پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : دوشنبه ، 23 مهر 1403

کد خبر : 131801

 
بزرگترین مدرسه تخصصی اوتیسم کشور افتتاح شد
تاریخ خبر : 1402-02-14
     
 
 
     
متن خبر :


بزرگترین مدرسه تخصصی اوتیسم کشور روز گذشته با حضور معاون برنامه‌ریزی سازمان نوسازی مدارس، استاندار همدان، سرپرست ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و جمعی از مسئولان اجرایی و محلی به بهره برداری رسید.

مدرسه اتیسم همدان ۱۵۰۰ متر زیربنای آموزشی، ۷۰۰ متر محوطه‌سازی، ۱۲۰ متر دیوارکشی و ۱۸ کلاس و اتاق دارد.

سازه این پروژه بتنی است و دارای اتاق تاریک استخر آب درمانی و زمین بازی است که در منطقه ششصد دستگاه همدان بنا شده است.

ساخت مدرسه ویژه و هماهنگ با نیازهای دانش آموزان اوتیسم با اعتباری بالغ بر ۱۵۰ میلیارد ریال به همت اداره کل نوسازی با همکاری موسسه خیریه نیک‌گامان جمشید تهران و بنیاد برکت که از سال ۱۳۹۷ آغاز شد که با افتتاح آن پذیرای دانش آموزان مقاطع مختلف اوتیسم است.

بهره‌برداری از مدرسه‌ مختص دانش‌آموزان اوتیسم که به نیازهای ویژه و خاص این دانش آموزان پاسخ می‌دهد گامی در جهت اجرای عدالت آموزشی است که از این به بعد دانش‌آموزان طیف اوتیسم نیز مانند سایر افراد می‌توانند در یک شرایط و محیط مناسب خود به تحصیل بپردازند.

 در پروژه‌های خیرین نیاز به کمک دولت داریم

معاون برنامه‌ریزی سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور از افتتاح هزار و 100 مدرسه در بهمن‌ماه سال گذشته در کشور خبر داد و گفت: پیش‌بینی می‌کنیم در 6 ماه اول سال‌جاری بیش از 2 هزار مدرسه به بهره‌برداری برسد.

علیرضا راشکی بیان کرد: در سال‌های گذشته آموزش‌وپرورش دچار مظلومیتی شده بود و بودجه لازم به آن تعلق نمی‌گرفت.

وی ادامه داد: وقتی نیک اندیشانی در جامعه داریم که این موضوع را درک کرده و در کنار آموزش‌وپرورش نقش خوبی ایفا می‌کنند، دولتمردان هم به اندازه آنها باید به این حوزه توجه کنند تا جامعه را برای عدالت آموزشی فراگیر آماده کنیم.

راشکی با اشاره به اینکه کارکنان مدارس استثنایی مشقتی مضاعف دارند، اظهار کرد: اعتبار سال ۱۴۰۲ در حوزه پروژه‌های خیرین بیش از ۷ هزار میلیارد تومان بود که حدود ۴ هزار میلیارد آن محقق شد و هنوز نیاز به مساعدت دولت داریم.

 برای دانش‌آموزان با نیازهای ویژه ۲ برابر وقت صرف شود

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی گفت: ستاد اجرایی استان اعلام کردند که قرار است 17 مدرسه کانکسی بسازند و تکمیل کنند.

احمدحسین فلاحی افزود: در رتبه بندی معلم‌ها امتیاز مدارس حذف شده وزارت باید شیوه‌نامه و آیین‌نامه را اصلاح کند و معلمانی که در این مدارس زحمات می‌کشند متفاوت از دیگر مدارس باشد .

وی ادامه داد: باید حواسمان به آموزش، مراقبت از سلامتی و حال و احوال دانش‌آموزان باشد و باید ۲ برابر بقیه وقت صرف ‌شود که دانش آموز بتواند از خدمات آموزشی و تربیتی را استفاده کند.

فلاحی همچنین گفت: ما در همدان بزرگترین هنرستان غرب کشور را داریم ولی از این ظرفیت‌ها کامل استفاده نمی شود هنرستان های ما 50 درصد آموزش مهارتی داشته و نیاز به توجه ویژه دارند.

در ادامه مدیرکل نوسازی، تجهیز و توسعه مدارس استان همدان در آیین افتتاح این مدرسه بیان کرد: این مجتمع آموزشی ۱۸ کلاسه برای دانش‌آموزان با ویژگی‌های خاص طراحی شده است.


حمید شیرازیانی با اشاره به اینکه عملیات اجرایی مدرسه اوتیسم همدان از سال ۹۷ آغاز شد، افزود: منابع این پروژه در ابتدا استانی بود سپس بنیاد برکت و مؤسسه خیریه نیک‌گامان جمشید تهران با پروژه همکاری کردند.

وی با بیان اینکه این مدرسه در دو بخش سخت افزاری و نرم افزاری طراحی شده، اظهار کرد: بخش سخت‌افزاری مطابق با مقررات ملی ساختمان طراحی شده و تمام ملاحظات در آن رعایت شده است‌.

شیرازیانی ادامه داد: در ساخت مدرسه اوتیسم از نقطه نظرات اداره استثنایی و تیم پزشکی به لحاظ موارد روانشناسی استفاده و مواردی مبنی بر رعایت اختلالات دانش آموزان در پروژه لحاظ شد.

وی‌ گفت: مدرسه اوتیسم همدان با ۱۰ کلاس درس، تجهیزات آموزشی متناسب با دانش آموزان اُتیسم، اتاق تاریک، آب درمانی ویژه تقویت حس لامسه دانش آموزان و اتاق کاردرمانی فیزیوتراپی تجهیز شده است.

شیرازیانی اضافه کرد: این پروژه با اعتبار ۱۶ میلیارد تومان به سرانجام رسید که ۱۰ میلیارد آن اعتبارات استانی و ملی، 2 میلیارد آورده بنیاد برکت و 4 میلیارد آورده مؤسسه خیریه نیک‌گامان جمشید تهران است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان نیز با بیان اینکه آموزش و پرورش همدان ۴۸ هزار ساعت اضافه تدریس و ۴۰۰۰ کمبود نیرو دارد، گفت: در همدان ۳۷۰ کلاس بالای ۳۸ نفر وجود دارد و ۱۶۰۰ دانش آموز استثنایی در ۵۲ نیرو مشغول به فعالیت هستند.

محمود نقوی با اشاره به اینکه راه‌انداری مدرسه برای دانش‌آموزان اوتیسم اقدام ارزشمند و قابل تقدیری است، افزود: همدان در نیروی انسانی حوزه آموزش و پرورش چهاردهمین استان کشور است.

وی با بیان اینکه همدان مدارس خوبی دارد، اظهار کرد: در آینده نزدیک ۱۲۰ نفر به نیروهای مدارس استثنایی استان اضافه خواهد شد.

نقوی با اشاره به اینکه همدان باید در حوزه اعتبارات ویژه دیده شود، گفت: به اعتبارات بیشتری در حوزه آموزش و پرورش نیاز است تا مشکلات این حوزه احصاء شود و به استانداردهای لازم برسیم.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.