پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 8 ارديبهشت 1403

کد خبر : 100125

 
مدیرکل آموزش معاونت گردشگری شرح داد:

از حذف
تاریخ خبر : 1398-07-16
     
 
 
     
متن خبر :



 مدیرکل مطالعات و آموزش معاونت گردشگری دلایل حذف «تک ماده» از آزمون جامع گردشگری را تشریح کرد و از بازنگری در سرفصل‌های آموزشی و تمرکز روی آموزش راهنمایان غیرانگلیسی زبان خبر داد.
زاهد شفیعی درباره تغییراتی که در آزمون جامع و مصاحبه راهنمایان گردشگری لحاظ شده، به یکی از ملاحظات ابلاغ شده مبنی بر این‌که «شرکت‌کنندگان در آزمون جامع مورخ هشتم شهریورماه ۹۸ و آزمون جامع آتی در صورت عدم کسب نمره قبولی در هر یک از دروس آزمون، امکان استفاده از تک ماده را نخواهد داشت»، ‌ اشاره کرد و افزود: تفکر و سیاست ما کیفی‌سازی است. باید از کمیت عبور کنیم. باید موسسه‌های آموزشی را ماموریت‌گرا و تخصصی کنیم. اگر واقعا می‌خواهیم گردشگری را به عنوان صنعت انسان‌محور درک کنیم باید روی انسان سرمایه‌گذاری کنیم. علت حذف «تک ماده» از آزمون جامع گردشگری نیز همین است. خوب نیست فردی که قرار است سفیر گردشگری شود و با گردشگران مختلفی در ارتباط باشد، با تک‌ماده گواهی‌نامه بگیرد.
او بازنگری در سرفصل‌های آموزشی و بازآموزی دوره‌های پیشرفته را از دیگر تغییرات پیش‌روی آزمون گردشگری دانست و در ادامه با اشاره به حضور بیش از چهار هزار نفر در آزمون راهنمای گردشگری، گفت: باید به سمت کیفی‌سازی برویم، می‌خواهیم متقاضیان دوره‌های آموزشی، موسسه‌ها و اساتید را آمایش کنیم، مثلا الان تعداد راهنمای مسلط به زبان انگلیسی درحال اشباع است، ما قصد نداریم نظام آموزشی آن‌ها را متوقف کنیم، چون آموزش امر بدیهی است اما لازم است آموزش‌ها را با مکانیزم تقاضا پیش ببریم، مثلا کار روی توانمندسازی راهنماهای تور  چینی‌زبان را آغاز کرده‌ایم که نخستین دوره آن تمام شده. باید روی حوزه‌های تخصصی بر حسب نیاز و تقاضا، بیشتر کار کنیم، چون در پیک کار گردشگری ایران معمولا با کمبود نیروی مسلط به زبان‌های تخصصی  غیر انگلیسی مواجهیم.
وی اضافه کرد: البته کیفی‌سازی دوره‌های آموزشی زبان انگلیسی نیز جزو اولویت‌های کاری است، یعنی به جای آن‌که تعداد نیروهای متخصص آن را افزایش دهیم، آزمون را اصولی‌تر می‌کنیم و روی اساتید آمایش می‌کنیم، از آن‌ها رزومه می‌گیریم و کد می‌دهیم تا روند آموزش کیفی‌تر شود.
مدیرکل مطالعات و آموزش معاونت گردشگری درباره افزایش هزینه آموزش دوره‌های راهنمایان گردشگری و مدیران فنی دفاتر خدمات مسافرتی در موسسه‌ها، گفت: دستوری در این رابطه به موسسه‌های آموزش گردشگری داده نشده و قرار نیست هزینه‌های آموزش افزایش یابد.
او درباره علت طولانی شدن زمان اعلام نتایج آخرین آزمون گردشگری نیز توضیح داد: روندی به ما ارث رسیده که باید آن را سامان‌دهی کنیم. ازسویی برگزاری این آزمون با تغییرات مدیریتی در استان تهران همزمان شد و از آنجا که حدود ۵۰ درصد موسسه‌های آموزش گردشگری در تهران فعال‌اند، تاخیری در روند اعلام نتایج آزمون پیش آمد، هرچند در استان‌ها مشکل اساسی نداشتیم. در تهران نیز نهایتا مصاحبه و آزمون زبان‌ها خارجی به موسسه‌های آموزشی واگذار شد تا زودتر تکلیف مشخص شود.
شفیعی درباره تمدید نشدن کارت برخی راهنمایان گردشگری غیرفعال نیز توضیح داد: اگر راهنمایی سه سال تور اجرا نکرده و گزارشی نداده باشد، کارت راهنما بلاک نمی‌شود، ولی اهرم‌های بازدارنده‌ای تعیین شده که در تمدید کارت این افراد به صرف نداشتن مدارکی دال بر فعالیتشان در این مدت، محدودیت‌هایی اعمال شود.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.