پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 28 ارديبهشت 1403

کد خبر : 72165

 
معاون سياسي استاندار در كارگروه فرهنگي اجتماعي استان خبر داد

اجراي منشور فرهنگي كمك‌حال حل مشكلات اجتماعي
تاریخ خبر : 1395-04-14
     
   
     
متن خبر :

منشور فرهنگي اجتماعي استان با برنامه‌ريزي دقيق و احصاي نيازهاي اجتماعي گروه‌ها، محلات و مناطق تهيه شده در صورت اجرا مي‌تواند بسياري از مشكلات اجتماعي را كاهش دهد.
معاون سياسي- امنيتي استاندار همدان با بيان اين مطلب در جلسه كارگروه تخصصي فرهنگي اجتماعي گفت: آنچه در تدوين اين برنامه مدنظر قرار گرفته است، يك مدل‌سازي مناسب است كه با هدف‌گذاري دستگاه‌ها و شرح وظايف آنها راهبردها مشخص شده است.
وي از دستگاه‌هاي اجرايي و متولي منشور فرهنگي خواست كه بر اساس برنامه ششم توسعه و مدل سازمان مديريت فرصت‌ها و نيازها را مشخص سازند.
الهي‌تبار شكل‌گيري شوراي اجتماعي محلات را اتفاق خوبي دانست كه بر اساس آن ضرورت‌ها و انسجام كارهاي فرهنگي بر اساس تصميم‌گيري نهادها خواهد بود.
وي از متوليان خواست كه شوراي اجتماعي محلات و شوراي فرهنگي محلات را همسو سازند.
الهي‌تبار در اين ارتباط پس از استماع اقدامات معاونت فرهنگي شهرداري گفت: اگر قرار است امور مديريتي مباحث فرهنگي- اجتماعي محلات به دستگاهي سپرده شود، بهتر است اين دستگاه مجموعه شهرداري باشد؛ چراكه هم توان مالي و هم نيروي لازم را در اختيار دارد و نشان داده كه مي‌تواند در چنين مباحثي خوب عمل كند.
وي با اشاره به تدوين منشور فرهنگي استان بیان کرد: در اين سند مباحث شهري، روستايي و حاشيه شهر به شكل مهندسي فرهنگي ديده شده است.
معاون سياسي استاندار گفت: در استان چند سند شامل نرخ باروري، طلاق، برداشتن برخي بدعت‌ها و... را پيگير شديم كه نتايج خوبي به دست آمد و در اين ارتباط با كارهاي فرهنگي توانستيم بدون پرداخت هزينه‌هاي اجتماعي برخي معضلات چون جرايم، سرقت، آدم‌ربايي و قمه‌زني را كاهش دهیم هر چند در برخي جرايم چون تخلفات مالي، ربا، چك و... با افزايش روبه‌رو هستيم.
مديركل اجتماعي استانداري همدان نيز گزارشي از اسناد منشور فرهنگي استان ارائه داد و افزود: ارتقاي فرهنگ قرآني، ارتقاي فرهنگ اهداي عضو، ارتقاي فرهنگ دستگيري از نيازمندان، پيشگيري از طلاق، ارتقاي فرهنگ ايثار و شهادت، بهبود روابط خانوادگي، ارتقاي سبك زندگي ايراني اسلامي از جمله مباحث مطرح شده در اين سند است.
مهرداد نادري‌فر گفت: حمايت از توليد داخل اصلاح الگوي مصرف، ترويج فرهنگ مطالعه، حفظ محيط زيست، افزايش نشاط اجتماعي را از ديگر مباحث اين سند اعلام كرد.
وي با بیان اينكه متأسفانه هنوز اسناد برخي مبحث اجتماعي چون مبارزه با دروغ، تهمت، رياكاري، احترام به قانون، زدودن نمادهاي بيگانه، كاهش تجمل‌گرايي و ارتقاي گذشت و فداكاري تهيه نشده است، افزود: از دستگاه‌هاي متولي اين موضوعات درخواست همكاري داريم.
نادري‌فر گفت: توسعه اجتماعي روستاها و حاشيه شهرها نيز در دستور كار است.
شناسايي نيازها در روستاهاي بالاي 200 خانوار و نيز حاشيه شهرها كه جزو آسيب‌هاي اجتماعي هم آمده است در ارتقاي شاخص‌هاي اجتماعي اثرگذار است.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.