد توجه حتی صاحبان این مشاغل نبود.
  مأمن امن جوانان
کافه‌ها که با جوش و خروش کافه‌رو‌ها در سال‌های اخیر به‌نوعی تبدیل به رگ‌های تپنده شهر‌ها شده بودند، تحت‌تأثیر پاندمی کرونا رو به خاموشی رفتند، افراد به‌ویژه جوانان زیادی که کافه مأمن امن دورهمی‌ها و جمع‌های دوستانه، گفت‌وگو‌های دوستانه و حتی لحظه‌های خلوت و تنهایی‌هایشان شده بود، حالا بخش زیادی از آنها خانه‌نشین و دور از دوستان هستند. این مسأله مشکلاتی را برای کافه‌دار‌ها و افرادی که شاغل در این محیط هستند نیز به‌وجود آورده است.
کافه‌ها از جمله این مشاغل هستند که این روز‌ها گویا از همه مشاغل در رده خود بیشتر در شرف تصمیمات دقیقه نودی برای تعطیلی هستند.
وقتی در محدودیت‌ها تصمیم بر تعطیلی کافه‌ها گرفته می‌شود، بین مشاغل این دوگانگی در برخورد‌ها پیش می‌آید که واحد صنفی کافه، کافه‌تریا و یا کافی‌شاپ است؟
و چرا اعمال محدودیت‌ها برای برخی رسته‌ها انجام می‌شود و برخی دیگر خیر!
  تفاوت بین کافی‌شاپ و کافه
وقتی تفاوت بین کافی‌شاپ و کافه را مرور می‌کنیم درمی‌یابیم که کافی‌شاپ و کافه 2 عبارت متفاوت هستند، که برخی افراد از آنها به‌صورت متناوب استفاده می‌کنند. اما اگر کسی مجبور به تفکیک بین این 2 باشد، یک کافه به احتمال زیاد در خدمت غذا است، درحالی‌که یک کافی‌شاپ ممکن است در انواع مختلف نوشیدنی‌های قهوه، اسپرسو و چای تخصص داشته باشد(و منحصر به‌فرد آن را سرو می‌کند).
به زبان ساده، خط بین کافه و کافی‌شاپ در واقع خود قهوه است. معمولاً در یک کافی‌شاپ، قهوه اصلی‌ترین محور است. شما روش‌های مختلف دم کردن، نوشیدنی‌های اسپرسو سنتی را پیدا خواهید کرد و بیشتر آنها گزیده‌ای از پیشنهادات چای را نیز دارند.
به‌طور رسمی می‌توان از یک کافه به‌عنوان رستوران نیز نام برد. در کافه‌ها، تمرکز اصلی بیشتر روی غذا و نه قهوه است، اگرچه بیشتر کافه‌ها انواع قهوه را در منوهای خود ارائه می‌دهند. از طرف دیگر، به‌دلیل اینکه یک کافی‌شاپ بیشتر با قهوه سروکار دارد، این خصوصیات مانند(تمرکز اصلی غذا) را ندارد.
از این تعریف ساده، کافه نوعی رستوران است که عمدتاً قهوه و میان‌وعده سرو می‌کند. کلمه کافه یک کلمه فرانسوی است که به‌معنی «قهوه» است. هیچ قانونی برای این 2 تعیین نشده است. برخی کافی‌شاپ‌ها به‌طور معمول غذا نیز سرو می‌کنند و برخی کافه‌ها فقط قهوه را می‌توانند عرضه کنند، هرچند که چنین مواردی بسیار نادر است.
 کافه‌تریا
کافه تریا سالنی با فضای بسیار رنگارنگ و شاد است که سبب می‌شود اشتهای میهمانان زیاد شود. شکل این سالن‌ها از طرح و نمونه خاصی پیروی نمی‌کند اما بیشتر آنها به‌صورت مربع یا مستطیل ساخته می‌شوند. در برخی از آنها صندلی‌هایی با پایه‌های بلند و تکیه‌گاه‌های کوتاه و در برخی دیگر همانند رستوران‌ها میز و صندلی‌هایی در شکل‌های مختلف قرار دارد.
در کل، کافی‌شاپ مکانی با شباهت‌هایی بین کافه‌تریا و رستوران است، از این جهت که در کافی‌شاپ غذای گرم که زمان تهیه پایین دارد، سرو می‌شود.
شایان ذکر است از زمان شیوع ویروس کرونا و اعمال محدودیت‌ها، تعریف برخی مشاغل و عنوان‌ها نیاز به جزئی‌نگری‌های بیشتر شده است.
حالا لازم است بین عناوین و نوع فعالیت‌های کافه، کافه‌تریا، کافی‌شاپ و فست‌فودها مرزهای معینی مشخص شود و شاید بهتر باشد به‌جای اعمال تعطیلی برای برخی از این مشاغل و فعال ماندن برخی دیگر به نوع سرویس‌دهی به مشتری در زمان محدود حضور در مکان و براساس ظرفیت فاصله‌گذاری شده توجه بیشتری شود.
زیرا اعلام تعطیلی به کافه‌ها هراز گاهی بدون برنامه‌های از پیش تعیین‌شده موجب می‌شود هم مواد غذایی دپو شده آنها و هم آمار اشتغالزایی و تعمین هزینه‌های اجاره‌بهای مکان برایشان با چالشی جدی روبه‌رو شود.
در یک توصیه کارشناسی لازم است مروری بر پروتکل‌های بهداشتی در مواقع حضور در چنین اماکنی داشته باشیم.
 راهکارهایی برای مقابله با شیوع کرونا در کافه‌ها
-استفاده از سیستم تهویه و یا باز گذاشتن پنجره‌ها.
-درصورتی‌که مواجهه چهره به‌چهره ناگزیر باشید باید در حداقل زمان ممکن خدمات‌رسانی صورت گیرد تا صف تشکیل نشود.
-حداقل فاصله بین میزها یک متر باشد.
-اجتناب از تماس کارکنان با یکدیگر از جمله دست دادن.
-اجتناب از تجمع در محیط کار از جمله رختکن، آبدارخانه، انبار و یا اطراف محیط کار.
-درصورت فعال بودن اتاق استراحت کارکنان و شاغلان، رعایت فاصله ایمن حداقل یک متر رعایت شود.
-ضرورت استفاده از محافظ یا شیلد‌های محافظتی یا ایجاد حفاظ شیشه‌ای بین متصدیان رستوران و مشتریان.
-استفاده از محافظ یا شیلد‌های محافظتی برای میز صندوقدار و نوار نقاله متحرک یا پیشخوان فروش بین مشتری و متصدی، ضرورت دارد.
-چیدمان میز غذاخوری و نشستن مشتری طوری باشد که فاصله حداقل یک متر رعایت شود.
-دریافت وجه نقد ممنوع است و پرداخت باید آنلاین صورت گیرد.
به هر ترتیب ضرر اقتصادی کافه‌دار‌ها ترکیبی از اجاره ملک، هزینه بالای مواد اولیه و کم شدن مشتری‌ها است. اجاره ملک به‌عنوان یک هزینه ثابت و جاری در هر ماه مهم‌ترین عامل می‌تواند باشد، چون کافه‌داران کمی هستند که خودشان صاحب ملک باشند. اگر روند تعطیلی کافه ادامه داشته باشد ضرر و زیان بیشتری را ایجاد می‌کند و از طرف دیگر افزایش قیمت ارز و بالا رفتن قیمت مواد مصرفی و ابزاری که در کافه‌ها استفاده می‌شود، ضربه دیگری به اقتصاد کافه‌دار‌ها وارد کرده است.
مسأله بعدی هم درواقع پرداخت حقوق و مزایای پرسنلی بود که بیکار شده بودند و این امر حتی منجر به تعدیل نیرو شد. حالا امید آن می‌رود با اعمال راهکارهای اصلاحی به جای تعطیلی کافه‌ها آنها با رعایت موارد مذکور بتوانند زندگی با کرونا را بین دوستداران کافه براساس پروتکل‌های بهداشتی فرهنگسازی کنند تا هم خودشان اقتصادشان پویا بماند هم کافه‌دوستان را از فضاهای دلچسب خود محروم نکنند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.