پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 29 اسفند 1402

کد خبر : 112114

 
در آستانه روزجهانگردی

کرونا جهانگردی را چله‌نشین کرد
تاریخ خبر : 1399-07-06
     
 
 
     
متن خبر :

  در حالی که همه‌گیری ویروس کرونا آسیب‌های جدی به تمامی بخش‌های گردشگری کشور و استان  وارد کرده است و صنعت گردشگری و حمل‌ونقل سخت‌ترین و بیشترین ضربه و آسیب را دیده‌اند اما مدیران حوزه گردشگری برای گرامیداشت یک مناسبت جهانی برنامه ریزی می‌کنند .
در میان برنامه های مدون شده استان در این زمینه عنوان شده است ، همدان با 18 برنامه در قالب برنامه های مجازی وبینار و بازدید از جاذبه ها قرار است یک هفته به گردشگری پویایی ببخشد حال این هفته و پس از آن چه اتفاقاتی برای گردشگری رقم میخورد باید منتظر ماند و دید ....  
همدان از امروز 6 مهر ماه و در اولین هفته پائیز ، به مدت هفت روز میزبان معرفی جاذبه‌های گردشگری این شهر به دلیل شرایط کرونا به صورت مجازی است.
در این هفته که از امروز آغاز میشود و تا دوازدهم مهر ادامه دارد، 18 برنامه پیش‌بینی شده است که به صورت مجازی با موضوع بازنگری  ظرفیت‌های گردشگری روستایی ، تاریخی و طبیعی  در همدان برگزار خواهد شد .
مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان در این زمینه از برپایی وبینار های آموزشی گردشگری و توسعه روستایی در همدان خبر داد و گفت : همزمان با روز جهانی جهانگردی و هفته گردشگری وبینارهای آموزشی با موضوع گردشگری و توسعه روستایی با ارائه مدرک معتبر از وزارت گردشگری در استان همدان برگزار می‌شود.
علی مالمیر افزود : این وبینارهای آموزشی با همکاری کانون انجمن‌های صنفی راهنمایان گردشگری سراسر کشور و با نظارت انجمن مؤسسات آموزشی کشور و دفتر مطالعات و آموزش گردشگری و با حمایت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان از ۵ تا ۱۲ مهر ماه در استان همدان برگزار می‌شود.
علی مالمیر گفت: این وبینارها در خصوص «آداب معاشرت با الگوهای رفتاری در صنعت هتلداری و گردشگری»، «میراث روستایی، گنجینه فراموش شده» و «ارزیاب رسمی شبکه جهانی ژئوپارک ها در خصوص ژئو پارک‌ها و مسیر جهانی شدن آنها» به خواهد بود.
وی گفت: بیان روش‌های جذب، آموزش و نگهداری نیروی انسانی در صنعت هتلداری و آموزش تکنیک‌های ارائه خلاقانه در موزه‌ها و بازاریابی نوین در صنعت هتلداری نیز در این وبینارها به بحث گذاشته می‌شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان افزود: کارشناسان در خصوص بررسی چالش‌های پنهان حقوقی تورها و طراحی تورهای تجربه گرای روستایی نیز به گفتگو می‌نشینند.


از سال ۱۹۸۰، سازمان جهانی گردشگری سازمان ملل متحد سالانه روز ۲۷ سپتامبر را به عنوان روز جهانی گردشگری جشن می‌گیرد. هدف از گرامیداشت چنین روزی، بالا بردن سطح آگاهی در مورد نقش گردشگری در جامعه جهانی و نشان دادن چگونگی تاثیر گردشگری بر ارزش‌های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی در سراسر جهان است.
شاید گرامیداشت این روز در روزهایی که شیوع ویروس کرونا خسارت‌های هنگفتی را متوجه فعالان آن کرده، بیش از گذشته احساس شود.
روز جهانی گردشگری امروز و در شرایطی در ایران آغاز می‌شود که جهان همچنان با کرونا دست و پنجه نرم می‌کند و کوویدـ 19 در ایران می‌تازد.  در نیمه نخست سال و همزمان با شیوع کرونا و پس از آن همه‌گیری این ویروس در جهان، به اعلام سازمان جهانی گردشگری،  320میلیارد دلار خسارت تنها به صنعت گردشگری جهان وارد آمد و کرونا صنعت گردشگری ایران را نیز با بیش از 7هزار میلیارد تومان خسارت به زانو درآورد.
پس از 40 سال  روز جهانی گردشگری یک جشن بین المللی را نمیطلبد بلکه امروز باید برای حال پریشان و راهکارهای از دست رفته این صنعت راهی و راهکاری اندیشید.

 رکود بی‌سابقه
صنعت گردشگری که در طول تاریخ به‌عنوان عامل اصلی بهبود روابط بین‌الملل و برقراری صلح به اثبات رسیده است اکنون که در این مقطع رکود بی‌سابقه قرار گرفته است باید در ابتدا مراحل آماده‌سازی ساختن پایه‌های تاب‌آوری گردشگری در آینده را فراهم کند. کمیته جهانی بحران گردشگری به ریاست سازمان جهانی گردشگری در جهت حمایت از بازار گردشگری اقدام به ابتکار عمل در چارچوب توصیه‌هایی به‌منظور رفع این بحران با شعار «پاسخ ما باید سریع، منسجم و متحد باشد تا همه ما بتوانیم به زودی دوباره سفر کنیم و این عمل را با روشی ایمن، پایدار، بااحترام انجام دهیم و از شرایط بحران فعلی درس بگیریم»؛ ارائه کرده است. این کمیته توصیه‌هایی برای حمایت مالی و سیاسی بخش گردشگری به‌منظور بهبود و تقویت این بخش، کاهش تاثیر کرونا بر اشتغال و آسیب‌پذیرترین بخش‌های جامعه با هماهنگی سازمان‌های بین‌المللی ارائه کرده است.

 شاغلانی که بیکار شدند
بیش از 30هزار راهنمای گردشگری کشور از اسفندماه سال گذشته تا همین امروز شغل خود را از دست داده و از کار بیکار شده‌اند. 75هزار شاغل مستقیم صنعت هتلداری کشور نیز بنا به اعلام رئیس جامعه هتلداران ایران به تنگنای معیشت گرفتار شدند و تعداد زیادی از کارکنان این بخش نیز به ناچار تعدیل و بیکار شدند.
 بیش از 2500شرکت خدمات مسافرتی براساس آنچه انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران پیش‌تر به رسانه ها ارائه کرده بود، تعطیل و بخش زیادی از آن‌ها ناگزیر به تغییر شغل شدند.
 40هزار شغل مستقیم نیز در این بخش از دست رفت و شرکت‌های خدمات مسافرتی به‌دلیل نبود درآمد یا عذر کارکنان را خواستند یا دفاترشان را تعطیل کردند و به بازار سکه و ارز و بورس مهاجرت کردند. 60هزار کارگاه صنایع‌دستی در کشور نیز از تعطیل و بیکاری در امان نماندند.
براساس این آمار فعالان خصوصی در صنعت گردشگری ایران، هتلدارها و آژانس‌دارها و حتی سازمان جهانی جهانگردی، صنعت گردشگری ایران در بهترین چشم‌انداز تا پایان سال آینده و در سناریوی بدتر تا 2 سال آینده در کما خواهد ماند و چشم‌انداز این صنعت با تداوم کرونا و گزارش‌ سازمان‌های جهانی چندان مثبت نیست.
 چون سازمان جهانی جهانگردی نیز اعلام کرده است، شمار گردشگران جهان تا پایان سال‌جاری میلادی 80درصد کاهش می‌یابد و گردشگری جهان با 1200میلیارد دلار خسارت روبه‌روست.

 گردشگری و توسعه روستایی
شعار سال 2020
روز جهانی گردشگری در سال ۲۰۲۰ به منظور گرامیداشت نقش کلیدی‌ صنعت گردشگری در رشد شهرهای کوچک و اعتلای فرهنگ‌ها و میراث‌های ملی با عنوان "گردشگری و توسعه روستایی" نامگذاری شده است.
در بیانیه سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) برای تعیین شعار سال آمده است:
روز ۲۷ سپتامبر روز جهانی گردشگری است که امسال با شعار"صنعت گردشگری و توسعه روستایی" نام گذاری شده است. در سال جاری این روز جهانی با تاکید بر شرایط حساس فعلی که همه کشورها دنبال بازگرداندن رونق صنعت گردشگری خود هستند با این عنوان نامگذاری شده است زیرا جوامع کوچک و روستایی هستند که این صنعت در آنها پایه‌های شغلی و اقتصادی قوی دارد.
در سال ۲۰۲۰ این وظیفه بر عهده دولت‌ه است که به این بخش برای بازگشت صنعت گردشگری خود تلاش بیشتری کرده و رفته‌رفته اثرات مخرب پاندمی کرونا را رفع کنند. این اقدام یکی از مهم‌ترین برنامه‌های سازمان ملل نیز خواهد بود. این مسئله با بیانیه اخیر دبیرکل سازمان ملل در این باره نیز همسو بوده است؛ جایی که وی گفت: برای جوامع کوچک، مردم بومی و بسیاری دیگر از جمعیت‌های کوچک، گردشگری وسیله‌ای برای پیشرفت و سودآوری است.
برای اولین بار در ۴۰ سال گذشته، مراسم روز جهانی گردشگری در کشوری خاص از اعضای سازمان ملل برگزار نمی‌شود و به جای آن، کشورهای حوزه بازار مشترک کشورهای آمریکای جنوبی (آرژانتین، برزیل، پاراگوئه، شیلی و اروگوئه) به عنوان میزبان مشترک خواهند بود. این میزبانی مشترک در جهت تقویت روحیه همکاری و اتحاد جمعی اعطا شده؛ چیزی که به نظر سازمان جهانی گردشگری در شرایط کنونی، حیاتی است.
دبیرکل سازمان جهانی گردشگری می‌گوید: در سراسر دنیا گردشگری به جوامع روستایی در جهت ایجاد فرصت‌های شغلی و موقعیت‌های مالی کمک می‌کند و به ویژه جوانان و بانوان از این اتفاق سود زیادی می‌برند. این صنعت همینطور به جوامع روستایی این اجازه را می‌دهد که تاریخ فرهنگی خاص خود و سنت‌هایش را به همگان نشان دهند و برای ما حفظ این فرهنگ و سنن بسیار حیاتی است. روز جهانی گردشگری امسال، شانسی دوباره برای شناختن تأثیر گردشگری در شهرهای کوچک و توانایی آن برای ساخت آینده‌ای بهتر است.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.