1403-01-221403-02-01bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

کد خبر : 125463

 
فقط یک نفر از مدرسه دولتی رتبه برتر شد

12 سال است که همدان رتبه برتر ندارد
تاریخ خبر : 1401-05-13
     
 
 
     
متن خبر :


■ ثروتمندان سهم بیشتری را در قبولی کنکور داشتند

اسامی نفرات برتر کنکور امسال نیز در گروه‌های آزمایشی علوم تجربی، علوم انسانی، ریاضی و فنی، زبان-های خارجه و هنر معرفی شدند.نکته جالب این جاست که سهم نفرات برتر کنکور از مدارس دولتی فقط یک نفر بود و با اعلام نتایج مشخص شد که ثروتمندان سهم بیشتری را در قبولی کنکور داشتند.
این در حالی است که ازمیان یک‌میلیون و ۴۸۹ هزار و ۲۲۰ نفر، داوطلب شرکت در نخستین کنکور قرن جدید بودند که از میان آن‌ها یک‌میلیون و ۳۰۸ داوطلب در ۴۱۷ شهر کشور در چهارروز به رقابت پرداختند و بالاخره یک‌میلیون و ۱۵۷ نفرشان معادل ۸۹ درصد کل شرکت‌کنندگان مجاز به انتخاب رشته شدند.
بررسی اسامی نفرات اول آزمون سراسری ۱۴۰۱ در پنج گروه آزمایشی نشان می‌دهد که از مجموع ۴۰ نفر رتبه‌های اول پنج گروه آزمایشی، ۲۷ نفر (5/67درصد) را پسران و ۱۳ نفر (5/32درصد) را دختران تشکیل می‌دهند.
بیشترین آمار قبولی از میان داوطلبان پس از تهران، مشهد بوده است که13 درصد از برترین های کنکور را به خود اختصاص داده است که پس از آن اراک و تبریزی ها بودند که توانستند رتبه های برتری را در سایر گروه های آزمایشی کسب کنند.اما از 31 هزار و ۱۱ داوطلب همدانی در بین رتبه های برتر کشوری هیچ خبری نبود درحالی که باتوجه به سابقه درخشان همدانی ها در سال 89 با کسب رتبه نخست در گروه های آزمایشی تجربی و انسانی جای سؤال دارد که چرا پس از گذشت 12 سال از این موفقیت دیگر هیچ نامی از داوطلبان همدانی در میان رتبه های برتر نیست.

 ۷۲ درصد برترین‌های کنکور از مدارس سمپاد
و اما اتفاق جالبی دیگری که در کنکور امسال رخ داد سبقت مدارس تیزهوشان و سمپاد از مدارس دولتی بوده است؛ درحالیکه 80 درصد مدارس دولتی هستند؛ هیچ رد پایی در رتبه های برتر ندارند. این موضوع  می تواند حکایت همان ضرب المثلی باشد که از قدیم گفته اند «هرچقدر پول بدی همان قدر هم آش میخوری». به طوری‌که از بین ۴۰ داوطلب برتر کنکور امسال، تنها ۲ نفر یکی در مدرسه دولتی و دیگری در مدرسه نیمه‌دولتی درس خوانده بودند. ۲۹ داوطلب یا به بیان دیگر ۷۲ درصدی کل رتبه‌های برتر در مدارس استعداد‌های درخشان تحصیل کرده‌اند.
پس از آنها، این مدارس غیرانتفاعی هستند که در رتبه دوم قرار دارند و ۲۳ درصد از داوطلبان را برای ماراتن کنکور امسال آماده کرده‌اند، مدارسی که هزینه‌های سرسام‌آور آن‌ها این روز‌ها بر کسی پوشیده نیست و با شرایط اقتصادی امروز، امکان تحصیل در آن‌ها برای بخش قابل‌توجهی از خانواده‌های غیرممکن است.
مقایسه این آمار با ترکیب مدارس رتبه‌های برتر سال ۹۹ نشان از رشد سهم سمپادی‌ها دارد. در آن سال دانش‌آموزان استعداد‌های درخشان ۶۷ درصد، غیرانتفاعی ۱۸، نمونه دولتی ۱۰ درصد و دولتی‌ها ۵ درصد رتبه‌های برتر را در اختیار داشتند.

 آغاز بازار داغ انتخاب رشته کنکور
پس از اعلام نتایج رتبه های کنکور به موضوع داغ انتخاب رشته می رسیم. داوطلبان ورود به دانشگاه؛ اين روزها در تب و تاب انتخابند. انتخابي که به اعتقاد برخی ها آينده شغلي آنان را رقم خواهند زد. بازار انتخاب رشته هم اين روزها داغ داغ است. هنوز چند روز مانده به انتخاب رشته دانشگاه‌ها، برخی مؤسسات برای مشاوره کنکور، تبلیغات خود را آغاز کردند؛ تبلیغات رنگارنگی که بیشتر بوی کسب منافع می‌دهد از مشاوره های میلیونی گرفته تا دل نگرانی های خانواده‌ها که حاضرند با هزینه کردن میلیونی آینده فرزندان خودرا تضمین کنند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.