1403-02-061403-02-16bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : يكشنبه ، 16 ارديبهشت 1403

کد خبر : 107363

 
معمای داروی ژاپنی کـرونا
تاریخ خبر : 1399-01-18
     
 
 
     
متن خبر :


 روز جمعه ژاپن اعلام کرد که قصد دارد به کشورهایی که درگیر همه‌گیری جهانی ویروس کرونا هستند داروی ضد آنفلوآنزا به نام «آویگان» را ارائه کند. این داروها را یک شرکت مواد شیمیایی ژاپنی تولید کرده است.
به گزارش تسنیم، دبیر اول کابینه ژاپن به خبرنگاران گفت: دولت تا‌کنون از حدود ۳۰ کشور درخواست‌هایی را برای این دارو دریافت کرده است و اینکه دولت این دارو را به هر یک از کشورهای متقاضی به اندازه نیازشان به‌طور رایگان ارائه خواهد کرد.
به گزارش روزنامه هفت صبح، ماجرا از لایو اینستاگرامی پرحرارت یک پزشک بیمارستان مسیح دانشوری آغاز شد. این پزشک در لایو خود ادعا می‌کرد دارویی به نام فاویپیراویر که برای درمان بیماری کرونا مؤثر بوده، از ژاپن به ایران وارد شده، اما پس‌از مدت کوتاهی به‌دلایل نامعلوم جمع‌آوری شده است.
محمدرضا هاشمیان پس‌از حاشیه‌هایی که لایو اینستاگرام او ایجاد کرد در توضیحاتی نوشت: تاکنون درمان‌های متفاوت در تمام کشور‌ها در حال انجام است که هیچ‌یک به‌طور قطع درمان این بیماری ویروسی نیست. با توجه به ورود داروی Favipiravir به کشور با توجه به تجربه موفق چینی‌ها نسبت به این دارو، به‌جد می‌توانم به این نکته اشاره کنم که تاکنون جواب بیشتری نسبت به باقی درمان‌ها گرفته‌ایم. إن‌شاءا... به‌زودی کلینیکال‌ترایال خود را در خدمت‌سازمان محترم مقابله با کرونا قرار خواهیم داد.
وی در ادامه، ادعا‌های جنجالی دیگری را مطرح کرد: در مسائل دارویی، وزارت بهداشت کلاً از پزشکان عقب‌تر است... به هرحال این دارو اکنون در ایران وجود دارد و در خیلی از بیمارستان‌ها استفاده می‌شود، ولی وزارت بهداشت، چون می‌خواهد این دارو را به اسم خودش تمام کند، حاضر نیست حرف ما را درباره اثرات مثبت این دارو تأیید کند.
دکتر ولایتی هم، چون استفاده از این دارو در بیمارستان مسیح دانشوری آغاز شده بود، هفته گذشته اعلام کرد که این دارو در بیمارستان مسیح دانشوری تجویز و استفاده می‌شود.
دکتر منصوری متخصص عفونی و فلوشیپ ایمونولوژی بالینی گفت: مطالعه کارآزمایی بالینی توسط کشور سازنده یعنی ژاپن انجام شده و به‌نظر نمی‌رسد در شرایط بحرانی فعلی نیازی به کارآزمایی بالینی مجدد داشته باشیم. براساس شنیده‌های من، یک قسمتی از این دارو برای کارآزمایی بالینی آمده، ولی بقیه در اختیار برخی بیمارستان‌ها و بیماران قرار گرفته است. این واقعاً درست نیست که یک بیمارستان این دارو را داشته باشد، ولی بیمارستان دیگر نداشته باشد.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: استفاده از روش‌های غیرمنطقی احساسی و هیجانی در فضای مجازی نتیجه‌ای جز ایجاد مشکل در این زمینه نخواهد داشت. از روز نخست گفته شد دارو در ژاپن برای آنفلوآنزا مورد استفاده قرار گرفته و توسط FDA تأیید نشده است و تاکنون در ژاپن نیز هیچ گزارشی مبنی بر اثربخشی دارو بر کووید-۱۹ حتی از سوی شرکت تولیدکننده فاویپیراویر نیز وجود نداشته است.
کیارش جهانپور افزود: مطالعات بالینی در چین اثربخشی نسبی دارو را در درمان بیماران مبتلا به کرونا نشان داده است، اما مقاله محکم و قوی در زمینه اثربخشی این دارو در کووید-۱۹ وجود ندارد. در ایران نیز اظهار کرده‌اند که این دارو روی ۳۰ بیمار امتحان شده و نتایج بهبود نسبی را نشان داده است؛ اگر چنین مسأله‌ای رخ داده باید این مسأله‌ به وزارت بهداشت در یک مقاله ارائه شود. تجویز و تولید و توزیع داروی فاویپیراویر باید تابع قوانین وزارت بهداشت باشد.
وی با بیان اینکه این دارو در کشور توزیع نخواهد شد و ۳ هزار دوز از این دارو از کشور ژاپن و ۱۵ هزار دوز از طریق محموله‌های صلیب سرخ چین به کشور ما اهدا شده بود، گفت:  نهایتاً این موارد برای مطالعه بالینی چند مرکزی در بیمارستان‌های مختلف کشور استفاده شده و در حال ارزیابی است. شرکت‌هایی که از پیش آمادگی داشتند و منتظر نتایج اولیه بالینی در ایران هستند ممکن است مواد اولیه این دارو را وارد کشور کرده باشند، ولی همه این‌ها منوط به این است که در مطالعه بالینی کشور اثربخشی علمی آن توسط وزارت بهداشت ثابت شود.
رئیس کمیته علمی ستاد مقابله با ویروس کرونا گفت: قرص فاویپیراویر به چندین بیمارستان در سراسر ایران داده شد. تردید نداریم برخی دوستان نیت‌شان خیر است و برای نجات بیماران تلاش می‌کنند، اما این نه در ایران ثبت شده و نه تأییدیه FDA را دارد و چاره‌ای نیست تا مسیر کارآزمایی بالینی را طی کند تا اجازه ثبت و تجویز پیدا کند.
مصطفی قانعی با بیان اینکه تصمیم سازمان غذا و دارو قانونی و درست است، اظهار کرد: تمام کار‌ها دقیق، با سرعت بالا و علمی در حال انجام است و ظرف ۲ تا ۳ هفته آینده نتایج آن استخراج خواهد شد. تولید این دارو در داخل کشور شکل گرفته و در حال تصمیم‌گیری است و ثبت یا ثبت نشدن این دارو بستگی به نتایج تحقیقات دارد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.