پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : يكشنبه ، 1 تير 1404

کد خبر : 138301

 
دونده ملی پوش همدانی:

حقم، حضور دوباره در المپیک بود
تاریخ خبر : 1403-03-23
     
 
 
     
متن خبر :


شمارش معکوس برای آغاز بازی‌های المپیک ۲۰۲۴ پاریس در حالی آغاز شده که همدانی‌ها در حسرت نماینده در این رویداد مهم فراملی هستند، حتی پرافتخارترین دونده همدانی هم نتوانست دومین حضورش در المپیک را تجربه کند.

سی‌وسومین دوره بازی‌های المپیک پاریس از پنجم تا بیست‌ویکم مرداد سال جاری برگزار می‌شود و همدان سهمی از این رویداد ندارد.

حمیدرضا زورآوند از آن دسته ورزشکارانی است که با وجود شایستگی فراوان برای حضور دوباره در المپیک، از این رویداد مهم بین‌المللی بازماند.

وی تنها ورزشکار دو ومیدانی کار همدانی است که توانسته تجربه حضور در بازی‌های مهم المپیک را کسب کند.

این ورزشکار رشته پیاده‌روی ۱۸ سال سابقه فعالیت در دو ومیدانی را دارد و با حضور در المپیک ۲۰۱۶ ریو برزیل، به پرافتخارترین دونده تاریخ ورزش همدان تبدیل شد.
زورآوند یکی از ۲ سهمیه ورزشکاران استان همدان در المپیک ۲۰۱۶ ریو برزیل بود که برای نخستین بار در این رقابت‌ها حاضر شد.

به گزارش ایرنا، وی در المپیک ریو مسیر ٢٠ کیلومتر پیاده روی را پیمود و در نهایت جایگاه 47 را به خود اختصاص داد تا نخستین ایرانی باشد که از خط پایان گذشت و ۲۰ دونده المپیکی کشورهای مختلف جهان پس از او قرار گرفتند تا موفقیتی بزرگ ثبت شود.

زورآوند در گفت‌وگو با ایرنا به مشکلات خود در این رشته ورزشی پرداخته است که باهم می‌خوانیم:

 مسابقات دو ومیدانی غرب آسیا چطور بود؟

این مسابقات در سطح کشورهای حوزه خلیج فارس و غرب آسیا بود و نمی‌توانم بگویم از سطح بالایی برخوردار بود.

 نشان طلا را راحت کسب کردید؟

نه خیلی راحت. دمای هوا بسیار بالا بود و امکانات هم در حد بین‌المللی قرار نداشت. اما شرکت کنندگان از آمادگی بسیار خوبی برخوردار بودند و نشان طلا به راحتی به دست نیامد و ۴۰ امتیاز رنکینگ از این مسابقات کسب کردم اما برای کسب سهمیه المپیک کافی نبود.

 از سهمیه المپیک بگویید، اعزام شما منتفی شد؟

متأسفانه مسابقات رنکینگ ترکیه را در پیش داشتم که تیمی از کشورمان به این مسابقات اعزام نشد. در واقع شانس سهمیه را از دست دادم.

 چرایی این موضوع را پیگیری نکردید؟

فدراسیون با سرپرستی اداره می‌شود و نگاه به همه مسائل دو ومیدانی سلیقگی است. مسابقات ترکیه بهترین فرصت برای کسب سهمیه بود و با توجه به انگیزه و آمادگی بدنی که داشتم، حیف شد اعزام نشدیم.

 مابقی رشته‌ها هم متضرر شدند؟

فرقی نمی‌کند، این شرایط را در رشته‌های پرتابی و سرعتی هم مشاهده می‌کنیم. سرپرستی فدراسیون این ورزش را دچار مشکل کرد آنهم در آستانه المپیک که برای هر ورزشکاری حضور در این رویداد مهم است.

 چه برنامه‌ای در پیش دارید؟

مسابقات قهرمانی کشور بزودی برگزار می‌شود و خود را برای این رقابت‌ها آماده می‌کنم. ورزش برایم پایان ندارد و با قدرت ادامه می‌دهم.

 چند سال رکوردار پیاده روی هستید؟

۱۲سال رکورد ملی را در اختیار دارم. هم در ده کیلومتر و هم ۲۰ کیلومتر رکوردار هستم.

 این رکورد را می‌خواهید ادامه بدهید؟

ادامه این رکورد را می‌خواهم ارتقاء بدهم و این هدف را دنبال می‌کنم. البته حفظ این رکورد ملی برایم خیلی مهم است.

 به المپیک ۲۰۲۸ فکر کرده‌اید؟

چرا که نه دوست دارم ورزش حرفه‌ای خود را همچنان ادامه بدهم. البته نیاز به حضور در چند تورنمنت بین‌المللی دارم تا رنکینگ خود را ارتقاء بدهم و امیدوارم فدراسیون همراهی لازم را داشته باشد.

 انتخابات فدراسیون دو ومیدانی را چطور ارزیابی می‌کنید؟

همه کاندیداها خوب هستند و سابقه و کارنامه درخشانی دارند. امیدوارم فرد منتخب بتواند مشکلات موجود را حل کند. حیف است که نتوانیم در رقابت‌های مهم بین‌المللی شرکت کنیم و این برای ما یک درد است.

 از هیأت دو ومیدانی همدان چه خبر؟

هیأت دو ومیدانی همدان با همه بضاعت موجود، تلاش فراوانی برای رشد و توسعه این ورزش دارد. امیدوارم با حل مشکلات دوندگان، بتوانیم بازهم در مسابقات مهم بین‌المللی بدرخشیم.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.