پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

کد خبر : 89994

 
فرزندان انقلاب و ترين‌‌های ورزش همدان
تاریخ خبر : 1397-11-17
     
   
     
متن خبر :
 
 حضور چندین دوره‌ای ورزشکاران استان همدان در المپیک و ثبت یک رکورد تاریخی توسط بانوی پرافتخار هگمتانه برای ورزش ایران، دستاورد مهمی است که بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب حاصل اما کمتر به آن توجه شده است.
ورزشکاران استان همدان در چند دوره قبلی المپیک تابستانی حضوری تاثیرگذار و پررنگ داشته‌اند و این وسط ثبت رکوردهای جالب توجه برای دو ورزشکار پرافتخار استان در رشته‌های قایقرانی و تیراندازی، دستاورد مهمی است که شاید کمتر به آن پرداخته شده است.
مه‌لقا جام‌بزرگ (دوبار)، حمیدرضا زورآوند، آرزو حکیمی، صادق گودرزی، میثم مصطفی‌جوکار، سعید ابراهیمی، مسعود مصطفی‌جوکار و منیژه کاظمی (وایلدکارت) ورزشکاران همدانی حاضر در بازی‌های المپیک بوده‌اند و کسب دو مدال نقره، ماحصل تلاش این وررزشکاران ارزنده در بزرگ‌ترین و معتبرترین رویداد ورزشی دنیا بوده است.
جام‌بزرگ پای تیراندازی ایران را به المپیک باز کرد
اگر دنبال نام مه‌لقا جام‌بزرگ را در موتورهای جست‌وجوگر باشیم، ویکی‌پدیا این دو جمله را روبروی چشمان ما قرار می‌دهد: «اولین ورزشکار زن ایرانی است که سهمیه المپیک 2012 لندن را گرفت. او همچنین نخستین زن ایرانی است که در ماده تفنگ بادی از فاصله 10 متر، ایران را صاحب سهمیه کرد».
فی‌الواقع جام‌بزرگ پای تیراندازی ایران را به المپیک باز کرد و اولین سهمیه تاریخ این رشته ورزشی در المپیک را به دست آورد تا نام خود را در تاریخ ورزش ایران به‌خصوص تیراندازی جاودانه کند.
جام‌بزرگ در مسابقات قهرمانی جهان به میزبانی مونیخ در سال 2010 برای نخستین بار موفق به حضور در مرحله فینال شد و با قرار گرفتن در رده پنجم جهان، توانست ایران را صاحب سهمیه المپیک کند.
قهرمان پرآوازه ایران در المپیک لندن با کسب 391 امتیاز چهل و سوم و از دور رقابت‌ها حذف شد. او همچنین با کسب مدال نقره بخش سه وضعیت قهرمانی آسیا در سال 2016 در دهلی جواز حضور در المپیک 2016 ریو را هم به دست آورد.
جام‌بزرگ با تجربه دو دوره حضور در المپیک و سه دوره حضور در المپیک آسیایی، یکی از ورزشکاران پرافتخار ایران به شمار می‌رود. قهرمانی که امسال در بازی‌های آسیایی جاکارتا تنها مدال رشته تیراندازی ایران را به ارمغان آورد.
اولین دانش‌آموز المپیکی
لقب اولین دانش‌آموز المپیکی ایران بعد از انقلاب اسلامی باید 34 سال به هیچ ورزشکاری نمی‌رسید تا برسد به آرزو حکیمی، دختر شایسته دیار هگمتانه که در المپیک 2012 لندن به آب زد.
به گزارش فارس، کوچک‌ترین ورزشکار ایران در المپیک 2012 لندن، اولین ورزشکاری بود که در رشته کایاک بانوان در بزرگ‌ترین رویداد ورزشی دنیا پارو می‌زد. دختری که با 17 سال سن در المپیک حاضر شد و جالب اینکه او توانسته برای نخستین بار یک کایاک‌سوار دختر ایرانی باشد که به‌طور همزمان در دو مسافت این رشته به فینال A مسابقات جهانی راه می‌یابد.حکیمی در بازی‌های آسیایی 2014 اینچئون و در کایاک یک نفره 200 متر مدال برنز را به دست آورد اما چهار سال بعد و در جاکارتا موفق به کسب مدال نشد.
2 مدال، سهم کشتی همدان از المپیک
برادران مصطفی‌جوکار، سعید ابراهیمی و صادق گودرزی چهار کشتی‌گیر استان در میادین المپیک بوده‌اند.
اگر سهمیه وایلدکارت منیژه کاظمی تیرانداز همدانی در المپیک 2000 سیدنی را فاکتور بگیریم، مسعود مصطفی‌جوکار اولین ورزشکار استان است که راهی المپیک شد و مدال نقره 2004 آتن در وزن 60 کیلوگرم را تصاحب کرد.یکی از حوادث مهم دوران ورزشی جوکار در بازی‌های آسیایی بوسان 2002 اتفاق افتاد که در ترکیب تیم ملی قرار داشت اما به دلیل عدم اطلاع مسئولان تیم از زمان مسابقه او در سالن حاضر نبود و از دور مسابقات حذف شد.
برادر کوچکترش میثم مصطفی‌جوکار هم چهار سال بعد راهی المپیک 2008 پکن شد. دارنده چندین مدال نقره و طلای قهرمانی آسیا، نماینده وزن 74 کیلوگرم کاروان ایران در مسابقات المپیک پکن بود.
برخلاف شایستگی‌هایی که با کسب مدال طلا در «جام علی‌اف روسیه» قبل از المپیک در همان سال از خود نشان داده بود و از مدعیان کسب مدال به حساب می‌آمد، اما در دیدار نخست با توجه به مصدومیت از ناحیه پا مقابل کی‌ریل ترزیف از بلغارستان شکست خورد و با توجه به شکست ترزیف برابر بوایسار سایتی‌اف از دور مسابقات کنار رفت.
سعید ابراهیمی، دیگر نابغه‌ای بود که در المپیک 2008 روی تشک رفت. پسری که همیشه حاجی مراد گاتسالوف روس را اذیت می‌کرد، اگرچه در المپیک روی سکو نرفت اما در مسابقات قهرمانی جهان در باکو به مدال نقره رسید.
دلاورمرد ارزنده نهاوندی در مسابقات قهرمانی 2009 جهان در مرحله نیمه‌نهایی مغلوب حاجی مراد گاتسالوف و در رده‌بندی مغلوب گئورگی گوگشلیدزه از گرجستان شد و به مقام پنجمی رسید.
اما صادق گودرزی، دومین و آخرین ورزشکار همدانی است که مدال خوش‌رنگ و ارزشمند المپیک را به گردن آویخت. دارنده چندین مدال مسابقات قهرمانی جهان، در فینال المپیک 2012 لندن به سد محکم جوردن باروفس آمریکایی خورد و اگر خوش‌شانس بود، با کسب مدال طلا نام خود را در تاریخ ورزش ایران جاودانه می‌کرد.
او در دیدار نهایی مقابل جوردن باروفس قهرمان سال 2011 بزرگسالان جهان در شهر استانبول ترکیه از آمریکا در دو وقت متوالی و با نتایج یک بر صفر و یک بر صفر شکست خورد و به مقام نایب قهرمانی و مدال نقره المپیک لندن قناعت کرد.
گودرزی یکی از سرمایه‌های ورزش همدان و ایران است که با کسب چندین مدال رنگارنگ، در کشتی سری در سرهاست
 اولین دونده‌ای که از خط گذشت
حمیدرضا زورآوند در المپیک 2016 ریو یکی از نمایندگان کشورمان بود.
او در ماده پیاده‌روی 20 کیلومتر، نخستین ایرانی بود که از خط پایان گذشت و 20 دونده المپیکی کشورهای مختلف جهان بعد از ورزشکار همدانی قرار گرفتند که این در نوع خود یک موفقیت بزرگ بود، چراکه در گذشته دونده‌های ما حتی از خط پایان هم عبور نکرده بودند.قهرمان کشور بدون تردید یکی از خوب‌های دوومیدانی ایران است که در ماده خود برای نخستین بار در المپیک از خط پایان عبور کرد، موضوعی که به اذعان کارشناسان یک موفقیت برای دوومیدانی ایران به شمار می‌رفت.
 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.