پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 11 ارديبهشت 1403

کد خبر : 48555

 
سد گرین پشت سد اعتبار
تاریخ خبر : 1393-05-15
     
 
 
     
متن خبر :

همدان‌پيام: عصر روز دوشنبه مديران نهاوند به همراه فرماندار در قالب شوراي اداري شهرستان به بخش زرين‌دشت آمدند تا 57 موضوع قابل پيگيري در حوزه‌هاي مختلف اين بخش را در 15 حوزه اداري شهرستان مطرح و نتيجه‌گيري كنند.
نتيجه اين نشست 40 مصوبه بود كه توسط فرماندار نهاوند عنوان شد اما آنچه مورد توجه بود فرصت‌هاي يك ماهه‌اي بود كه فرماندار به مديران دستگاه‌هاي اجرايي براي تحقق مصوبات عنوان شده در اين نشست اعلام كرد، با اين شرايط اگر مديران به عنوان مخاطبان اجرايي اين مصوبات، موضوعات را در زمان عنوان شده پیگیری کنند تا يك ماه ديگر بايد منتظر انقلابي در بخش‌هاي مختلف خدماتي زرين‌دشت بود.
در اين نشست موضوعي كه با توجه به موضوع بحران آب به نظر مي‌رسيد اولويت‌دار باشد، وجود سدهايي در ساير شهرستان‌هاي استان بود که به تبع آن سد گرين بزرگترين طرح عمراني استان و حدود هشت درصد پيشرفت فيزيكي اين طرح پس از سه سال و حواشي كه پيرامون آن به وجود آمده است.
تقريباً دو ماه پيش بود كه فرماندار نهاوند از واگذاري سد گرين به بخش خصوصي و اعلام آمادگي سرمايه‌گذار بخش خصوصي براي تحويل پروژه و اتمام آن در مدت 36 ماهه خبر داده بود.
البته اين موضوع به شرط تضمين سرمايه‌گذار نزد بانك توسط وزارت نيرو بوده است كه گويا به گفته فرماندار نهاوند، امور آب استان در بحث اين ضمانت به نوعي همكاري نكرده و مانع‌تراشي كرده است.
فرماندار نهاوند در جمع مديران شوراي اداري شهرستان از گلايه‌مندي خود نسبت به امور آب استان در بحث سد گرين گفت و اينكه پنج ماه است مديركل امور آب استان سرمايه‌گذار بخش خصوصي را كه قرار است پروژه را در 36 ماه تحويل بگيرد به دليل يك سؤال، سرگردان كرده است.
امامعلي عبدالملكي اظهار كرد: مديرعامل مي‌گويد «جنگ آب آغاز شده است» اما به جاي اينكه دستگاه‌ها و مسئولان نسبت به بحث آب پيگير باشند، متأسفانه شرايطي به وجود آمده كه سدي مقابل گرين ايجاد شده و نمي‌خواهند كار پيش برود.
وي سد گرين را گره خورده به حيثيت دولت دهم دانست و اعلام كرد: كساني كه با دستور صريح استاندار همدان براي ادامه عمليات اجراي احداث سد گرين، بي‌توجهي مي‌كنند و پيگير نيستند بايد پاسخگوي راكد شدن سد باشند كه اگر اينطور پيش برود و متوليان آب استان گام مثبتی برندارند تا 30 سال ديگر هم اين سد همین طور راکد می‌ماند و همين مانع‌تراشي‌ها نمي‌گذارد كار انجام شود.
انتظار مي‌رود متوليان آب استان نسبت به این موضوع دلسوزتر باشند نه مانع‌تراشي كنند!!
مسكن مهر برزول اتلاف بيت‌المال
فرماندار نهاوند همچنين در بحث مسكن مهر شهر برزول كه در حوزه شهرهاي زير 25 هزار نفر جمعيت هفت سال گذشته عمليات اجرايي آن در دولت قبل آغاز شد؛ خواستار تعيين‌ تكليف و پيگيري جدي موضوع شد و تأكيد كرد: پس از هفت سال اين پروژه نه‌تنها پيش نرفته؛ بلكه سرمايه بيت‌المال كه در مصالح به كار رفته در ساختمان هزينه شده با توجه به در حال گذر بودن عمر مفيد اين مصالح، تلف شده است.
عبدالملكي، مسكن مهر را ميراث دولت قبل دانست كه به لحاظ هزينه شدن بيت‌المال نبايد آن را رها كرد و بر همين اساس مصوب شد تا با اعلام موضوع به استانداري راهكار مشخصي براي تعيين ‌تكليف اين پروژه ارائه شود كه تا يك ماه آينده در نهايت با تغيير كاربري به خوابگاه يا مجتمع اداري و يا واگذاري آن به مردم براي ادامه ساخت‌وساز و... انجام شود.
تأسيس اداره برق برزول
قرار است شهرداري و شوراي اسلامي برزول با اهداي 400 متر زمين اداره برق در اين شهر احداث شود كه بنا به گفته فرماندار، اداره برق هم پيگيري‌هاي لازم را انجام داده و نتيجه را به فرمانداري اعلام كند. همچنين در بحث تأمين نيرو از نيروهاي اداره برق شهرستان استفاده شود.
عبدالملكي در مورد ضعف ولتاژ برق بخش زرين‌دشت نيز گفت: ضعف ولتاژ برق در روستاهاي بخش، جدي است و تا يك ماه آينده بايد اين مشكل افت، حل شود.
بدهي 210 ميليوني روستاها به برق
بنا به گفته ذبيح‌ا... فاضل، مدير اداره برق نهاوند، روستاهاي بخش زرين‌دشت 210 ميليون تومان به برق شهرستان بدهكارند كه از اين ميان 97 ميليون آن متعلق به روستاي ترانه است كه بيشترين خدمات را در اين حوزه از برق شهرستان دريافت كرده است.
همچنين روستاي ليلان از توابع بخش زرين‌دشت شش ميليون تومان و روستاي ازنهري نيز 30 ميليون تومان بدهي به اين اداره دارد.
فرماندار نهاوند نيز در جريان يك مصوبه تأكيد كرد كه دهيار توانه با همكاري بخشداري مطالبات اداره برق را از مردم درخواست و پيگيري كند تا به ازاي آن خدمات نسبت به مردم روستاها ارائه شود.
پايان كار گردنه تا پايان فصل كاري
عبدالملكي همچنين در خصوص اتمام كار شانه‌سازي و تعريض و آسفالت گردنه برزول كه از جمله نقاط حادثه‌خيز اين منطقه است، تأكيد كرده و خواستار اتمام آن تا پايان فصل كاري و قبل از مهرماه شد.
وي با تأكيد بر ضرورت ايجاد يك ميدان براي ورودي شهر برزول، خواستار رفع نقاط حادثه‌خيز در روستاهاي بخش تا يك ماه آينده شد. عبدالملكي از راه‌وشهرسازي خواست نسبت به اتمام تعهدات خود در حوزه راه پيگيري و سرعت بيشتري داشته باشد و منتظر بودجه نماند؛ بلكه كار را پيگيري و اجرا كند تا قبل از اتمام فصل كاري، كارهاي راه به لحاظ اهميت آن به اتمام برسد.
به‌كارگيري پزشك با حقوق مكفي
اما جلال‌الدین امیری كه به‌تازگي به عنوان رئيس شبكه بهداشت و درمان نهاوند كار خود را پس از رفتن عباس سلگي، رئيس سابق اين شبكه آغاز كرده است در اين نشست از اعلام آمادگي براي به كارگيري پزشك با حقوق مكفي و رضايت‌بخش در شهرستان در بحث اجراي طرح تحول سلامت خبر داد.
چالاكي دولت با توسعه بخش خصوصي
عبدالملكي، دولت را نهاد فربه‌اي دانست كه با توسعه بخش خصوصي به چالاكي مي‌رسد؛ در همين بحث نيز بايد داروخانه‌اي خصوصي در بخش زرين‌دشت ايجاد و فعال شود.
انسداد چاه‌هاي غيرمجاز تا پايان فصل برداشت
تمام چاه‌هاي غيرمجاز شهرستان و البته چاه‌هايي كه اضافه برداشت دارند؛ بنا به گفته آرش كوليوند، مدير آب منطقه‌اي شهرستان نهاوند بايد مسدود شوند اما با توجه به مصوبه شوراي تأمين تا پايان فصل برداشت كشت به كشاورزان مهلت داده شد كه پس از اتمام اين زمان‌بندي مشخص شده انسداد چاه‌هاي مورد نظر اجرا شود.
مخابرات راهي پيش روي مردم بگذارد
هشت سال پيش شركت مخابرات دو هزار شماره به اهالي روستاهاي بخش زرين‌دشت واگذار و هزينه آن را دريافت كرد.
اما با به سرقت رفتن شبكه این روستا، به مردم پيشنهاد نصب تلفن‌هاي GPS را داده كه مردم نيز نپذيرفته‌اند؛ در غير اين صورت تنها راهكار، فيبر نوري باقي مي‌ماند كه با توجه به شرايط جمعيتي، آن هم شرايط خاص خود را دارد.
فرماندار در اين‌باره خواستار پيگيري موضوع از طريق استانداري شد كه يا شبكه فيبر نوري براي مردم روستا نصب شود و يا رضايت مردم جلب و براساس نرخ تورم و محاسبه قيمت روز پول آنها برگردانده شود.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.