پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 31 شهريور 1403

کد خبر : 134473

 
فوت نوزاد در بیمارستان علیمرادیان نهاوند
تاریخ خبر : 1402-07-03
     
 
 
     
متن خبر :


خانواده : کوتاهی کرده اند
کادر درمان: درحال بررسی هستیم
دادستان دستور تشکیل پرونده داد


نهاوند -کمالوند - خبرنگار همدان پیام: مرگ نوزادی در یکی از بیمارستان های نهاوند و اظهار نظر خانواده نوزاد و طرح علت های متعدد مرگ و حواشی که نتوانست به موقع مدیریت و پاسخ داده شود و نهاوند را برای دومین بار در دو ماه اخیر در سر تیتر رسانه ها نشاند!

  روایت همراه بیمار نبود دارو و غیبت پزشک علت فوت نوزاد

خانم آذر پیوند خاله این نوزاد در تشریح ماجرا در ابتدا به تسنیم گفته بود؛ خواهر27 ساله اش  پس از 9 ماه زحمت و انتظار، روز سه‌‌شنبه هفته گذشته (هفته پایانی شهریور)در هفته 37 بارداری برای وضع حمل به بیمارستان علیمرادیان نهاوند مراجعه و پس از بستری و بنابر تشخیص پزشک ساعت 4 و 30 دقیقه بعد از ظهر سزارین شد و نوزاد با وزن 3 کیلو و 200 گرم به دنیا آمد.

 از بخش درمان شنیدم باید سورفکتانت تزریق می شد
در ساعت 5 و 30 دقیقه نوزاد را به بخش اطفال منتقل کردند که پس از تولد نوزاد،  گفتند ریه نوزاد تکمیل نشده و از طرفی هم دچار  خونریزی معده شده است که بر اساس آنچه از پرسنل درمانی بخش و ماماها شنیدم، باید برای بهبود حال نوزاد داروی سورفکتانت تزریق می‌شد و نیاز به قرار گرفتن در دستگاه انکوباتور داشت.

داروی سورفکتانت در بیمارستان موجود نبود و از طرفی هم با وجود بدحالی نوزاد و اورژانسی بودن اوضاع، پزشک آنکال اطفال در بیمارستان حضور نداشت و این موضوع نگرانی ما را دوچندان می‌کرد.

این همراه گفته است  با توجه به اینکه در زمان بحرانی ، پزشک متخصص حضور نداشت و آمپول سورفکتانت هم در بیمارستان موجود نبود، نزد سوپروایزر رفتم و گفتم حالا که امکانات درمان ندارید، نوزاد ما را به همدان منتقل کنید و عوامل بیمارستانی در جواب ما گفتند مدت زمان رسیدن به همدان با آمبولانس طولانی است و ممکن است در طول مسیر نوزاد دچار عارضه بیشتری شود، از آن‌ها خواستیم ما را با هزینه شخصی خودمان با بالگرد منتقل کنند اما راضی به این کار هم نشدند.

 پزشک علت را خونریزی معده و مصرف طولانی آسپرین در دوران بارداری اعلام کرد
در نهایت  پس از گذشت 2 ساعت، پزشک کشیک به بیمارستان آمد، وقتی علت تأخیر طولانی مدت او را جویا شدم، گفتند پزشک در ترافیک مانده! این درحالی است که نهاوند ترافیک ندارد، پزشک ساعت 7 عصر بر بالین نوزاد آمد و خونریزی معده نوزاد را ناشی از مصرف طولانی مدت آسپرین در دوران بارداری تشخیص داد.

 سورفکتانت موجود نبود خونریزی بند نیامد!

بخاطر نبود سورفکتانت، خونریزی نوزاد بند نیامد و متأسفانه چند ساعت پس از تولد فوت شد.

این همراه بیمار با تأکید بر اینکه سورفکتانت یک داروی حیاتی برای نوزادان است که باید در بیمارستان‌ها موجود باشد، اظهار داشت: نبود دارو، دیر رسیدن پزشک متخصص و نبود بخش اِن‌‌آی‌سی‌یو و فوق تخصصی نوزادان، علت فوت نوزاد تازه متولد شده ما بود.

آذر پیوند گفت: با توجه به اینکه جمعیت ما رو به پیری می‌رود و نیاز به فرزند آوری محسوس است، نباید با سهل انگاری و نبود امکانات سبب از بین رفتن نوزادان شویم.

 معاون دانشگاه پیش ازکمیته مرگ‌و‌میر ؛ تخت مهیا شد اما مرگ نوزاد فرصت نداد
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان درباره فوت این نوزاد در بیمارستان علیمرادیان نهاوند، با بیان اینکه  پرونده بررسی نشده و در کمیته مرگ‌و‌میر نوزادان مورد بررسی قرار می‌گیرد،گفته است؛ این نوزاد بسیار بدحال بوده و درخواست اعزام به همدان را داشتند، با وجود خالی نبودن تخت در اِن آی سی یو بیمارستان فاطمیه، یک تخت اضافی برای بیمار مهیا کردیم و کارهای پذیرش نوزاد انجام شد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: متأسفانه بدحالی نوزاد مجال اعزام و رسیدن به اِن‌آی‌سی‌یو فاطمیه همدان را نداده است.

 پزشک آنکال نیم ساعته باید به موقعیت اورژانسی برسد

رضا طهماسبی درباره دیر رسیدن پزشک متخصص آنکال به بیمارستان علیمرادیان، گفت: در شرایط اورژانسی پزشک باید ظرف نیم ساعت در بیمارستان حاضر باشد و به بیمار رسیدگی کند.

  کمبود سورفکتانت نداریم بنا به درخواست بیمارستان ها توزیع می شود

 معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان درباره ادعای همراه بیمار مبنی بر کمبود داروی سورفکتانت در بیمارستان علیمرادیان نهاوند، هم گفته است؛ هیچ گونه کمبودی در زمینه این دارو وجود ندارد و با تجویز پزشک متخصص برای نوزادان تجویز و استفاده می‌شود.

به گفته قدرت اله رستمی این دارو بنا به درخواست بیمارستان در اختیارشان قرار می‌گیرد و داروهایی که کمبود دارند به صورت سهمیه‌ای در بیمارستان‌ها توزیع می‌شود اما سورفکتانت هیچ گونه کمبودی ندارد که بخواهد محدود و سهمیه‌ای باشد.


 روایت دیگر

رئیس بیمارستان علیمرادیان:
اگر در بهترین بیمارستان دنیا هم بود ۲۰درصد احتمال زنده ماندن داشت!

رئیس بیمارستان علیمرادیان نهاوند هم درباره این خبر و علت مرگ نوزاد می گوید:
گفته بودم پرونده را کاملا موشکافی کنیم و بعد پاسخ می دهیم و اینکه در جریان ماجرا بودم گفته بودم کسالت دارم و یکشنبه پس از کمیته مرگ و میر پاسخ پیگیری را خواهیم داد.اما گزارش را رسانه ای کردند .

  واقعیت ندارد

موضوع این است که بعدظهر یک نوزاد با۳کیلو ۲۰۰ گرم وزن طبیعی به بیمارستان مراجعه و  به بخش بخش نوزادان منتقل می شود که البته بد حال هم نبوده که همزمان با پزشک اطفال تماس گرفته می شود و اطلاع می دهند که نوزادی بدنیا آمده و مشکل تنفسی خفیفی دارد پزشک مربوطه دستور تلفنی و همزمان رایزنی با بیمارستان فاطمیه همدان برای رزرو تخت انجام می دهد.

 متخصص اطفال یک ساعت بعد به بالای سر بیمار می رسد

 لوله تنفسی که از بینی نوزاد رد می کنند با خروج خون مواجه می شوند و حال بیمار بدتر و مجدد با حضور متخصص زنان و بیهوشی از اتاق عمل لوله تراشه میگذارند تا تنفس بیمار برقرار شود و متخصص اطفال هم یک ساعت بعد میرسد ، بیمار بدحال تر و یک ساعت احیا زمان می برد که علیرغم امادگی کادر درمان و اعزام نوزاد فوت می کند!

 کمیته مرگ‌و‌میر شهرستان؛ ظهور اختلال انعقادی مادرزادی علت مرگ نوزاد

پس از آن کمیته مرگ و میر یک روز بعد با حضور سه متخصص اطفال و معاونت درمان شبکه و رئیس بیمارستان تشکیل شد، مشخص شد که مریض به علت اختلال مادر زادی خونی پیش از تولد که پس از زایمان مادر بروز کرده که اگر در بهترین ان ای سی یو های دنبا هم بود احتمال زنده ماندن ۲۰درصد بوده است!

  سورفاکتانت نه نیاز بوده و نه شهرستان اجازه تزریق دارد!

نوروزی درباره نقش سورفاکتانت هم می گوید؛ بیمارستان های شهرستان نه دارند نه اجازه تزریق دارند و حتما باید در بخش ویژه و متخصص کودکان انجام شود!

 آسپرین منجربه خونریزی معده جنین نمی شود

او همچنین با بیان اینکه حضور فیزیکی پزشک متخصص با توجه به نوع بیماری و کدهایی که تلفنی داده تفاوتی نداشته است،می گوید؛ با قاطعیت هم می گویم اسپرین هرگز سبب خون ریزی معده در جنین نمی شود.

 پیشنهاد کالبدشکافی دادیم نپذیرفتند

ما حتی پیشنهاد کالبدشکافی هم دادیم که خانواده بیمار فوتی موافقت نکردند.

 بخش پایانی تشکیل پرونده قضایی برای مرگ نوزاد

دادستان نهاوند هم در نهایت وارد ماجرا می شود و از تشکیل پرونده قضایی برای بررسی چرایی علت فوت این نوزاد در بیمارستان علیمرادیان خبر می دهد و اینکه در صورت هر گونه کوتاهی با مقصران این حادثه برخورد خواهد شد.

عباس آزادبخت با بیان اینکه طبق اظهارات خانواده نوزاد عدم تجویز دارو و ترک فعل و نبود پزشک بر بالین بیمار علت فوت است، در حالی که نمی توان بدون نظر کارشناسانه نسبت به این موضوع قاطعانه سخنی مطرح کرد، تاکید کرد؛ به دلیل حساسیت ماجرا سریعاً پرونده قضایی برای یافتن علت اصلی فوت این نوزاد تشکیل شده تا کارشناسان هیات انتظامی نظام پزشکی موضوع را با دقت بیشتری بررسی کرده و نتیجه را به این دادسرا اعلام کنند.

 تناقض ها و سوالات بی پاسخ

حالا باید دید که علت اصلی مرگ این نوزاد چه بوده و اینکه تزریق دارویی که استان از در اختیار قرار دادن آن بنا به تشخیص و نیاز متخصص و بیمارستان ها می گوید اما رئیس بیمارستان علیمرادیان از عدم اجازه تزریق آن توسط بیمارستان های شهرستان! تا چه اندازه ضروری و مورد نیاز بوده و اینکه آیا آسپرین سبب خونریزی مورد نظر و سبب مرگ نوزاد بنا به اظهار خانواده نوزاد متوفی شده یا به گفته نوروزی اصلا نقشی نداشته است و در نهایت اینکه نقش زمان حضور پزشک اطفال که استان از ضرورت حاضر شدن نیم ساعته وی پس از اطلاع  گفته و رئیس بیمارستان از حاضر شدن یک ساعته وی بالای سر بیمار، چه اندازه در زنده ماندن نوزاد می توانست موثر باشد و نتیجه بررسی پرونده قضایی دادستان چه خواهد شد!؟

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.