پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 10 فروردين 1403

کد خبر : 124429

 
گرمای همدان با شنا قربانی نگیرد!
تاریخ خبر : 1401-04-04
     
 
 
     
متن خبر :

 سال گذشته در شش ماه اول سال 15 همدانی در استخر‌ها و سد‌ها غرق شده‌اند که با پیان یافتن سال تعداشان به 24 نفر رسیده است آن ها افرادی بودند که در استخر‌های کشاورزی و باغ‌ها و یا سد های آبی قربانی گرما و شنا هستند.
از انجا که در تابستان، غرق‌شدگی یکی از علل مرگ‌ به شمار می رود شاید جالب باشد بدانید بر اساس آمار پزشکی قانونی استان سال گذشته نسبت به سال 99 آمار غرق شدگی 2 برار شده است به عبارتی در ساال 99 این آمار 12 نفر بوده که در سال 1400 به 24 نفر رسیده است.
در این زمینه عوامل زیادی دخیل هستند که از جمله  آن عبارت‌اند از بیماری صرع، عقب‌ماندگی ذهنی، نداشتن آشنایی کافی با قواعد شنا، افزایش استفاده از قایق‌های روباز و تندرو و به‌خصوص شنا در مناطق حفاظت‌نشده است
مدیر کل پزشک قانونی همدان با بیان اینکه با شروع فصل تابستان خطر غرق‌شدگی در کمین کودکان و نوجوانان و حتی بزرگ‌سالان است، گفت: با شروع فصل تابستان برخی استخر‌ها برای ذخیره آب در باغ‌ها و ویلا‌ها به‌صورت غیراستاندارد ایجاد می‌شود که زمینه‌ساز افزایش گزارش‌های غرق‌شدگی است و کودکان بیشترین قربانی هستند.
آرتین کمالی در گفت و گو با همدان پیام گفت: در رویارویی با فرد غرق‌شده، باید ابتدا وی را به کمک وسائلی از قبیل حلقه نجات، تکه الوار یا طناب بلند از آب خارج کرد همچنین، باید این نکته را در نظر داشت که فقط زمانی فرد می‌تواند مستقیم برای نجات مصدوم اقدام کند که نخست دوره آموزشی نجات‌غریق گذرانده باشد، چراکه امکان غرق‌شدن یک ناجی بدون صلاحیت بسیار زیاد است.
وی درباره غرق‌شدگی در سدها و چشمه های اطراف همدان نیر گفت: غرق‌شدگی‌هایی که در سد‌ها برخی چشمه های  روستاها شاهد هستیم به این دلیل است که فرد فکر می‌کند فنون شنا را کامل یاد دارد همچنین، در سد‌ها عمق آب‌ها معمولا زیاد، پیش‌بینی‌ناپذیر و همرا با گل‌ولای فراوان است که نجات را سخت می‌کند.
وی یادآور شد: در سد‌ها معمولا دسترسی افراد برای نجات ما خیلی محدود است و ممکن است دور از خشکی و در حال شنا دچار گرفتگی عضلانی ناشی از سردی آب شویم و نتوانیم خودمان را به ساحل برسانیم یا ممکن است در گل‌ولایی نزدیکی سطح آب است فرو برویم و امکان نجاتمان سخت باشد. نکته‌ای که باید شهروندان به آن توجه کنند، این است که بلدبودن فنون شنا دلیل غرق‌نشدن نیست، چون افرادی داشتیم که نجات‌غریق بودند، اما متأسفانه غرق شدند
کمالی توصیه هایی در این زمینه کرد و افزود: وقتی که فرد غرق‌شده را از زیر آب بیرون می‌آورید، در مرحله اول او را به پشت بخوابانید و تنفس دهان‌به‌دهان بدهید در همین حال سعی کنید فرد غرق‌شده را به‌سمت ساحل یا خشکی ببرید. باید بلافاصله پس از خروج مصدوم بیهوش از آب، ابتدا دهان وی را از گل‌ولای و شن پاک کنید. نباید وقت را برای خارج‌کردن آب از ریه‌ها و معده هدر دهید. به وضعیت تنفسی و ضربان قلب هم دقت کنید و در نهایت در صورتی که مصدوم تنفس و ضربان قلب نداشت، به‌سرعت عملیات احیای قلبی ریوی CPR را شروع کنید و با خون‌سردی با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرید و وضعیت را اعلام کنید. به راهنمایی‌های کارشناس اورژانس ۱۱۵ نیز با‌دقت گوش کنید

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.