پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

کد خبر : 111017

 
در نشست راهکار‌ها و آسیب‌شناسی گردشگری در روزهای کرونا

فعالان گردشگری دست به دامن مجلس شدند
تاریخ خبر : 1399-05-23
     
 
 
     
متن خبر :

 فعالان گردشگری همدان با حضور نمایندگان مجلس صبح روز شنبه 25 مردادماه در نشستی راهکار‌ها و آسیب‌شناسی گردشگری در روزهای کرونایی را بررسی می‌کنند.
به گزارش همدان پیام، این نشست توسط کمیته گردشگری مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورای اسلامی شهر همدان با حضور رؤسای اصناف و فعالان گردشگری در مرکز همایش‌های قرآنی همدان برگزار می‌شود.
بر اساس آمار میراث فرهنگی استان همدان، شیوع ویروس کرونا ۲۶ میلیارد تومان به تأسیسات گردشگری استان خسارت وارد کرده است.
اگرچه هنوز برای ارزیابی کامل تأثیرات کرونا و بحران جهان بر روی صنعت توریسم خیلی زود است اما مشخص است که میلیون‌ها شغل وابسته به این صنعت در خطر نابودی هستند. در این میان همدان هم بی‌نصیب نیست و آسیب کرونازدگی گردشگری مشهود است. شواهد موجود بیانگر آن است که حدود ۸۰ درصد از کسب و کارهای مرتبط با گردشگری، کوچک و متوسط هستند و این گردشگری همواره برای اشتغالزایی برای زنان، جوانان و جمعیت شهری و روستایی پیشتاز بوده است.
اجرای پروژه‌ها در راستای رونق و توسعه گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع‌دستی در شهرستان‌های استان همدان از جمله برنامه‌های میراث فرهنگی در سال ۹۹ به‌شمار می‌رود که در همین راستا توجه جدی و اساسی بر جلب حمایت مسئولان و نیز نمایندگان مردم منطقه در مجلس شورای اسلامی است.
اما آنچه مورد سؤال است این نکته خواهد بود که در مجلس یازدهم چه اقداماتی در راستای توسعه گردشگری می‌تواند انجام شود؟
در پاسخ به این پرسش برخی نمایندگان از شهرهای متعدد به رسانه‌ها عنوان کرده‌اند، در راستای رونق صنعت گردشگری در کشور با توجه به ظرفیت‌ها و قابلیت‌هایی که در این حوزه وجود دارد، تشکیل فراکسیون قوی گردشگری در مجلس شورای اسلامی با جدیت پیگیری می‌شود.
آنچه مسلم است، پیش‌نویس تشکیل این فراکسیون تهیه شده و در جلسه با مجمع نمایندگان شمالغرب کشور این مهم مطرح و با اخذ موافقت در راستای تشکیل این فراکسیون برای بهره‌مندی از ظرفیت‌های گردشگری موجود اقدام می‌شود. تشکیل این فراکسیون می‌تواند در راستای رونق گردشگری در همدان نیز نقش بسزایی ایفا کند؛ زیرا این مهم قدرت چانه‌زنی با مسئولان را افزایش داده و سبب رونق صنعت گردشگری در منطقه خواهد شد.
اما با توجه به نقش و اهمیت فعالیت‌های حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، لازم است نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی برای جذب اعتبارات ملی به این حوزه برنامه‌ مشخصی داشته باشند.
تلاش برای جذب اعتبارات ملی برای اجرای پروژه‌های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از برنامه‌های مورد پیگیری در مجلس یازدهم است.
رونق این حوزه تأثیر مستقیمی بر رونق تولید و افزایش اشتغال دارد و باید مورد حمایت قرار گیرد.
با توجه به حواشی که کرونا برای فعالان گردشگری ایجاد کرد نباید از نقش گردشگری در راستای تحقق شعار سال و میزان تأثیرگذاری آن غافل شد.
با توجه به شعار سال تعیین‌شده از سوی مقام معظم رهبری مبنی بر جهش تولید، صنعت گردشگری می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در تحقق این شعار داشته باشد. صنعت گردشگری از صنایع پرسود در جهان به‌شمار می‌رود و رونق این بخش در افزایش تولید ناخالص ملی نقش اساسی داشته و می‌تواند زمینه‌ساز توسعه کشور شود. با بهره‌برداری از ظرفیت‌های این حوزه می‌توان زمینه برای توسعه اقتصادی را فراهم آورد که نمونه موفق برخورداری از این ظرفیت‌ها را می‌توان در برخی کشورها نظیر مالزی و ترکیه مشاهده کرد.
از آنجا که شهرهای استان همدان ظرفیت‌ها و قابلیت‌های بالایی در بخش گردشگری دارد که نیازمند معرفی و شناساندن و نیز بهره‌برداری مناسب از آنهاست می‌توان این مهم را جدی انگاشت.
 با بهره‌برداری از ظرفیت‌های این حوزه در همدان درصورت جذب اعتبار لازم برای پروژه‌های گردشگری می‌توان همدان را به یکی از قطب‌های مهم گردشگری در کشور تبدیل کرد.
برای توسعه بهره‌وری از فرصت گردشگری در استان لازم است هرگونه سرمایه‌گذاری واقعی و مؤثر بخش خصوصی در راستای رونق گردشگری در شهرستان‌های استان همدان نیازمند حمایت هستند.
امید آنکه پس از برگزاری نشست فعالان گردشگری با نمایندگان مردم همدان در مجلس شورای اسلامی ورود این نمایندگان به فراکسیون و کمیسیون‌های مرتبط به گردشگری جدی تلقی شود تا بتوان به‌واسطه نفوذ و تأثیرگذاری آنها شاهد اعمال راهکارهایی کارآمد در مسیر دستیابی به توسعه گردشگری باشیم

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.