1403-02-201403-02-30bool(false) 1403-02-201403-02-30bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : يكشنبه ، 30 ارديبهشت 1403

کد خبر : 61264

 
قابليت اجرايي جشنواره سينمايي همدان
تاریخ خبر : 1394-05-11
نویسنده : رضا وليان تابش
     
   
     
متن خبر :

روز شنبه رئيس سازمان سينمايي كشور، اصفهان را به عنوان ميزبان جشنواره بيست‌ونهم در اصفهان معرفي كرد تا مشخص شود آنچنان كه ارزيابي شد، اعلام بي‌علاقگي اصفهاني‌ها به ميزباني جشنواره و بررسي گزينه‌هايي جديد، تنها يك بازاريابي و بازارگرمي براي بالا بردن قيمت و جذب مشاركت شهرداري اصفهان از اين روند، براي گردانندگان اصلي جشنواره بوده است.
اما در اين روند چند موضوع قابل تأمل است.
ورود جدي مسئولان به بحث ميزباني و پيگيري اين موضوع از وزارتخانه و هيأت دولت نشان داد كه استاندار و ديگر مديران استان در موضوع بازگشت جشنواره جدي هستند و به نظر نمي‌رسد با اعلام ميزباني جشنواره 29 براي اصفهان نيز از اين جديت كاسته شود و گويا اين خواسته با مستندات و دلايل منطقي در سفر رئيس‌جمهور و هيأت دولت به استان نيز طرح و مطالبه خواهد شد.
به گفته صاحبنظران، همدان آمادگي ميزباني از جشنواره‌هاي سطح الف را دارد و زيرساخت‌هاي اين نوع جشنواره‌هاي سينمايي، در استان فراهم است حال اگر سازمان سينمايي و وزارت ارشاد منافع خود را در برگزاري جشنواره فيلم كودك در استان اصفهان مي‌بينند، پيگيري جشنواره‌اي ديگر يا تعريف جشنواره‌اي نو، همچنان كه همدان‌پيام در سال‌هاي آغازين خروج جشنواره‌ از همدان عنوان و خواستار تعريف جشنواره فيلم خانواده در استان شد، مي‌تواند به استفاده از اين ظرفيت و امكانات منجر شود و اهداف استان از ميزباني اين نوع جشنواره‌ها را تأمين كند.
بايد در نظر داشت كه برگزاري جشنواره‌اي متناظر جشنواره فيلم كودك در استان همدان از مصوبات سفر هيأت دولت به استان همدان است كه اين مصوبه نياز به پيگيري، طرح مجدد و زمينه‌سازي براي اجرا دارد.
تجربه جشنواره فيلم كودك، حكايت از آن دارد كه در اين جشنواره نيروهاي بنياد فارابي و سازمان سينمايي اجازه حركت را از نيروهاي استان گرفته و به استان به عنوان پشتيبان و در اصطلاح عاميانه پادو مي‌نگريسته‌اند.
اين نوع نگاه و ديگر آسيب‌هاي جشنواره فيلم كودك را مي‌توان در تعريف جشنواره‌اي نو با نام همدان برطرف كرد.
اما در مدتي كه چالش ميزباني اصفهان مطرح شد، در استان همدان موافقان و مخالفان ميزباني نيز بيكار ننشستند، موافقان به هم‌افزايي براي شنيدن تقاضاي استان روي آوردند و مخالفان نيز وضعيت بودجه‌اي و ديگر موارد را مانعي براي ميزباني ذكر كردند.
با اين حال هيچكس برخي حاشيه‌هايي كه زماني طرح و دليلي براي درخواست خروج جشنواره از همدان مطرح مي‌شد را به عنوان مسائل و دلايل براي مخالفت مطرح نكرد تا مشخص شود اين حاشيه‌ها اينقدر هم جدي نبوده است و همه با اين جشنواره و كار فرهنگي در اين سطح موافق هستند. حالا شايد نگران بودجه و مواردي از اين قبيل باشند.
اما نكته ديگر فرصت‌شناسي اصفهاني‌ها بود كه در شرايط مشابه چند سال قبل مانند استان همدان ميزباني جشنواره را از دست ندادند و قطعاً براي آسيب‌هاي مديريتي جشنواره نيز راه حلي پيدا خواهند كرد.
فراموش نكنيم بنياد فارابي براي بازارگرمي بحث ميزباني اصفهان را در آن زمان مطرح كرد و متأسفانه استان برخورد با تدبير با اين حركت نكرد و جشنواره فيلم را به تعبيري همدان به اصفهان برگشت داد.
به هر حال مطالبه جشنواره سينمايي در همدان با توجه به تجربه و آمادگي استان و امكانات موجود، مطالبه‌اي جدي است و لازم است به اين مطالبه پاسخ درخور داده شود.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.