1403-01-221403-02-01bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

کد خبر : 113315

 
آنجا که سیاست یار نبود
تاریخ خبر : 1399-08-23
     
   
     
متن خبر :

۱- سیدسعید شاهرخی پیش از رسیدن به سمت استانداری به‌عنوان معاون سیاسی و امنیتی به استان همدان آمد.
البته این آمدن با توجه به شرایط آن زمان و حذف محمدابراهیم الهی‌تبار، چندان با استقبال مواجه نشد اما شاهرخی توانست با تجربه‌ای که داشت و ارتباطات و تعاملی که شکل داد، فضای سیاسی استان را از این مرحله به سلامت عبور دهد، هر چند هزینه آن برای استان ثبت شد.

۲- شاهرخی زمانی که برای معاونت سیاسی استانداری همدان انتخاب شد، تجربه فعالیت در این جایگاه در 2 استان لرستان و قزوین را دارا بود و این نشان از انتخاب فردی باتجربه داشت، تجربه‌ای که در انتصاب وی به‌عنوان استاندار همدان هم مورد توجه قرار گرفت.
وی در جایگاه معاون سیاسی به جز مواردی که به‌دلیل مشاوره‌های نادرست راه را اشتباه رفت، در باقی موارد توانست سیاست‌های دولت را با ارتباط و تعامل مناسب با تمامی گروه‌ها که لازمه کار سیاسی است، به‌خوبی پیگیری کند.

۳- شاهرخی هیچ ابایی نداشت که به‌عنوان یک اصلاح‌طلب که همه رفتارهای اصلاح‌طلبان را رصد کرده و میزان اصلاح‌طلبی هر کدام از مدعیان این جریان در استان را می‌داند، شناخته شود.
این شناخت البته در مواردی به چالش‌هایی در استان نیز منجر شد اما تعهد شاهرخی به دولت اعتدال و حرکت بر محور اعتدال و میانه‌روی، از عمق یافتن این چالش‌ها در استان پیشگیری کرد.

۴- شاهرخی در انتصاب معاونان خود در استانداری تلاش کرد از افراد بومی و شناخته‌شده برای مدیریت‌ها استفاده کند و نتیجه، انتصاب 3 معاون همدانی و یک معاون غیربومی بود که البته جایگاه معاون غیربومی، جایگاه خاص معاون سیاسی و امنیتی است.
در واقع شاهرخی با انتخاب آزادبخت به معاونت سیاسی و امنیتی، جایگزین خود در این معاونت را یک لرستانی انتخاب کرد که سابقه طولانی حضور در همدان را داشت.

۵- انتخاب آزادبخت که تجربه فرمانداری در دولت احمدی‌نژاد را داشت، برای معاونت سیاسی استانداری که به اصلاح‌طلبی شهره بود، تنها در دولت اعتدال و با سیاست اعتدال قابل توجیه بود و این انتخاب به‌رغم تأکید بر اعتدال، آغازی بر قدرت گرفتن و مشاهده بیشتر اصولگرایان در سمت‌های مدیریتی استان شد.
این انتصابات تا جایی پیش رفت که گفته می‌شود درنهایت مرکز با برخی انتصابات به‌دلیل تابلودار بودن افراد معرفی شده در مخالفت با دولت، مخالفت کرده و خواستار اصلاح روند انتصابات و استفاده از افراد متعهد و باورمند به سیاست‌های دولت شده است.

۶- اوج نایاری حوزه سیاسی با شاهرخی در انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی نمایان شد.
آنجا که شور و نشاط انتخاباتی در استان شکل نگرفت و در نتیجه مشارکت در استان رکورد باورنکردنی قریب ۴۰ درصد را ثبت کرد.
البته با این رکورد تلخ هم شاهرخی باز از معاون سیاسی خود حمایت کرد تا روند یاری‌رسانی استاندار به این حوزه  همچنان تداوم داشته باشد.

۷- شاهرخی با انتصابی که در معاونت سیاسی داشت، شاید به‌لحاظ امنیتی به ارتقای شاخص‌ها دلخوش باشد؛ اما به‌خوبی می‌داند که این معاونت در بسیاری از حوزه‌ها از جمله کاهش هزینه‌های سیاسی دولت و استاندار و استانداری در تعامل با احزاب، افراد ذی‌نفوذ، رسانه‌ها و شخصیت‌ها و همچنین برقراری ارتباط با مردم و تبیین سیاست‌ها و دستاوردهای دولت، کاهش آسیب‌های اجتماعی، تعامل با اهالی فرهنگ و فعالان فرهنگی، رسانه‌ها، اطلاع‌رسانی و پیشبرد برنامه‌های دولت در حوزه فرهنگ، سیاست و اجتماع یاری‌گر وی نبوده و عملکردی هزینه‌ساز داشته است.
هرچند تجربه استاندار و فعالیت در این معاونت، پوششی بر این ضعف‌ها است؛ اما باید پذیرفت که وقت گذاشتن استاندار برای رفع این اشکالات در این حوزه، مانع تلاش و پیگیری استاندار در دیگر حوزه‌ها خواهد شد، هرچند روند طی‌شده نشان می‌دهد اگر عاملی بیرونی مانع نشود، روند همکاری استاندار با معاونان تا پایان دولت ادامه خواهد داشت و استاندار همچنان نقش‌های مغفول‌مانده معاونان را ایفا و نا‌یاری‌ها را در حد توان پوشش خواهد داد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.