1403-01-221403-02-01bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

کد خبر : 116765

 
عزلت‌نشینی علیصدر شایسته گردشگری نیست
تاریخ خبر : 1400-01-18
     
 
 
     
متن خبر :

■مجیدی: کاهش ۲۱ میلیارد درآمد، پاسخگوی هزینه‌ها نبود
■ طرح منطقه ویژه بین‌المللی علیصدر سال ۱۴۰۰ نهایی می‌شود
■  سال ۹۹ تولیت غار به دولت سپرده شد


 سال‌های سال وقتی تقویم به دهه دوم فروردین می‌رسید و آمار گردشگران ورودی رسانه‌ای می‌شد، مشغول تحلیل آمار گردشگران ورودی به همدان می‌شدم که کجا بیشتر گردشگر آمد و کجا بهتر خدمات ارائه داد و چقدر درآمد نصیب استان شد و ...؛ اما حالا همه اینها به خاطراتی تبدیل شده است که یادآوری آنها فقط آه از نهادمان برمی‌آورد.
در میان این تحلیل آمارها جالب بود که بی‌برو برگرد هم سردمدار همه جاذبه‌های پُرگردشگر جایی نبود جز غار شگفت‌انگیز علیصدر که روزانه میزبان هزاران گردشگر بود.
در منطقه علیصدر، گل تپه، کبودراهنگ، لالجین و مسیر همدان تا غار هیاهویی برپا بود. گاهی کار به‌جایی می‌رسید که راه به‌روی گردشگران موقت بسته می‌شد و اجازه ورود به آنها را نمی‌دادند تا کمی جمعیت مدیریت شود.
آنقدر سفر به علیصدر برای مسافران جدی بود که هر گردشگر راهش را می‌کشید و مسافر این دیار می‌شد تا قایق‌نشین قایقرانی شود که از قندیل‌های آویزان تا سنگ‌های برآمده تنه غار، داستان‌هایی دلنشین را برای مسافران تعریف می‌کردند.
هیاهوی نوروز و رفت‌وآمد گردشگران به علیصدر هر سال آغازی پُررونق را برای همسایگان این غار آبی رقم می‌زد. همه چیز بر وفق مراد بود تا آنکه کرونا گردشگری را زمین گیر کرد و همه آب‌های برنامه‌ریزی‌ها از آسیاب گردشگری افتاد و شد آنچه نباید می‌شد.
علیصدر پرهیاهوی پیش از کرونا، عزلت نصیبش شد و همه آنها که نانشان از چرخ روزگار و اشتغال در این غار سر سفره زن و بچه‌هایشان می‌آمد، آجر شد و نفس کسب‌وکارشان سرد شد.
نوروزی را علیصدرنشینان به خود دیدند که روزگار بیکاری و رخوت آنها بود، به جای نان بازو خوردن راه دریافت حق بیمه بیکاری به آنها نشان داده شد و راهیِ راهی شدند که دل هیچ کدامشان در آن خوش نبود.
از اهالی روستا گرفته تا مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر و کارکنان این ارگان خصوصی-دولتی همه‌وهمه سایه خمودگی، بیکاری و کم‌کاری حالشان را دگرگون کرد.

 نوروز بدون غار
درحالی‌که نوروز ۱۴۰۰ سومین نوروزی بود که پس از سیل نوروز ۱۳۹۸ و کرونا در نوروز ۱۳۹۹ شرایط سفر در تعطیلات همچنان فراهم نشد، اکیدا توصیه هم شد نوروز 1400 هم مردم در خانه بمانند. اما به هر ترتیب ستاد ملی مقابله با کرونا و رئیس جمهوری پس از جلسات متعدد تکلیف سفر‌های 1400 را روشن کردند.
بنابر مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، سفر به شهرهای قرمز و نارنجی در نوروز ۱۴۰۰ ممنوع اعلام شد و سفر به شهرهای آبی و زرد نیز با رعایت پروتکل‌های بهداشتی سختگیرانه قرار به انجام شد.
اگرچه این موضوع تنها درباره سفرهای شخصی جاده‌ای صدق می‌کرد و سفر هوایی، ریلی و... با سایر وسایل حمل‌ونقل عمومی با ارائه پاسخ منفی تست کرونا امکان‌پذیر است.
از آنجا که همدان در ردیف شهرهای زرد قرار داشت با این تفاسیر سفر به استان با حفظ و رعایت پروتکل‌های بهداشتی ممکن بود. با توجه به اینکه شهرستان‌های استان همدان در وضعیت زرد و آبی قرار داشتند، طبق تصمیم ستاد کرونا استان می‌توانست پذیرای مسافران باشد.
بر این اساس مقرر شد همه تأسیسات گردشگری، موزه‌ها و اماکن تاریخی و تفریحی در ایام نوروز فعال و سوئیت‌های اقامتی تله‌کابین گنجنامه و عباس‌آباد نیز پذیرای گردشگران باشند.
اما در این میان غار علیصدر به‌عنوان یک جاذبه پرطرفدار در بین گردشگران تعطیل اعلام شد و این تعطیلی با نظرتصمیم‌گیران و متولیان امور در این مجموعه طبق تصمیمات ستاد کرونا اتخاذ شده بود و مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر گفت: چون ستاد کرونا مرجع تصمیم‌گیری است، هرچه مصوب کند باید اجرا شود و برای حفظ صحت و سلامت منطقه این مجموعه را غیرفعال اعلام کردیم.
 مهدی مجیدی همچنین با اشاره به اینکه بهره‌بردار و کارگران غار هم درباره این تصمیم توجیه شده‌اند، تأکید کرد: بازگشایی و حضور مسافران برای بازدید از این غار جهانی نیازمند شرایطی است که تصمیم‌گیرنده در این زمینه ستاد مقابله با کروناست. مجموعه گردشگری غار علیصدر و بازدید از آن در راستای پیشگیری از شیوع ویروس و براساس مصوبات ستاد ملی کرونا تا پایان اردیبهشت تعطیل است.

 طرح منطقه ویژه بین‌المللی علیصدر در سالجاری نهایی می‌شود
مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر همدان گفت: طرح منطقه ویژه بین‌المللی علیصدر از سال ۹۸ آغاز و سال گذشته مرحله نهایی آن ارائه شد، این طرح در سالجاری نهایی می‌شود و نقشه راه ۲۳۰ هکتار اراضی علیصدر مشخص و سرمایه‌گذاری کلان انجام خواهد شد.
 اما پس از یکی‌دو سال بیکاری کارکنان حالا مهدی مجیدی، با اشاره به اینکه تخفیفات زمستانی خوبی برای مجموعه سیاحتی عباس‌آباد درنظر گرفته شده بود، افزود: این تخفیفات با استقبال خوبی مواجه شد و برای فصل بهار نیز تخفیفاتی ارائه می‌شود و مجموعه از امروز تا ۲۰ اردیبهشت ۴۰ درصد تخفیف برای همشهریان و هم استانی‌ها درنظر گرفته است.
وی با بیان اینکه مجموعه ویلاهای اقامتی عباس‌آباد تنها منبع ورودی هزینه به شرکت سیاحتی علیصدر در این ایام بوده است، ادامه داد: در دوران شیوع کرونا بیمه بیکاری پرسنل پرداخت و 3 میلیارد تومان وام نیز برای شرکت اخذ شد.
مجیدی با بیان اینکه در سال گذشته ۸۵ درصد آمار بازدیدکنندگان غار کاهش یافت اما هزینه‌ها به قوت خود باقی بود و حتی افزایش هم یافت، افزود: خط مقدم غارعلیصدر روستای سیاحتی علیصدر و سپس شهرستان کبودراهنگ است زیرا پرسنل این مجموعه به آنجا تعلق دارند.
وی با اشاره به اینکه 3 دهه از تشکیل شرکت سیاحتی علیصدر می‌گذرد، اظهار کرد: درحال‌حاضر این مجموعه بیش از ۲۰۰ نفر نیرو دارد و با اینکه در شرایط کرونایی با کاهش ۸۵ درصدی نیروی انسانی مواجه شدیم اما سعی شد سفره کارگران جمع نشود.
مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر مطرح کرد: در سال ۹۹ با توجه به رویکردهای کلی تخفیفات قابل توجه حدود ۹۰ درصدی به بهره‌برداران مجموعه داده شد، همچنین ۵۵۰ هزار مسافر از غار بازدید نکردند و ۲۷ میلیارد و ۵۰۰ تومان بلیت فروخته نشد و حدود 3 تا 4 میلیارد تومان اجاره‌ باید از بهره‌برداران گرفته می‌شد که محقق نشد.
 جلوگیری از ازدحام جمعیت
وی با اشاره به اینکه مجموعه سیاحتی علیصدر بزرگ‌ترین مجموعه غرب کشور و حتی کشور است، گفت: در سال‌های غیرکرونایی افتخار شرکت به ۱۵ هزار بازدیدکننده غار بود؛ اما امروز وضعیت تغییر کرده و باید طوری برنامه‌ریزی کنیم که از ازدحام جمعیت جلوگیری شود.
مجیدی بیان کرد: از سال گذشته که دستورالعمل‌های بهداشتی اعلام شد، هزینه مسافر در غار افزایش یافت و به‌عنوان نمونه در خردادماه حدود ۵۰۰ میلیون تومان برای ماسک هزینه شد تا سرانجام کارگاه تولید ماسک را راه‌انداری کردیم.
وی با اشاره به اینکه در سال ۹۹ تولیت غار به دولت سپرده شد، ادامه داد: شرکت سیاحتی علیصدر دیگر متولی غارعلیصدر نیست و از سال گذشته اجاره‌ای به حساب خزانه واریز می‌کنیم که این مبلغ ۳ هزار تومان از هزینه بلیت هر مسافر است، علاوه‌براین پرونده سال‌های ۸۹ تا ۹۸ نیز باز است و امکان دارد مجبور شویم اجاره این سال‌ها را نیز تقبل کنیم. مدیرعامل شرکت سیاحتی علیصدر با بیان اینکه در ایام کرونایی مجموعه سیاحتی عباس‌آباد فعال بود، گفت: در 6 ماهه دوم سال گذشته درآمدهای این مجموعه نسبت به سال‌های گذشته رشد داشت و به‌عنوان مثال درآمد بهمن‌ماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته 4 برابر بود.
وی با بیان اینکه درآمد شرکت در سال ۹۹ مبلغ ۲۱ میلیارد کاهش پیدا کرد، یادآور شد: متأسفانه گردشگری همدان چهارفصل نیست و متولی گردشگری باید این قضیه را مدیریت و ظرفیت‌های زمستانی را معرفی کند، در این راستا شرکت سیاحتی علیصدر آماده است در 6 ماهه دوم سال تخفیفات ویژه‌ای ارائه دهد.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.