پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

کد خبر : 76754

 
سازمان پارک ها رسیدگی کند

درد دل هم استانی‌ها این‌بار پارک
تاریخ خبر : 1396-02-12
     
 
 
     
متن خبر :

■ از نبود نور مناسب در پارک سیفیه ملایر گرفته تا یک پارک درست و حسابی در تویسرکان و ...

 می‌گوییم این فضای سبز احداث شد و چند هکتار یا متر مربع به مساحت پارک ها افزوده شد، اما نمی گوییم که یک سال پس از احداث چه کارهایی جهت بهبود کرده ایم و گاهی دیده می‌شود که پارک ها به حال خود رها شده اند و هیچ یک از وسایل هایی که در ان ها وجود دارد حتی یک روغن کاری ساده نمی شوند و حال نبود شهربازی مجهز که جای خود دارد.
سرویس شهرستان‌ها- در زندگی پر مشغله انسان امروز باید مکان‌هایی وجود داشته باشد تا بتوانند به عنوان فضاهای مکث شهری و تفرجگاه از آن استفاده کنند تا اندکی از مشغله‌های روزانه خود فاصله بگیرند، حال آنکه از دیرباز تا کنون انسان‌ها در ایام تعطیل خود دل به طبیعت می‌سپاردند.
اکنون با گسترش فضای شهری و خدمات شهرداری و سازمان پارک‌ها، فضاهای سبز شهری را گسترش داده‌اند و در هر شهرستان حداقل یک یا دو پارک بزرگ که محل تفرجگاه عموم مردم شهر است دیده می‌شود.
اما موضوع مورد بررسی فقط وجود پارک‌ها نیست بلکه یک طرف وجود فضای سبز است و سوی دیگر امکانات موجود در پارک‌ها است و اکنون این امر را در سایر شهرستان‌های استان بررسی می‌کنیم.

همدان
در شهرستان همدان پارک‌های بسیاری وجود دارد، که مهمترین آن‌ها پارک مردم، بوستان ارم، پارک فرودگاه، پرواز می‌باشد و در کنار آنها در شهرک ها پارک های کوچک و بزرگ دیگری نیز وجود دارد.
اعظم اسلامی خواه از شهروندان همدانی می‌گوید: متاسفانه در پارک های همدان، صندلی ها در جای مناسبی نصب نشده است و در پارک آنچنان که باید احساس بودن در فضای سبز به انسان القا نمی‌شود.
وی افزود: به جای آنکه مدام برای چمن ها و سنگ فرش ها هزینه کنند بهتر است آلاچیق ها را افزایش دهند تا مردم بر روی چمن ها بساط پهن نکنند و در واقع این یک نوع احترام به شان شهروند است.
دیگر شهروند همدانی در ارتباط با پارک می گوید: متاسفانه وسایل بازی که در پارک ها برای کودکان قرار داده اند فرسوده می‌باشند و ایمنی چندانی ندارند که باید به این امر رسیدگی شود.
علی دریابر با اشاره به بحث فضاهای ورزشی در پارک ها می گوید: در اکثر شهرها هنگامی که به پارک های اصلی شهر می‌روی حداقل چند زمین برای بازی های والیبال، بسکتبال، بدمینتون و یا حتی پیست اسکیت دیده می شود اما متاسفانه در همدان چنین امکاناتی نیست و نهایت این امکانات به چند میز تنیس در لونا پارک ختم می‌شود.
به گفته وی در استان همدان هم شهربازی مجهزی وجود ندارد و شهربازی رنگین کمان هم بیشتر بر بازی های کامپیوتری تمرکز کرده است و در واقع باید گفت وسیله ی بازی هیجانی بسیار کم است.
دریابر در پایان بیان کرد: و اما مهمترین مشکلی که وجود دارد، مسئله سرویس های بهداشتی و بوی نامطبوع آن است که باید به آن رسیدگی شود.

ملایر
ملایر همیشه با سرسبزی‌اش شناخته می‌شده واین فضای سبز شهری و روستایی یکی از مهمترین ظرفیت‌های این شهرستان به شمار می‌رود، در این راستا پارک‌ها و بوستان‌های مختلفی در این شهرستان قرار دارند که مهمترین آن‌ها باغ تاریخی سیفیه است. جایی که تفرجگاه اصلی شهر محسوب می‌شود و به ویژه در ایام تابستان میزبان بسیاری از خانواده‌های ملایری است. اکثر شهروندان ملایری از وضعیت رسیدگی به فضای سبز این پارک رضایت دارند اما وضعیت روشنایی بوستان را مناسب ندانسته و یکی از شهروندان در این خصوص می‌گوید: بوستان سیفیه به ویژه در شب‌ها که اتفاق خانواده‌های زیادی نیز به این پارک می‌آیند بسیار تاریک است و وضعیت روشنایی پارک نیاز به رسیدگی بیشتر دارد.
م.‌تکلو می‌افزاید: جدیدا نیمکت‌هایی در پارک نصب شده که کار بسیار خوبی بوده است، همچنین سال گذشته نیز ظرفشویی‌ها و آبخوری‌های جدیدی در پارک نصب شد که به ویژه برای مسافرانی که در این بوستان اطراق میکنند بسیار خوب است.
وی همچنین به هتل نیمه کاره پارک سیفیه هم اشاره کرده و آن را مخل زیبایی و بافت تاریخی پارک می‌داند و می‌افزاید: وجود یک شهربازی مجهز هم در این پارک بسیار احساس می‌شود.
یکی دیگر از شهروندان ملایری به مقبره سیف الدوله در جوار این بوستان هم اشاره کرده و خواستار معرفی بیشتر این مکان زیبا و البته تاریخی شد.
رضا روزبهانی همچنین به احداث بوستان‌ها در ورودی‌ها و حاشیه‌های شهر ملایر هم اشاره کرده و این امر را شایسته تقدیر می‌داند.
پروژه های بام ملایر و مجموعه جهان کوچک گام‌هایی بسیار مثبت برای توسعه گردشگری در ملایر و همپنین پر کردن اوقات فراغت خانواده‌های ملایری بوده‌اند که مطمئنا می‌توان از ظرفیت این طرح‌ها در اجرای برنامه‌های فرهنگی، ورزشی و ... هم استفاده کرد مردم ملایر هم از ساخت این پروژه‌ها در شهرستان رضایت دارند اما روند پیشروی و گسترش این طرح‌ها را به ویژه در سال‌های اخیر کمی کند ارزیابی کرده و همچنین خواهان معرفی بیشتر این پروژه‌ها در شهرستان و حتی استان و کشور هستند.
ر. روزبهانی معتقد است: می‌توان با استفاده از امکاناتی چون تله کابین، نصب سینمای کوچک و همپنین افزایش المان‌های موجود در مجموعه مینی ورد به توسعه این اماکن کمک کرد.

نهاوند
در حال حاضر 9پارک در مناطق مختلف شهر نهاوند وجود دارد که ازین تعداد دو پارک شهر (مردم) و کوثر از پارک های قدیمی شهر و در حال حاضر تنها پارک هایی هستند که مجهز به سرویس بهداشتی هستند.
مردم می گویند؛ پارک های نهاوند قابلیت بخصوصی ندارند که خانواده ها بتوانند وقت های فراغت خود را در آنجا بگذرانند اغلب وقتی زمان آزاد دارند به سراب ها و روستاهای اطراف شهر می روند و ترجیح می دهند در این گونه فصاها باشند.
 شهروندان خانم هم میگویند پارک بانوان هم  که از وعده های شورا بود و تصور می شد تا پایان این دوره خودشان به اتمام برسد متاسفانه در ماه های پایانی عمر شورا کلنگ خورد و در حال حاضر هم پیشرفت چندانی ندارد.
عده ای هم از پارک های جدیدی می گویند که احداث شده , پارک لاله ازجمله پارک هایی است که در سال93 ساماندهی شد و به برخی وسایل بازی مجهز شد این در حالیست که پارک های جدید از جمله آزادگان و طالبیان امکانات و شرایط خاصی ندارند و پارک های نهاوند عموما سایه بانی هستند.

کبودر آهنگ
اميني مي‌گويد پارك آزادگان شهر كبودراهنگ از لحاظ فضاي سبز وضعيت خوبي دارد ولي متأسفانه از لحاظ امكانات تفريحي و بازي براي كودكان امكانات ضعيف است و شهرداري بايد به اين موضوع رسيدگي كند. شهرداري در طي 2 سال اخير نسبت به پارك لاله اقدامات خوبي انجام داده ولي متأسفانه کافی نيست و برخي از وسايل بازي كه در اختيار كودكان قرار داده است اصلاً استاندارد نيستند و ممكن است هرگاه حادثه‌اي رخ دهد بنابراين از شهرداري مي‌خواهيم كه وسايل بازي استانداردي در اختيار كودكان قرار دهد.
كرمي شهروند كبودرآهنگي مي‌گويد: پارك آزادگان كبودرآهنگ نمازخانه ندارد و سرويس بهداشتي مناسبي هم ندارد.
وی افزود: پارك لاله نمازخانه و سرويس بهداشتي مناسبي دارد و با توجه به اينكه اين شهر فقط 2 پارك بجز پارك‌هاي محله‌اي دارد كه مردم از آن استفاده مي‌كنند شهرداري بايد رسيدگي بهتر و امكانات بيشتري در اختيار مردم قرار دهد.

رزن
فضاهای سبز شهری به عنوان جزء ضروری و لایفنک پیکره یگانه شهر‌ها در متابویلسم آنها نقس اساسی را دارا می باشد که کمبود آن‌ها می توانند اختلالات جدی در حیات شهرها به وجود آورد.
حسن تراکمه از شهروندان رزنی است و می‌گوید تعدد اماکن تفریحی در شهر می تواند در افزایش نشاط و شادابی مردم نقش به سزایی داشته باشد.
وی می افزاید به لحاظ اینکه رزن در مسیر مواصلاتی قرار دارد و رجوع مسافران عبوری به این شهر قابل توجه می باشد لذا وجود یک پارک جوابگوی نیاز مردم نبوده و مسئولین باید در راستای ایجاد مراکز تفریحی و فضای سبز اهتمام ویژه داشته باشند
نصیری از دیگر شهروندان رزنی است و می‌گوید عدم وجود پارک بانان از دیگر مشکلات پارک های رزن به شمار می رود.
وی تصریح می کند با توجه به اینکه رزن دارای یک پارک بزرگ بوده و تجمع حداکثری در این پارک به ویژه در روزهای پایانی هفته بیشتر به چشم می‌خورد وجود پارک بانان باعث امنیت خاطر خواهد شد.
مریم رزاق از دیگر شهروندان رزنی با بیان اینکه این شهر دارای یک  مجموعه بوستان و پارک جنگلی ملت و یک پارک بانوان می‌باشد گفت: با وجود این محل‌ها برای حضور خانواده‌ها و جوانان نبود یک شهر بازی مجهز و مناسب برای کودکان و نوجوانان احساس می شود.

تویسرکان
بسیاری ازمردم تویسرکان  ازنداشتن  مکان‌های تفریحی و تفرجگاه و پارک‌ها گله مندهستند، شاید کم لطفی شود که بگوییم پارک وجود ندارد ولی درحد چند وسیله بازی خلاصه شده که در قیاس با شهرهای دیگر تویسرکانی ها در این زمینه محروم هستند.
شهروندی میگوید: چند سالی است که شهر بازی پارک نبوت تعطیل گردیده و وسایل آن آفتاب وبرف وباران می‌خورند و نگاه حسرت کودکان به بازی کردن در آن‌ها دوخته شده است.
دانشجوی حقوقی گفت: طبق خبرهایی که شنیدیم درسال ۹۵اعتبار ۶۰۰میلیون تومانی برای پیشبرد پارک بزرگ شهر تخصیص پیدا کرد ولی هنوز ازساخت پارک بزرگ شهر خبری نیست و وعده‌ها به کجا ختم شده است مشخص نیست.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.