پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 10 فروردين 1403

کد خبر : 71840

 
سقف آرامگاه بوعلی چکه می‌کند
تاریخ خبر : 1395-04-01
     
 
 
     
متن خبر :

■ بررسی‌ها نشان می‌دهد بی‌توجهی میراث در امر مرمت باعث نفوذ آب به بنا شده است

 طرح اولیه اجرا شده توسط معمار بنا یعنی «هوشنگ سیحون» عایق ایزوگام و موزائیک نبوده بلکه این دو نوع عایق در سنوات گذشته و در مرمت‌های مختلف اضافه شده و با ساختار بنا متناسب نیست مرمت این بناها یک کار فنی و تخصصی است که حتمأ از گروه‌های متخصص با مشورت تهران برای مرمت این ابنیه استفاده می‌کنیم.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان  بحث «نم پس دادن سقف آرامگاه را تأیید کرد» و با بیان اینکه گوشه‌هایی از سقف آرامگاه بوعلی  نم پس می‌دهد، گفت: موضوع چکه کردن سقف آرامگاه در سنوات گذشته رخ داده است.
علی مالمیر افزود: برای مرمت سقف این بنای با شکوه سال گذشته عایقی توسط یک پیمانکار از تهران اجرا شد که متأسفانه در فصل بارندگی متوجه شدیم در بعضی نقاط هنوز ترمیم انجام نشده و سقف نم پس می‌دهد.
به گزارش همدان پرس، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با اشاره به اینکه از پیمانکار مجری طرح مرمت عایق سقف آرامگاه خواسته‌ایم مجددأ نسبت به رفع عیب اقدام کند، بیان کرد: پیمانکار از عایقی خاص استفاده کرده بود که دوباره از این عایق استفاده خواهد شد.
وی در پاسخ به سؤالی که جنس عایق آیا ایزوگام است؟ گفت: عایق اجرا شده ایزوگام نیست بلکه یک عایق با دوام بیشتر از ایزوگام است البته باید به صورت رو باز کار شود و نمی‌توان روی آن موزائیک کار کرد.
مالمیر در ادامه در پاسخ به این سؤال که در طرح اولیه بنا نیز از عایق استفاده شده است؟ بیان کرد: طرح اولیه اجرا شده توسط معمار بنا یعنی «هوشنگ سیحون» عایق ایزوگام و موزائیک نبوده بلکه این دو نوع عایق در سنوات گذشته و در مرمت‌های مختلف اضافه شده و با ساختار بنا متناسب نیست.
وی بیان کرد: معمار بنای آرامگاه بوعلی از یک سیستم زهکشی استفاده کرده که حتی با نداشتن عایق هم سقف نم پس نمی‌داده است، البته به نظر می‌رسد این سیستم زهکشی دچار آسیب شده و به همین دلیل پس از انجام مرمت‌های متعدد در بعضی گوشه‌ها، سقف همچنان نم پس می‌دهد.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان افزود: پیمانکار مجری عایق سقف آرامگاه با درخواست استان همدان از اداره کل موزه‌های کشور پس از مشاوره‌های فنی انتخاب شده که در ترمیم و مرمت بناهای تاریخی و خاص تخصص دارد.
وی به یکی از دیوارهای درونی کتابخانه آرامگاه بوعلی نیز اشاره کرد و گفت: این دیوار نیز به علت نم پس دادن شوره داده بود که تیم فنی از آن بازدید و پس از مرمت سقف این دیوار نیز از شوره تمیز شد.
مالمیر با بیان اینکه بناهایی مانند آرامگاه بوعلی سینا همواره به تعمیر و نگهداری نیاز دارند، افزود: مرمت این بناها یک کار فنی و تخصصی است که حتمأ از گروه‌های متخصص با مشورت تهران برای مرمت این ابنیه استفاده می‌کنیم.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.