پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 15 ارديبهشت 1403

کد خبر : 111531

 
همدانی‌ها صرفه‌جویی نکردند
تاریخ خبر : 1399-06-17
     
 
 
     
متن خبر :

 هم‌زمانی موج دوم کرونا و گرمای هوا، از مهم‌ترین عوامل افزایش ۳۰ درصدی مصرف آب این استان از ابتدای تابستان امسال تاکنون در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته است.
 معاون نظارت و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب استان همدان گفت: در ابتدای سال به‌دلیل شیوع کرونا رشد بین ۲۰ تا ۲۵ درصدی مصرف آب را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته داشتیم.
به گفته حمیدرضا نیکداد با توجه به افزایش میزان مصرف آب، با تلاش شبانه‌روزی همکاران این مجموعه هیچ موردی از قطعی آب به‌صورت برنامه‌ای رخ نداد و فقط در برخی از ساعات و روزها شاهد افت فشار در طبقات فوقانی بودیم.
وی اظهار کرد: از آنجایی که مهم‌ترین روش مقابله با کرونا، شست‌وشوی دست‌ها است، باید در هنگام انجام این کار تلاش کرد آب کمتری هدر رود.
نیکداد تأکید کرد: به‌منظور صرفه‌جویی بیشتر در مصرف آب باید از کولرهای آبی در ساعات گرم و با دور کم کولر استفاده شود، زیرا مصرف هر کولر آبی در ۲۴ ساعت بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ لیتر است.
وی از هم‌استانی‌ها خواست هر یک از مشترکان با مشاهده شکستگی و هدررفت آب در معابر و یا کنتور منزل خود، موضوع را در ۲۴ ساعت شبانه‌روز به واحد اطلاع‌رسانی شرکت با شماره تلفن ۱۲۲ اطلاع دهند.
معاون نظارت و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب استان همدان در گفت‌وگو با ایرنا تشریح کرد: در چند سال گذشته ۷۲ دستگاه فشارشکن در سطح شهر همدان نصب و موجب تنظیم و تعدیل فشار در حد استاندارد در شبکه‌های توزیع، حفظ سلامت آنها و توزیع عادلانه آب بین شهروندان شده است.
نیکداد ادامه داد: به‌منظور کنترل شیرهای فشارشکن، دستگاه‌های کنترل‌گر فشار بر روی آنها نصب شده است که به تناسب مصرف در ساعات مختلف، فشار در شبکه را تنظیم می‌کند و مانع از شکستگی شبکه‌ها و نیز توزیع عادلانه آب مصرفی در نقاط مختلف می‌شود.
وی یادآور شد: تنظیم شیرهای فشارشکن و دستگاه‌های کنترل‌گر فشار به‌گونه‌ای است که فشار استاندارد در جلو در منزل مشترکان در اختیار آنها قرار می‌گیرد.
معاون نظارت و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب استان همدان با اشاره به اینکه برنامه مدیریت فشار به‌منظور حفظ منابع آبی همواره در تمام فصول اجرا می‌شود، گفت: در فصول سرد تقلیل فشار کمتر است و در برخی مناطق به‌دلیل وضعیت توپوگرافی محل و دور یا نزدیک بودن به شیرهای فشارشکن و کنترل‌گرهای فشار، تقلیل فشار مشهودتر است.
وی اعلام کرد: سرانه مصرف آب در روستاهای این استان بیش از ۴۰۰ لیتر در شبانه‌روز برای هر نفر و در برخی روستاها این عدد تا ۷۰۰ لیتر در شبانه‌روز ثبت شده است که لزوم توجه جدی روستاییان را به امر مدیریت در مصرف می‌طلبد.
نیکداد اظهار کرد: سرانه مصرف آب در شهر همدان ۱۸۰ لیتر برای هر نفر در شبانه‌روز، از متوسط کشوری (۲۰۰ لیتر برای هر نفر در ۲۴ ساعت) کمتر است که توجه شهروندان به موضوع مدیریت در مصرف و همچنین اقدامات مؤثر آبفا در این زمینه را نشان می‌دهد.
وی افزود: با توجه به اتمام منابع آبی در اطراف شهر همدان، مشکل تأمین آب در شهر تا زمان انتقال آب از خارج حوزه، همچنان باقی است و تنها راه برون‌رفت از بحران احتمالی، صیانت از منابع آبی موجود و مدیریت مصرف است.
معاون نظارت و توسعه آب شرکت آب و فاضلاب استان همدان تأکید کرد: درحال‌حاضر به‌دلیل ذخیره بالای سد اکباتان مشکلی در تأمین آب نخواهیم داشت اما با توجه به پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی درباره بارش کم در پاییز امسال، لازم است شهروندان حداکثر صرفه‌جویی را در مصرف آب داشته باشند.
نیکداد گفت: هم‌اکنون بیش از ۷۵ درصد آب شهر همدان از سد اکباتان و مابقی از چاه‌ها و سایر منابع فصلی شامل بند خاکو و تصفیه‌خانه عباس‌آباد تأمین می‌شود که با توجه درصدهای اعلام شده اهمیت بارش‌ها و پر بودن سد اکباتان مشهود است.
وی با بیان اینکه تمامی منابع آبی شهر همدان و استان به‌صورت روزانه مورد آزمایش‌های کیفی توسط آزمایشگاه شرکت آبفا قرار می‌گیرد، تشریح کرد: این آزمایشگاه با دریافت گواهینامه‌های معتبر از مراجع ذی‌صلاح جزو آزمایشگاه‌های معتمد محیط زیست است و کنترل‌های لازم و مستمر درباره آب تولیدی در تمامی مراحل تولید، انتقال، ذخیره و توزیع صورت می‌گیرد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.