1403-01-221403-02-01bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

کد خبر : 68038

 
دبیر هماهنگی کمیسیون بانک‌های استان در گفت‌وگو با همدان‌پیام:

برنامه‌ریزی برای افزایش سهم استان از فاینانس
تاریخ خبر : 1394-11-12
نویسنده : اعظم اسلامی‌خواه
     
 
 
     
متن خبر :

 رقابت در بانک‌ها سالم نیست
 در کشور ايران و به تبع آن در استان همدان، نظام بانکي بر بازارهاي مالي مسلط بوده و با بانك‌محور بودن اقتصاد در برنامه‌هاي اصلاحات اقتصادي، نقش بانک‌ها پررنگ‌تر و حساس‌تر از ساير بازارها است، از همين‌رو کارآمدي نظام بانکي در تخصيص بهينه منابع مالي و ارائه خدمات مالي با کيفيت برتر، حداقل انتظارات از شبكه بانكي در دوران پسا تحريم براي بهره‌برداري از فرصت‌ها به‌حساب می‌آید. همچنین تعامل مستقيم با بانک مرکزي و ساير بانک‌هاي کشور‌، تقويت تعامل مستقيم با ساير دستگاه‌ها‌ي ذيربط و به ويژه وزارتخانه‌هاي اقتصادي و دستگاه ديپلماسي کشور‌ با حفظ مزيت‌هاي رقابتي و سودآوري خود، توسعه مهارت‌ها و توانمندسازي سرمايه‌هاي انساني و به‌روزسازي دانش و نگرش آنها از دیگر خواسته‌های مردم و سرمایه‌گذاران از سیستم بانکی استان همدان است که به‌نظر می‌رسد برای پیشبرد اهداف استانی باید بیش از پیش به آنها رسيدگی کرد.
در این رابطه دبیر هماهنگی کمیسیون بانک‌های استان گفت: بانک‌ها آماده‌اند تا منابع آزاد شده پس از برجام را طبق برنامه و اهداف استانی، به بخش‌های مختلف اختصاص دهند. با پول‌های آزاد شده، وضعیت بانک‌ها و به تبع آن وضعیت اقتصادی استان روبه بهبود می‌رود، بطوریکه برای بانک‌ها و تولیدکنندگان آینده روشنی پیش‌بینی شده است‌.
محمد طوماسی در ادامه در خصوص فاینانس هم افزود: هنوز سهم استان از فاینانس مشخص نشده ولی برای افزایش سهم استان برنامه داریم و تلاش خواهیم کرد سهم استان همدان تا جایی که جا دارد بیشتر شود.
محمد طوماسی افزود: برای پایین آمدن نرخ سود بانکی هم برنامه قطعی اعلام نشده ولی احتمال تغییر نرخ‌ها وجود دارد. البته این تغییر، به نرخ تمام شده پول ربط دارد که در حال حاضر بالاست و باید طوری برنامه‌ریزی شود که بانک‌ها هم ضرر نکنند.
وی گفت: بانک‌های دولتی نرخ مصوبه شورای پول و اعتبار را رعایت می‌کنند به همین دلیل مشتریان کمتر در این بانک‌ها سپرده‌گذاری می‌کنند ولی اگر نرخ سودها یکسان باشد و بانک‌ها در شرایط برابر رقابت می‌کردند، به دليل سابقه بانک‌های دولتی مشتریان، بیشتر به این بانک‌ها جذب می‌شدند و منابع این بانک‌ها هم افزایش می‌یافت. اما شرایط نابرابر فعلی و رقابت ناسالم بانک‌ها، موجب شده تا منابع بانک‌های دولتی کم شود.
طوماسی ادامه داد: بانک‌ها به دنبال خرج کردن پول‌هایی هستند که از مشتریان جمع می‌کنند، که در غیر این صورت خود بانک‌ها زیان می‌کنند. ولی هر بانکی برای هزینه کرن منابع موجود ساز و کار خودش را دارد.
وي تصريح كرد: برخي از بانک‌ها در ارائه تسهیلات هم سلیقه شخصی خود را اعمال می‌کنند ولی بارها اعلام کرده‌ایم که قوانین را یکسان اجرا کنند. ولی در بحث اینکه به برخي از مشتریان نمی‌توانند تسهیلات پرداخت کنند دلیلش این است که چک‌های برگشتی و بدهی و معوقات دارند که نمی‌توان این موارد را نادیده گرفت.
طوماسی اضافه کرد: ولی در حال حاضر و برای آمادگی استفاده از منابع آزاد شده طوری کارشناسان بانک‌ها را آموزش داده‌ایم که خود را شریک سرمایه‌گذاری در استان بدانند و متوجه باشند که اگر تولیدکنندگان با مشکلات مواجه شوند، تسهیلات را نمی‌توانند پرداخت کنند. بنابراین با دلسوزی و دقت کار خود را انجام می‌دهند.
رئیس بانک ملی ادامه داد: در این میان برخی از مشتریان طرح‌هایی به بانک‌ها ارائه می‌کنند که اشباع شده و یا برخی از آنها می‌خواهند صددرصد تأمین اعتبار طرحشان از طریق تسهیلات باشد که این غیر ممکن است، زیرا حداقل 25 درصد سرمایه را مجری باید بیاورد و بقیه را بانک بدهد در این موارد بانک باید کاملاً حساب شده پیش برود و به طرح‌هایی که توجیه ندارند، نمی‌تواند تسهیلات بدهد.
طوماسی بيان كرد: برای پسا برجام برنامه‌هايي پیش‌بینی شده و آمادگی لازم در بانک‌ها و کارمندان و کارشناسان برای ارایه مشاوره‌ها براي ارائه تسهیلات ایجاد شده است. ولی سیاست‌ها از سوی بانک مرکزی و وزیر اقتصاد ابلاغ خواهد شد که بانک‌ها فقط مجری هستند.



 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.