پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 28 فروردين 1403

کد خبر : 83956

 
در آيين گشايش "همايش باباطاهر" تاکيد شد

ادامه تجليل از مفاخـر
تاریخ خبر : 1396-12-10
     
 
 
     
متن خبر :

 همایش ملی باباطاهر از صبح دیروز کار خود را در همدان با حضور جمعی از فرهیختگان علمی و فرهنگی کشور و مسئولان استان در دانشگاه بوعلی سینای همدان آغاز کرد.
نماینده ولی فقیه در استان در این همایش به استمرار همایش تجلیل از مفاخر و فیلسوفان همدان تاکید کرد و گفت: برای شناختن ابعاد شخصیتی و فضیلت عارفان و فیلسوفان همدان باید هزاران همایش برپا شود.
آیت ا... غیاث الدین طه محمدی ،اظهار کرد: فیلسوفان و عرفای همدان مانند باباطاهر و عین القضات در زمان حیاتشان ریاضت های بسیاری کشیده اند تا فضیلت خلق کنند که اکنون ما وارث این فضائل هستیم.
امام جمعه همدان، اظهار کرد: قشر دانشگاهیان و حوزویان و فرهیختگان رسالت سنگینی برای اشاعه و شناسایی فضیلت های برجای مانده از عارفان و دانشمندان همدان بر عهده دارند.
 آیت ا...محمدی از دانشگاه بوعلی سینا برای حمایت علمی از همایش هزار ه باباطاهر قدردانی کرد و گفت: دانشجویان این مرکز علمی بیش از دیگران باید برای فرهنگ و هنر همدان تلاش کنند.
نماینده ولی فقیه در استان همدان به سرگذشت عرفای همدان مانند عین القضات و میر سیدعلی همدانی اشاره کرد و گفت: مطالعه زندگی پرفراز و نشیب زندگی این عرفا و فیلسوفان بر همه ایرانیان واجب و برای همدانی ها واجب تر است.
طه محمدی خاطرنشان کرد: در ظاهر و باطن این عرفا نور و معرفت الهی می جوشد و ما هم باید ذره ای از این انوار الهی بهره مند شویم.
وی با اشاره به اهمیت این همایش ها و تجلیل از بزرگان آب و خاک همدان گفت: این محافل کافی نیست و شاید یک هزارم از ابعاد شخصیتی این عرفا را نمایان کند.
امام جمعه همدان اظهار کرد: خروجی همایش ها باید برای عموم مردم سودمند و غنی باشد تا شرکت کنندگان بتوانند زاد و توشه ای از معرفت و عرفان بردارند.
در ادامه نیزمعاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار همدان گفت: تجلیل از مفاخر و عرفا در راستای توسعه فرهنگی، تکلیف بزرگ دولت است.
سعید شاهرخی، افزود: در استان همدان با تدبیر استاندار در سه سال گذشته این تکلیف فرهنگی به خوبی عملی شده است.
وی تصریح کرد: نامیدن سال 94 به نام میرسیدعلی همدانی،سال 95 به نام "سیدجمال الدین اسدآبادی" و امسال به نام " بابا طاهر"گواه عملکرد مطلوب استان همدان در راستای توسعه فرهنگی و پاسداشت مفاخر است.
شاهرخی خاطرنشان کرد: همدان مهد فرهیختگان و مفاخر ارزشمند بسیاری است و نهضت معرفی مفاخر و مشاهیر پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین به جهانیان به راه افتاده است.
معاون سیاسی،امنیتی و اجتماعی استاندار همدان با قدردانی از هفته فرهنگی "بابا طاهر" افزود: در این هفته برنامه های ارزشمندی با همت تشکل های ادبی و هنری با حمایت دولت اجرایی شد که قابل تقدیر است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه این آئین در گفت و گو با ایرنا اظهار داشته است: همایش ملی"هزاره بابا طاهر" در 2 بخش علمی و عمومی برگزار می شود که در بخش علمی از 12 مقاله پذیرفته شده در دبیرخانه همایش، هشت مقاله توسط نویسندگان مقالات قرائت می شود.
فاضل عبادی افزود: دکتر نصرا... پورجوادی محقق و پژوهشگر برجسته کشوری سخنران ویژه بخش علمی در افتتاحیه این همایش است و دکتر بلخاری رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور در بخش اختتامیه سخنرانی می کند. وی اضافه کرد: دکتر یعقوب محمدی فر رئیس دانشگاه بوعلی، مهدی شریفیان به عنوان دبیر علمی همایش" هزاره بابا طاهر"، محمد ناصر نیکبخت استاندار همدان و آیت ا... محمدی نماینده ولی فقیه در همدان به ترتیب سخنرانان بخش عمومی همایش هستند.
نی نوازی و دوبیتی خوانی و تجلیل از مقاله های برگزیده بخش پایانی همایش" هزاره باباطاهر" است.
سال 96 از سوی استاندار همدان به نام بابا طاهر نامگذاری شده و در این راستا همایش ملی" هزاره بابا طاهر" با همکاری فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان و دانشگاه بوعلی سینا در 9 اسفند برگزار شد.
بابا طاهر، شاعر و عارف نامی ایران است که در اواخر قرن چهارم و اوایل قرن پنجم می زیسته و به دلیل وارستگی و دل بریدن از تعلقات دنیوی، لقب عریان گرفت.
دو بیتی های شورانگیز با لهجه دلپذیر لری، مهمترین اثر ادبی به جای مانده از باباطاهر عریان است که برآمده از روح لطیف و قلب پر سوز اوست .

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.