پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 10 فروردين 1403

کد خبر : 126869

 
در خدمات آتش نشانی تجهیزات حرف اول را می‌زند

10 ایستگاه آتش‌نشانی فعال در همدان
تاریخ خبر : 1401-07-07
     
 
 
     
متن خبر :


■ روابط عمومی آتش‌نشانی استان: فعلا برای آتش نشانان زن برنامه ای نداریم
 

 برای نخستین بار ۱۶آتش‌نشان زن در شهرداری تهران از 7مهر فعالیت خود را آغاز می‌کنند. این سخن نائب‌رئیس شورای اسلامی شهر تهران در خصوص جذب آتش‌نشان زن در شهرداری تهران است؛ آتش‌نشان زن با توجه به پیچیدگی‌های شهری که وجود دارد در بسیاری از حوزه‌های نیازمند می‌توانند حضوری فعال داشته باشند. همچنین بانوان نشان دادند هر جا که به آن‌ها اعتماد شده و امکان فعالیت به آن‌ها داده‌شده است مسئولیت‌های خود را خیلی جدی انجام داده و موفق شدند. در برخی مواقع در حوادث با صحنه‌های دل‌خراشی روبه‌رو هستیم؛ طبیعتاً در بسیاری از حوادث بانوان می‌تواند راهگشا باشند.

درحالی با همکاری سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران تعدادی آتش‌نشان خانم جذب شهرداری شدند و در حوادث می‌توانند حضورداشته باشند که برای این موضوع همدان برنامه ای ندارد.

روابط عمومی آتش نشانی استان همدان درگفتگو با روزنامه همدان پیام گفت: فعلا برای آتش نشانان زن برنامه ای نداریم.

طاووسی ادامه داد: 10 ایستگاه آتش نشانی فعال در همدان در حال حاضر فعالیت دارند.

وی افزود: برای روز آتش نشان برنامه خاصی جز رژه ناوگان و یک جلسه یک ساعته نداریم.

از سوختن و فروریختن متروپل هنوز 4 ماه نمی‌گذرد. با توجه به این موضوع که شهرداری‌ها وظیفه تأمین سازمان آتش‌نشانی را به عهده دارند، تجهیزات در کنار آموزش آتش‌نشان‌ها حرف اول را می‌زند. به جرأت می‌توان گفت تمام سخنگوها و روابط عمومی‌های آتش نشانی در آتش سوزی‌های کشور، مدعی هستند که در کمترین دقیقه به محل آتش‌سوزی رسیده اند، اخبار منتشر شده در رسانه‌ها گواه این موضوع است. به طور مثال در آخرین آتش‌سوزی فاجعه آمیز کشور که در شهر آبادان و در ساختمان متروپل صورت گرفت، ملکی، سخنگوی آتش نشانی عنوان کرده بود که آتش نشان‌ها در کمتراز 3 دقیقه به محل حادثه رسیدند.

هرچند با توجه به اینکه در بسیاری از آتش‌سوزی ها تجهیزات کافی به همراه آتش‌نشان‌ها نیست، گروه اعزامی اولیه تنها سعی در تخلیه ساختمان دارند و این امر که در همان ابتدا بتوانند آتش را اطفاء کنند وجود ندارد. به عبارت دیگر سرعت عمل تحسین برانگیز آتش‌نشان ها در حضور به موقع در محل حادثه به انتظار چندین دقیقه‌ای برای رسیدن تجهیزات تبدیل می‌شود. هرچند آتش زبان انتظار را نخواهد فهمید و زبانه کشیدن را ادامه می‌دهد.

البته بر اساس استانداردهای بین‌المللی به ازای ۵۰ هزار نفر جمعیت، باید یک ایستگاه آتش‌نشانی فعال باشد که این امر به نظر می رسد در شهرهمدان انجام شده‌است. اما تجهیزات در این حرفه حرف اول را میزند.

 علت نامگزاری روز آتش نشان
هفتم مهر ماه روزی است که به بهانه رشادت‌های آتش نشانان روز ملی آتش نشانی و ایمنی نامگذاری شده است. سال 1359 درست در همین روز بود که پالایشگاه آبادان در جنگ ایران و عراق از سوی دشمن مورد حمله هوایی قرار گرفت. پس از این اتفاق آتش نشانان برای اطفای حریق وارد عمل شدند اما این بار آتش تنها دشمن آنها نبود، بلکه در حین اطفای حریق بار دیگر این پالایشگاه بمباران شد و تعداد زیادی از آتش نشانان در این حادثه شهید شدند.

حدود 20 سال پس از این اتفاق یعنی در سال 79 ستاد هماهنگی امور ایمنی آتش نشانی کشور پیشنهاد داد تا به بهانه این اتفاق هفتم مهر به عنوان روز ملی آتش نشانی و ایمنی نامگذاری شود و شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز آن را تصویب کرد.
جنگ آتش نشانان با آتش تمامی ندارد و آنها وقتی در ایستگاه صدای آژیر را بشنوند لحظه‌ای را برای رسیدن به محل حادثه تلف نمی‌کنند تا هر چه زودتر برای نجات جان و مال مردم دل به حادثه بزنند. رشادت‌های آتش نشانان داستان‌های فراوانی دارد که خط بسیاری از این داستان‌ها را ایثار و از خودگذشتگی تشکیل می‌دهد.

30 دی ماه سال 95 هم یکی از همین داستان‌های قهرمانانه رقم خورد و زمانی که ساختمان پلاسکوی تهران در آتش می‌سوخت، نیروهای آتش نشانی دل به آتش زدند تا جان مردمی که برای حفظ مالشان اصرار به ورود به ساختمان گداخته را داشتند نجات دهندکه با ریزش ناگهانی ساختمان 16 نفر از نیروهای آتش نشانی زیر آوار ماندند و شهید شدند.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.