پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

کد خبر : 119473

 
به مناسبت 11 شهریور روز صنعت چاپ بررسی شد

صنعت چاپ استان توانمندی‌ها و موانع
تاریخ خبر : 1400-06-11
نویسنده : زهرا زنگنه
     
 
 
     
متن خبر :

■ حمیدرضا متین: در تکنولوژی باید به روز باشیم
■ محمود موسوی صانع: مشاوره مالیاتی می‌دهیم
■ امین خضریان: اتحادیه چاپخانه‌داران استانی شود
■ مجید فروتن: چاپخانه‌ها اولویت نخست اقتصاد فرهنگ
■ بیژن ترابیان: بازاریابی را جدی بگیریم

 امروز 11 شهریورماه به نام روز صنعت چاپ نامگذاری شده است، صنعتی که قدمت آن در جهان به اواخر قرون وسطی برمی‌گردد. نویسندگان و تاریخ نویسان منشا پیدایش و بکارگیری چاپ را کشور چین معرفی می‌کنند و اعتقاد دارند این صنعت از سرزمین چین به اروپای غربی رسیده است.
 نحوه ابداع و اختراع صنعت چاپ کاملا مشخص نیست با این که اروپایی‌ها آن را از آن خود می‌پندارند اما باتوجه به شواهد موجود مبدا پیدایش صنعت چاپ کشور چین است. ورود صنعت چاپ به ایران به حدود صد سال پیش برمی‎گردد که یک نقطه عطف در تاریخ ایران محسوب می‌شود.
برخی عصر ایلخانان را آغاز صنعت چاپ در ایران می‌دانند اما برخی دیگر این احتمال را می‌دهند که قبل از دیگران، یهودیان فارسی زبان به این فکر افتاده اند. اما دوران تحول در حوزه چاپ و موارد چاپی مثل روزنامه و کتاب در دوره قاجار و از زمان ولایتعهدی عباس میرزا و ورود نخستین ماشین چاپ به کشور آغاز شده است.
در همدان نخستین کتاب به نام «صومیه» تألیف مولا عبدالرزاق اصفهانی حدود 190 سال پیش تألیف شده است، ورود دستگاه چاپ به همدان مربوط به سال 1257 و نخستین مجله که در همدان چاپ شده عدل مظفری در سال 1324 هجری قمری است. از چاپخانه‌های قدیمی در همدان می‌توان به چاپخانه اکباتان، صفائیه، همدان، اتحاد و گلگون اشاره کرد که در دوره قاجار و پهلوی فعالیت می‌کردند.
در کشور بیش از 5 هزار واحد صنفی در حوزه چاپ فعالیت میکنند که 270 واحد آن در استان همدان هستند.
استان همدان قطب صنعت چاپ در غرب کشور است و در کشور هم جایگاه خوبی دارد، به همین دلیل و به مناسبت روز صنعت چاپ، همدان پیام نشستی با حضور رئیس سازمان صمت، معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران، معاون بازرگانی سازمان صمت و رئیس اداره اطلاعات و خدمات امور مالیاتی استان همدان با موضوع صنعت چاپ با تأکید بر «تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی» برگزار کرد که در ادامه باهم می‌خوانیم:

در تکنولوژی باید به روز باشیم حمیدرضا متین
 رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان:

 صنعت چاپ در استان ما بیشتر روی کاغذ متمرکز شده است و برخی صنعت چاپ را تنها در کاغذ می‌بینند، اما درحال‌حاضر صنعت چاپ در کشور به شکلی شده که کاغذ شاید 23 الی 24 درصد آن را تشکیل می‌دهد و درحال‌حاضر در بسیاری از استان‌ها روی پلیمرها، آلومینیوم و بسیاری از موارد هم کار می‌شود و یکی از دلایل ضعیف بودن صنف چاپ در همدان به دلیل کاغذی بودنش است.
در بحث رشد تکنولوژی و با توجه به شرایطی که پیش آمده کمی عقب هستیم و فرسودگی ماشین‌آلات است چاپ یکی از مشکلات جدی و بیشتر دستگاه‌های ما در این حوزه تفاوت زیادی با تکنولوژی‌های جدید دنیا دارند.
صنعت چاپ متاسفانه به مردم همدان درست شناخته نشده و نتوانسته است مثل سایر استان‌ها خودش را در بین مردم جا بیندازد و هرجا بحث چاپ پیش‌ می‌اید نخستین چیزی که به ذهن مردم می‌رسد کاغذ است.
به وارد کردن خطوط تولید جدید باید توجه بیشتری کنیم، البته با سیاستگذاری جدید وزیر صنعت امیدواریم که برنامه‌ریزی‌های خوبی در این زمینه انجام شود.
در بحث سرمایه‌گذاری متقاضی باید میزان سرمایه‌گذاری‌اش با درآمد توازن داشته باشد و علاوه بر آن باید به فرهنگ عمومی، بازگشت سرمایه و تهیه مواد اولیه مناسب مد نظر قرار بگیرد. همین دلایل سبب شده که برخی افراد برای سرمایه‌گذاری در حوزه چاپ عقب‌نشینی کنند.
در بحث اتحادیه هم مصوب می‌کنیم اگر قصد داریم که اتحادیه شهرستانی باشد چندین رسته مرتبط به آن اضافه شود و اگر قصد داریم استانی شود نیز شرایط لازم را داریم که اتحادیه به صورت استانی شود و چاپخانه هایی که در سایر شهرستان‌ها فعال هستند مغفول نمانند.
که البته به نظر می‌رسد استانی شدن این اتحادیه می‌تواند منفعت بیشتری برای اعضای آن داشته باشند. در بحث شعار سال، باید در حوزه صنعت چاپ به صادرات توجه ویژه‌تری شود چون یک حرکت توجیه‌پذیر است. این حرکت به حرف ساده است ولی می‌دانم که در عمل حرکتی سخت اما انجام شدنی است.
پیش‌بینی می‌شود با حضور وزیر جدید صمت برنامه‌ریزی‌های مناسبی برای صنعت کشور انجام شود و  در 6 ماه دوم سال در صنعت، تولید و واردات کشور اتفاقات خوبی رقم ‌خورد.

مشاوره مالیاتی می‌دهیم محمود موسوی صانع
 رئیس اداره اطلاعات و خدمات مالیاتی استان همدان:

 صنعت چاپ از افرادی تشکیل شده که بی‌ادعا و در سکوت کار می‌کنند و رسالت زیادی هم برعهده دارند. برخی از مواردی که مطرح می‌شود به نوع نگاه ما به روابط و مقررات سازمانی برمی‌گردد، قوانین چه خوب چه بد باید اجرا شود. سازمان امور مالیاتی مجری قانون است. در آخرین اصلاحیه قانون، بخش انتشارات و صنعت چاپ از هم جدا شده‌اند، کار انتشاراتی به دنبال سود نیست اما صنعت چاپ یک صنعت تجاری است.
درباره صنعت چاپ، سازمان امور مالیاتی کشور قبل از سال 4 نگاهی برای برآورد مالیات داشته است اما بعد از اصلاح قانون، سازمان امور مالیاتی کشور الزامی برای حسابرسی به همه پرونده‌ها را ندارد.
معافیات در حوزه انتشارات هم شرایطی دارد، یعنی یک انتشاراتی معاف از مالیات است به شرطی که تکالیف قانونی خودش را انجام دهد اما درباره صنعت چاپ هیچگونه معافیتی در قانون وجود ندارد، مگر در بحث صدور پروانه‌ها برای اشخاص حقوقی غیردولتی در مناطق کمتر توسعه یافته یا شهرک‌های صنعتی این مناطق که از 5 تا 13 سال معافیت مالیات مستقیم دارد.
از سال 1394 ترکیب و ترتیب سازمان مالیاتی متفاوت شد و با میزان درآمد گروه‌بندی مالیاتی تعریف می‌شود در نتیجه نگاه ما نگاه صنفی نیست و به لحاظ ساختاری نمی‌توانیم واحد مالیاتی مختص صنف فرهنگ داشته باشیم.
برخی نقص‌ها و ایرادات وجود دارد که تلاش می‌کنیم که آنها را برطرف کنیم. از طرفی مشاورانی در سازمان مالیات هستند که می‌توانند شما را در هر زمینه کمک کنند.
درباره عمل به شعار سال در سازمان مالیاتی هم تلاش کردیم بسیاری از کارها را به صورت الکترونیکی انجام دهیم و هر نوع ایراد مالیاتی که در حوزه چاپ وجود داشته باشد با حضور مدیرکل امور مالیاتی استان و اعضای صنف جلسه ای تشکیل داده و رفع می‌کنیم.

 

چاپخانه‌ها اولویت نخست اقتصاد فرهنگ
مجید فروتن،معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان:

 2 سال پیش در کمیسیون عالی استان تصویب شد که زیرمجموعه‌ها و نهادهایی که به صنف چاپ وابسته هستند مثل خدمات کامپیوتری به آن اضافه شوند، این مورد مصوب شد اما عملی نشد. شاید یکی از قدیمی ترین اتحادیه‌ها در استان همدان صنف چاپ باشد. قدمت تاریخ چاپ را اگر در همدان در نظر بگیریم شاید به 200 سال پیش برمی‌گردد، پس نشان میدهد که با یک صنف جدید مواجه نیستیم بسیاری از کسانی که در حوزه چاپ استان همدان نسل به نسل در حال فعالیت هستند.
از دیدگاه فرهنگی هم نگاه کنیم، چاپ بستر بسیاری از حوزه‌ها است تقریبا تمامی صنوف به ان وابسته هستند، اگر قصد داریم توسعه فرهنگی داشته باشیم، چاپ می‌تواند کمک کننده باشد.
بسیاری از چاپخانه داران ما در حوزه چاپ روی سلوفان، شیشه و . . . وارد شدند. اما متأسفانه استان ما یک استان صنعتی نیست.
 از همه مهمتر حوزه سرمایه‌گذاری است، یعنی سرمایه‌گذاری در یک چاپخانه را با کارگاه‌های کوچک نمی‌توانیم مقایسه کنیم، اگر کسی قصد سرمایه‌گذاری در این حوزه را داشته باشد باید به صورت کلان این کار انجام دهد یعنی چندین میلیارد هزینه لازم دارد.
در بخش اقتصاد فرهنگ هم اولویت اول چاپخانه و مراکز چاپی است، امروز دیگر تنها چاپ افست مطرح نیست، چاپ دیگری از جمله دیجیتال مطرح شده است.
در حوزه بسته‌بندی، گردشگری، سوغات همدان و یا ارمغان‌های فرهنگی چاپ می‌تواند سرمایه‌گذاری در سایر صنایع را دوچندان کند. در حوزه صنایع تا زمانی که صنایع بزرگ است، معمولا توجهی به حوزه‌های پایین دستی نمی‌شود. با استانی شدن اتحادیه چاپخانه‌داران حمایت های بیشتری نیز دریافت می‌شود.
درباره مالیات هم برخی صنوف مثل موسسات فرهنگی، کتاب فروشی‌ها، حوزه کتاب و نشر معاف از مالیت هستند اما اقلام تبلیغاتی و حوزه‌های تجاری باید مالیات پرداخت کنند.
بیشتر بخش فرهنگ در مقایسه با بسیاری از صنایع درآمدزا نیست و به برخی حوزه‌های مختلف فرهنگی برای سرپا ماندن به‌ویزه در شرایط کرونا یارانه هم پرداخت می‌کنیم. امیدوارم به حوزه‌ی فرهنگ در حوزه مالیات نگاه متفاوت‌تری داشته باشند و از طرفی یک دایره مستقل مالیاتی برای اهالی فرهنگ تشکیل شود تا هنرمندان و اهالی فرهنگ بدانند که برای مالیات به کجا مراجعه کنند.  با توجه به قدمت تاریخی حوزه چاپ، باید قدم های وسیعی برداریم و سرمایه‌گذارها در این حوزه‌ها کار کنند البته شاهد آن هستیم که این روزها در حوزه فرهنگی کمتر سرمایه‌گذاری می‌شود. در صنعت چاپ یک نگاه همه‌جانبه داریم چون یک حوزه تکاملی است، باید تمامی کارها از زمان سفارش تا تحویل در استان همدان انجام شود که البته این توانمندی در استان وجود دارد. استان همدان در غرب کشور به لحاظ تعداد ورق رتبه اول را و در کشور جایگاه میانه را دارد.
ما به دنبال مجتمع‌سازی بزرگ در چاپ هستیم و همچنین قصد داریم دستگاه‌هایی را وارد استان کنیم که در هیچ جای کشور نیست. موزه صنعت چاپ را هم با دیدگاه گردشگری، فرهنگی وآموزشی نیز راه‌اندازی می‌کنیم.

بازاریابی را جدی بگیریم
بیژن ترابیان،معاون بازرگانی اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان همدان:

 صنعت چاپ در کشور صنعت قابل توجهی است و رتبه خوبی دارد و قطعا از نگاه سازمان صنعت، معدن و تجارت مغفول نمانده است.
نخستین بحثی که در حوزه صنعت چاپ وجود دارد، بهبود محیط کسب و کار است، چون حوزه‌ای است که با بیمه، مالیات و بهداشت چالش‌هایی دارد. همچنین یک بازتعریف از صنایع چاپ باید انجام شود، خیلی از واحدهای صنعتی چاپ چون از روش‌های قدیمی استفاده می‌کنند، زیان‌ده هستند.
در حوزه بازاریابی در صنعت چاپ خصوصا بسته بندی نیاز به برگزاری نشست‌های کارشناسی داریم چون امروزه بازاریابی در صنعت چاپ و بسته‌بندی یک مشکل جدی است.
با حضور اعضای جدید قطعا برای توانمندی اتحادیه چاپ، به‌روزرسانی و تأمین قطعات برای ماشین‌آلات صنعت چاپ نیز باید اقداماتی انجام شود که از برنامه‌های ما در سال جدید خواهد بود.


اتحادیه چاپخانه‌داران استانی شود
امین خضریان،رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران همدان:

 صنعت چاپ یک صنعت چند بعدی و مکمل بسیاری از صنایع در کشور است، هیچ محصولی را در دنیا نمی‌بینید که بی‌نیاز از صنعت چاپ باشد. صنعت چاپ به دلیل جایگاهی که دارد یک صنعت راهبردی است و باید برای آن اهمیت ویژه ای قائل شد.
صنعت چاپ در حوزه اشتغال، ظرفیت اشتغالزایی بسیار بالایی در مقایسه با سایر واحدهای صنعتی استان همدان دارد.به لحاظ ارزاوری نیز صنعت چاپ نسبت به بسیاری از صنایع پیشرو است، اما متاسفانه مشکلات و چالش‌هایی که در این صنعت داریم مانع از آن می‌شود که بتوانیم در آن پیشرفت کنیم. صنعت چاپ در کشور ما هم در حوزه صنعت و هم در حوزه فرهنگ متولی دارد یکی از ایراداتی که همواره از طرف فعالان حوزه چاپ مطرح است، این است که هر حوزه در فرهنگ و ارشاد به صورت خاص دیده می‌شود، اما در حوزه ارشاد به صنعت چاپ به صورت ویژه توجه نمی‌شود و متاسفانه جایگاهی که باید در کشور داشته باشد را ندارد و این سبب دلسردی چاپخانه‌داران همدان می‌شود.
صنعت چاپ از مزایای صنعتی نیز برخوردار نیست.
 اتاق اصناف هم دیدش نسبت به چاپخانه داران مانند سایر اتحادیه‌ها است، اتحادیه ما اتحادیه پرجمعیتی نیست و ممکن بود با سایر اتحادیه‌ها ادغام شود. استانی‌شدن این اتحادیه می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد و انگیزه فعالیت اعضای هیأت مدیره را نیز افزایش می‌دهد.
در حوزه امور مالیاتی نیز اتحادیه چاپ با مشکلاتی روبه‌رو است. حدود 90 الی 95 درصد فروش واحدهای چاپی به هزینه‌های مواد اولیه و حقوق کارگران اختصاص پیدا می‌کند، اما نگاه سازمان امور مالیاتی به واحدهای چاپی به این شکل نیست. امیدواریم که با تغییر این نگاه قدمی در راه پیشرفت و توسعه صنعت چاپ برداریم.
مواردی را برای مالیات مطرح می‌کنیم که مطابق با قانون است ولی نگاه سازمان مالیاتی اینگونه نیست. ما انتظار معافیت مالیاتی نداریم، انتظار داریم که به صنعت چاپ مطابق با درامدی که واقعا دارد مالیات تعلق بگیرد.
چاپ سیلک و چاپ بنر در حدود 9 درصد ارزش افزوده دارد و زمانی که محاسبه می‌شود شاید یک واحد چاپی را با چند صد میلیون درگیر می‌کند رقمی که می‌تواند آن را زمین بزند. واحدهای بزرگ سیستم‌های مالی بزرگی هم دارند، ولی در سیستم‌های کوچک همچنین چیزی دیده نمی‌شود. در صنعت چاپ نیازمند تسهیلات هستیم، که متأسفانه به صنعت چاپ تعلق نمی‌گیرد و این امید را داریم که در آینده برای ارائه تسهیلات نیز اقداماتی انجام شود.

مدیر چاپخانه اکباتان همدان در گفت‌وگو با همدان پیام:
مشکلات چاپخانه‌ها سراسری است

 مدیر چاپخانه اکباتان نیز در گفت‌وگو با همدان پیام ضمن تبریک روز صنعت چاپ بیان کرد: در 2سال گذشته کرونا چاپخانه داران را با کمبود کار و نقدینگی بسیار بالایی روبه رو کرده است که متاسفانه برخی چاپخانه ها حتی قادر به پرداخت حقوق کارمندان خود نیستند.
مهدی زرگریان با اشاره به اینکه در حال حاضر برای کمبود کار و مشکلاتی که بیشتر چاپخانه‌ها با آن روبه‌رو شده‌اند، 40 درصد چاپخانه‌ها در معرض ورشکستگی قرار دارند، گفت: راهکار برای رفع چالش ها باید سراسری باشد و یک چاپخانه به تنهایی از پس آن برنمی آید، طوری که باید تمامی اتحادیه ها با یکدیگر جلسه ای تشکیل دهند و راهکار اساسی برای حل مشکلات کنونی پیدا کنند.
وی با بیان اینکه دولت باید کمک مالی نیز در این زمینه برای ما در نظر بگیرد مالیات و ارزش افزوده که یکی از اساسی ترین مشکلات چاپخانه هاست را حذف کند، اظهار کرد: با این اقدام گوشه ای از مشکلات ما نیز حل می‌شود، البته یکی دیگر از راهکار های اصلی این است که کمک های مالی بدون بهره را در اختیار چاپخانه‌داران قرار دهند.
زرگریان با اشاره به اینکه استان همدان در غرب کشور از نظر دستگاه ها و ماشین آلات چاپ از جایگاه بالاتری برخوردار است، گفت: متاسفانه در این شرایط که به وجود آمده کار چاپی نسبت به گذشته بسیار کاهش یافته است از طرفی بیشتر چاپخانه‌ها که به سمت بسته‌بندی کالاها روی آورده‌اند، نیاز به پول، درآمد و دستگاه‌هایی دارند که از کشورهای خارجی وارد شود.

مدیر چاپخانه یوسف همدان در گفت‌وگو با همدان پیام:
نبود دستگاه‌های پیشرفته مانعی در صنعت چاپ است

 مدیر چاپخانه یوسف همدان درباره موانع و مشکلات صنعت چاپ بیان کرد: به‌دلیل نبودن امکانات و دستگاه‌های پیشرفته بیشتر کارهای با‌کیفیت تیراژ بالا که دارای سود بیشتری هستند در شهر همدان انجام نمی‌شود.
مرتضی یوسفی با بیان اینکه دستگاه‌ها و تجهیزات موجود در همدان کیفیت مورد نیاز برخی چاپ‌ها را نمی‌تواند تأمین کند، گفت: سرمایه در گردش چاپخانه‌های همدان یک موضوع حیاتی است، بیشتر چاپخانه‌های شهر همدان سرمایه در گردش بسیار پایینی دارند و همین عاملی شده تا تولید کافی در شهر همدان نداشته باشیم.
وی با تأکید بر اینکه تعداد چاپخانه‌های همدان زیاد است اما چاپخانه‌هایی که ماشین‌آلات مدرن داشته باشند تعداد کمتری دارند، اظهار کرد: این روزها کمتر کسی روی کیفیت بالا مانور می‌دهد و قیمت حرف اول را می‌زند و تنها دلیل آن هم سود کم و هزینه زیاد در این صنعت است.
یوسفی با تأکید بر اینکه نیازمند حمایت جدی‌تر از سوی مسئولان در حوزه صنعت چاپ هستیم، اظهار کرد: یکی دیگر از مشکلات ما مالیات بر ارزش افزوده است، به دلیل رقابتی که بین چاپخانه‌های همدان با سایر چاپخانه‌ها در سراسر کشور وجود دارد، متأسفانه چاپ‌هایی که در چاپخانه های همدان انجام می‌شود نمی‌تواند از دام ارزش افزوده رها شود.
وی درخصوص جایگاه همدان در حوزه چاپ در کشور نیز اظهار کرد: به نظر من همدان نسبت به سایر شهرهای کشور دارای رتبه متوسطی دارد.

مدیرمسئول روزنامه باختر کرمانشاه در گفت‌وگو با همدان‌‌پیام:
چاپخانه‌ها رکن اصلی در پیدایش مطبوعات هستند

 مدیرمسئول روزنامه باختر کرمانشاه با بیان اینکه کار مطبوعات در وهله اول مرتبط با چاپخانه ها است، گفت: چاپخانه رکن اصلی در امر پیدایش مطبوعات است، به طوری که ما در منطقه غرب از نظر تاریخی قدمت زیادی داریم و جزو استان هایی هستیم که از دیرباز با مسئله چاپ، کتاب و روزنامه سر و کار داشتیم.
کامران سعادت با اشاره به اینکه مشکلات صنعت چاپ به 2 دسته مادی و معنوی تقسیم می‌شوند، افزود: مشکلات مادی مربوط به تحریم و شرایط اقتصادی کشور است و با توجه به اینکه با ویروس منحوس کرونا دست و پنجه نرم می کنیم صدمات بسیار سنگینی هم به چاپخانه و هم به مطبوعات وارد شده است اما خوشبختانه به دلیل علاقه ای که به مطبوعات داریم توانسته ایم از این مشکلات سربلند بیرون بیاییم.
وی درخصوص چاپخانه پیام رسانه نیز اظهار کرد: از نظر تاریخی و منطقه ای غرب ایران از نظر چاپخانه ای یک تاریخ بسیار کهنی دارد، در غرب کشور نیاز به یک چاپخانه بزرگ با ماشین آلات بزرگ رول داشتیم که بتوانیم نیاز مطبوعات را برآورده کنیم که خوشبختانه چاپخانه پیام رسانه این کار را انجام داد و امروز می‌بینیم که اکثر روزنامه های غرب کشور در این چاپخانه با کیفیت بالا منتشر می‌شود و جا دارد این همکاری و تلاش و جدیت چاپخانه پیام رسانه همدان را تحسین کنم.
سعادت در پایان صحبت‌هایش بیان کرد که ارتباط بین چاپخانه و مطبوعات می‌تواند نقش بسیار موثری در فرهنگ داشته باشد و باید با کمک هم موانع و مشکلات را برطرف کنیم.

مدیرمسئول روزنامه زنگان امروز در گفت‌وگو با همدان پیام:
به سمت دیجیتالی شدن حرکت کنیم


 مدیرمسئول روزنامه زنگان امروز درباره موانع صنعت چاپ گفت: دنیا به سمت دیجیتالی شدن در حال حرکت است، صنعت چاپ ما نباید از دنیا عقب بماند و نیازمند این هستیم که به سمت دیجیتالی شدن حرکت کنیم.
مصطفی ارفعی با بیان اینکه به دلیل مشکلات فعلی شاید نتوان این مورد را مطرح کرد، گفت: این مورد کمی آرمانی است اما دور از دسترس نیست فقط نیازمند تلاش تمام اعضای فعال و متولیان این صنف است.
وی با بیان اینکه بیشترین انتظار ما این است که از صنعت چاپ دنیا جا نمانیم، اظهار کرد: در آینده‌ای نه چندان دور روزنامه ها نیز دیجتالی می‌شوند و مردم هم همین را از چاپخانه داران می‌خواهند و باید زیرساخت های آن فراهم شود.
ارفعی درباره مشکلات این صنعت نیز توضیح داد: در سال های گذشته با مشکلات زیادی روبه‌رو بودیم، در 2 سال اخیر در حوزه حمل و نقل مشکلاتی داشتیم، بیشترین مشکل ما مشکل هزینه و بی نظمی در حمل و نقل است.
وی درخصوص راهکارهای رفع این مشکل نیز گفت: راه حل حمل و نقل در حوزه چاپ می‌تواند این باشد که چاپخانه مربوطه بحث حمل و نقل را برعهده بگیرد یا در استانهایی که فعالیت چاپی بیشتر دارند شعباتی تاسیس شود.
ارفعی در پایان صحبت‌هایش نیز اظهار کرد: چاپخانه پیام رسانه افتخار شهرستانی ها است، نمونه‌ای مشابه با چاپخانه پیام رسانه در یک یا دو کلان شهر کشور دیده شده است.
 اینکه در شهرستان همدان بزرگترین و مجهزترین دستگاه های چاپ غرب و شمال غرب کشور را داریم اتفاق خوبی است و موجب دلگرمی روزنامه‌داران غرب کشور شده است.


مدیرمسئول روزنامه سیمره هم در گفت‌وگو با همدان پیام:
همدان قلب غرب کشور در حوزه چاپ است

 مدیرمسئول روزنامه سیمره هم ضمن تبریک روز صنعت چاپ به فعالان این عرصه بیان کرد: درحال حاضر صنعت چاپ در کل کشور به دلیل گران شدن ابزارهای مربوط به چاپ به‌ویژه کاغذ با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو است.
کیانوش رستمی با بیان اینکه در حال حاضر در تحریم به سر می‌بریم، گفت: دلیل اینکه رسانه در بین مردم از استقبال کمتری برخوردار است، این است که مخاطب زیادی در خصوص تک فروشی نداریم.
وی با بیان اینکه در استان های غرب کشور بخش خصوصی فعالیت کمتری دارد، اظهار کرد: صنعت چاپ صنعتی است که اگر به آن تسهیلات خوبی پرداخت شود می‌تواند اشتغالزایی مؤثری داشته باشد.
رستمی با بیان اینکه در غرب کشور تنها چاپخانه‌ای که کیفیت مناسب دارد، چاپخانه‌‌پیام رسانه است، گفت: در این روزها باید از یکدیگر حمایت کنیم، همدان از ابتدا به لحاظ موقعیت جغرافیایی مناسبی که دارد قلب غرب کشور بوده و به دلیل دسترسی که به استان‌های همجوار دارد می‌تواند یک منبع برای ارائه خدمات فرهنگی و رسانه‎‌ای باشد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.