پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 14 ارديبهشت 1403

کد خبر : 52458

 
گفت و گو با کارآفرین نمونه استان

بروكراسي اداري مانع كارآفريني است
تاریخ خبر : 1393-08-06
     
 
 
     
متن خبر :

 حميد ساغرچيان كارآفرين همداني است كه با مدرك كارشناسي ارشد تجهيزات پزشكي از دانشكده دندانپزشكي با 53 سال سن در حوزه پزشكي به عنوان كارآفرين برتر استان همدان در سال 93 انتخاب شده است. وي تنها توليد كننده دستگاه ساكشن پزشكي در كشور است كه با ايده‌هاي نو و خلاق همچنان به دنبال يادگيري و اختراع است.
گفت و گوي ما را با اين كارآفرين برتر استان ميخوانيد.
 براي كدام اختراع به عنوان كارآفرين برتر انتخاب شديد؟
براي نخستین بار در كشور دستگاه ساكشن تمام اتوماتيك پزشكي را اختراع كردم كه داراي استانداردهاي لازم و بين‌ا‌لمللي است. اين دستگاه در دو مدل سانترال(مركزي) و مستقل ساخته شده كه مدل سانترال براي كلينك‌ها و دانشكده دندانپزشكي كاربرد دارد و مدل مستقل براي استفاده در مطب‌هاي خصوصي دندانپزشكي كاربرد دارد.
 طرح را در چه سالي اختراع كرديد؟
طرح سال 91 اختراع شد و از مهرماه پارسال در شركت ساغرفن پارس شروع به توليد آن كرديم.
 ويژگي دستگاه ساخت شما چيست؟
ببينيد در دستگاه‌هاي قبلي بايد مخزن را به‌صورت دستي خالي مي‌كردند كه اين مسأله باعث آلودگي محيط و كاربر بود اما در دستگاه جديد نياز به تخليه نيست و مخزن به‌صورت اتوماتيك خالي مي‌شود؛ ضمن اينكه نسبت به مشابه خارجي نيز داراي سيكل شست و شو و ضد عفوني است و ساختمان فيزيكي ساده‌تري دارد و علاوه بر اينها مانع خروج ارز مي‌شود. همچنين به‌دليل اينكه اين دستگاه ساخت داخل است قطعات آن آسانتر به‌دست مي‌آيد.
 به ارزآوري اين دستگاه اشاره كرديد، قبل از ساخت داخل، اين دستگاه‌ها از چه كشورهايي با چه قيمتي وارد مي‌شد؟ و اختراع شما چه ميزان در قيمت كمك كننده بوده است؟
اين دستگاه‌ها از كشورهاي ايتاليا و آلمان وارد مي‌شود كه ميانگين قيمت آنها بالاي 4 ميليون تومان است. در حالي كه با ساخت داخل اين قيمت به 50 درصد قيمت خارجي كاهش يافته است و اين موضوع از خروج ارز از كشور كمك مي‌كند.
 درحال حاضر ظرفيت توليدتان چقدر است؟
ماهانه 60 دستگاه توليد مي‌كنيم كه اگر مراحل اداري كامل شود اميدواريم بتوانيم جاي واردات خارجي را بگيريم و در ايران بتوانيم از محصولات داخلي استفاده كنيم و حتي در آينده نيز بتوانيم به كشورهاي هم‌جوار نيز صادر كنيم.
 اين اختراع چند نفر اشتغالزايي به همراه داشته است؟
در حال حاضر 9 نفر در اين شركت مشغول فعاليت هستند، ضمن اينكه در مرحله نيمه‌صنعتي هستيم و استانداردهاي لازم براي سمت صنعتي شدن را گرفته و در حال انجام آن هستيم كه به اين موضوع كمك مي‌كند.
 قبل از ساخت اين دستگاه، ايده و اختراع ديگري داشته‌ايد؟
در سال 76 راك‌هاي سينمايي ساختم كه در سينماهاي شهرهاي مختلف چون تهران، شيراز، ملاير و ... نصب شده است و استفاده مي‌شود.
طرح و ايده ديگري نيز در ذهن داريد كه به دنبال پياده كردن آن باشيد؟
طرحي براي صرفه جويي آب در نظر دارم تا بتوانيم آب روشويي را ذخيره كرده و در فلش تانك‌ها از آن استفاده كنيم كه البته در مرحله ثبت اختراع است. ايده ديگري نيز براي نظافت كارخانه‌ها دارم كه استفاده از سيستم جاروبرقي مركزي است به‌طوري كه موتور اين جاروبرقي در يك نقطه مستقر است و در هر اتاق يك انشعاب دارد و بدون توليد صدا كار مي‌كند كه علاوه بر صرفه جويي در انرژي از ايجاد آلاينده‌ها در فضا نيز جلوگيري مي‌كند.
 عوامل موفقيت‌تان در كار چه بوده است كه باعث شده بازهم به‌دنبال نو آوري باشيد؟
مهمترين عامل اراده فردي است و اينكه مأيوس نشدم. عامل بعدي پشتكار و باز هم مهمترين عامل حمايت خانواده بوده است. در كنار اين عوامل محيط كار و حمايت‌هايي كه پارك علم و فن آوري همدان و معاونت علم و فن آوري رياست جمهوري و دانشگاه علوم پزشكي انجام داده است نيز در موفقيتم نقش داشته‌اند.
 چه موانعي سد راهتان وجود دارد؟
ببينيد براي كارآفرين يا مخترع زمان بسيار مهم است درحالي كه مانع سر راه من فقط سيستم‌هاي اداري است، متأسفانه بروكراسي اداري يا كند است يا موانع زيادي پيش روي كارأفرين مي‌گذارد كه سبب مي‌شود زمان زيادي در پله‌هاي ادارات سپری كنيم و اين يعني از دست دادن زمان.
 در آخر چه توصيه‌اي به كارآفرينان جوياي كار داريد؟
زماني كه ايده‌اي به ذهنشان مي‌رسد درخصوص آن فكر كنند و تلاش كنند آن را عملي كنند. اگر اراده و پشتكار باشد قطعاً به نتيجه مي‌رسند و اينكه فراموش نكنند هيچگاه براي يادگيري دير نيست.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.