پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

کد خبر : 75466

 
معاون تولیدات دامی وزیر جهادکشاورزی در نهاوند:

گرانی، شیر را از سبد غذایی می‌پراند
تاریخ خبر : 1395-10-18
     
 
 
     
متن خبر :

 پایان هفته گذشته دامداران نهاوندی در سالن اجتماعات مجتمع امام(ره) این شهرستان میزبان معاون وزیر جهادکشاورزی بودند تا از مشکلات و موانع تولید و توسعه واحدهای خود بگویند.
دامداران، زنبورداران و مرغداران و تولیدی‌های شیر و فرآورده‌های دامی دل پردردی از شرایط کاری خود داشتند؛ از یکسو ضعف در زیرساخت‌ها به عنوان مانع، قد علم کرده بود و از سوی دیگر بحث اشتغال بود و بیمه و تولیداتی که به دلیل جانِ نیمه نفس بازار فروش، روی دستشان می‌ماند.
نقطه اشتراک همه این افراد بیمه‌ها و کیفیت بازار فروشی بود که چندان رضایت آنها جلب نکرده بود.
معاون وزیر جهادکشاورزی در جمع دامداران و تولیدکنندگان فراورده‌های دامی شهرستان برآورد و مقایسه‌ای از شرایط کشور در دو دهه گذشته در مراکز عرضه فرآورده‌های لبنی در 2 دهه گذشته به نسبت امروز، داشت، از صادرات 600 هزار تن شیر و فرآورده‌های لبنی گفت و اینکه اخیراً هم صادرات لبنیات به کشورهای اروپایی و روسیه مطرح است که بازار خوبی برای فروش دامداران ما فراهم می‌کند.
حسن رکنی با تأکید بر افزایش سرآنه شیر در ایران،‌ از پرداخت معوقات سال گذشته واحدهای تولیدی شیر مدارس خبر داد و افزود: توزیع شیر در کشور آغازشده است؛ هرچند باید زودتر از اینها پرداخت می‌شد.
 افزایش قیمت، شیر از سبد کالای خانوار بیرون می‌کند
رکنی, قیمت خرید شیر را از تولیدکننده‌ها هزار و 100 تا هزار 250 تومان با شرایط مرغوبیت شیر اعلام کرد که این شیر وقتی به دست مصرف‌کننده می‌رسید، هر 900 سی‌سی حدود 2 هزار 600 تومان است و این شرایط به طور قطع موجب خارج شدن شیراز سبد مصرف غذایی خانوارها می‌شود.
معاون تولیدات دامی وزیر جهادکشاورزی همچنین با تأکید بر اینکه مسائل مشکلات در کمیته‌های فنی مورد بررسی قرار می‌گیرد تا هم تولید کنند و هم مصرف‌کننده در جایگاه خوبی باشد و متضرر نشوند.
 سرانه 26 هزار تنی مرغ در ایران
حدود 2 میلیون 100 هزار تن مرغ در کشور، تولید می‌شود و سرانه تولید ایران در حال حاضر 26 هزار تن است؛ این در حالیست که در دنیا 18 هزار تن است.
به گفته وی، در سال گذشته 70 تا 80 هزار تن صادرات مرغ در کشور انجام شده که این امر مازاد تولید طیور در کشور را نشان می‌دهد.
 تصرف بازار عراق به شرط مرغ‌های 1200 گرمی
رکنی با بیان اینکه در حال حاضر با ظرفیت موجود تولید مرغ گوشتی در کشور توانایی افزایش آن تا 500 هزار تن هستیم، عنوان کرد: کشور عراق سالانه 700 تا 800 هزار تن مرغ وارد می‌کند و اگر مرغ‌های تولیدی در کشور به سمت کاهش وزن تا هزار و 200 کیلوگرم برود، می‌توانیم بازار مرغ عراق را به دست بگیریم و مرغداری‌های ما هم شاهد سوددهی باشند.
کارگروهی برای سایز مرغ تولیدی
 رکنی گفت: در خصوص تولید مرغ سایز در استان کارگروهی ایجاد شود و موضوع زنجیره تولید را به منظور بررسی موضوع صادرات در استان همدان پیگیری شود.
وی با اشاره به اینکه سالانه 930 هزار تن تخم‌مرغ تولید می‌شود که 10 درصد آن صادر می‌شود، اظهار کرد: امسال در بحث صادرات مرغ و تخم‌مرغ به ترتیب 50 و 40 هزار تن صادرات داشته‌ایم و در حال حاضر در بحث صادرات تولیدات دامی تراز تجاری خوبی نسبت به گذشته داریم؛ به ‌نحوی‌ که صادرات افزایش و واردات کاهش‌یافته است.
 واکسن‌های مورد نیاز را اعلام کنید
رکنی در خصوص تأمین واکسن‌های مورد نیاز دامداران سبک و سنگین در استان همدان و شهرستان نهاوند، گفت: واکسن‌های مورد نیاز را اعلام کنید تا با توجه به در پیش بودن فصل واکسیناسیون این مهم به ‌موقع انجام شود.
 سیستم گرمایشی قسطی
وی در بحث سیستم گرمایشی مرغداری‌ها که خواسته مرغداران اعلام شد هم اعلام کرد: با توجه به اعلام شرکت گاز که نمی‌تواند گازرسانی به درِ مرغداری‌ها را رایگان انجام دهد، مقررشده که هزینه این امر را به‌ صورت اقساطی دریافت کند.
 سهمیه شکر زنبورداران نهاوند پیگیری می‌شود
 سال گذشته چندین هزار تن شکر توسط صندوق حمایت خریداری و در سراسر کشور توزیع شد که این صندوق از وضعیت خوبی برخوردار است و فکر نمی‌کنم در خصوص ارائه سهمیه مشکلی وجود داشته است، اما این مهم در شهرستان پیگیری می‌شود.
 مصرف سالانه 900 هزار تنی گوشت قرمز
رکنی با تأکید بر اینکه میزان مصرف گوشت قرمز در کشور 900 هزار تن است که از این مقدار 820 تن در کشور تولید می‌شود، گفت: در این حوزه مقادیری گوشت واردات داریم, اما برای خودکفایی در این مقدار کم هم با توجه به درخواست احداث مرغداری در نهاوند امیدواریم سرمایه‌گذاران تغییر طرح دهند. ما هم برغم اینکه مجوز در این خصوص صادر نمی‌شود استان همدان و شهرستان نهاوند را خاص خواهیم دید.
  سهم 20 درصدی نهاوند از تولیدات لبنی
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان هم در ادامه با بیان اینکه در بحث تولید فرآورده‌های لبنی کشور سهم قابل توجهی به استان همدان اختصاص دارد، سهم استان همدان را با 53 واحد تولیدی در بخش دامداری 4 درصد اعلام کرد که شهرستان نهاوند هم با ۱۳ واحد توانسته ۲۰ درصد تولیدات استان را به خود اختصاص دهد.
منصور رضوانی‌جلال از مازاد تولید مرغ و گوشت قرمز در استان گفت و اینکه این سهم در ۱۱ واحد کشتار مرغ، طیور و دام سبک و سنگین تولید می‌شود.
 ضرورت صنایع تبدیلی و بسته‌بندی در نهاوند
نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی هم در این دیدار 4 ساعته گفت: با توجه به تولید بالای محصول دامی در شهرستان، نیاز به ایجاد صنایع بسته‌بندی ضرورتی همیشگی است تا از خام فروشی که ارزش‌افزوده‌ای برای تولیدکننده ندارد، جلوگیری شود.
 بخشودگی جرایم در بررسی مجلس
حسن بهرام‌نیا از استمهال وام‌های واحدهای تولید و فراورده‌های لبنی گفت و افزود: این مهم برای تصویب مجلس در حال بررسی است که بر اساس آن جریمه وام‌ها تا یک میلیارد ریال شامل بخشودگی جریمه شوند.
 رفع مشکلات کشاورزان در اولویت باشد
حجت‌الاسلام عباسعلی مغیثی‌نیا، امام‌جمعه نهاوند هم با بیان اینکه خودکفایی در حوزه کشاورزی موجب اعتلای نظام در سایر امور می‌شود، گفت: اگر دولت و ملت به وظایف خود به خوبی عمل کنند در حقیقت برای ظهور زمینه‌سازی کرده‌اند.
وی خواستار رفع مسائل و مشکلات کشاورزان با در اولویت دادن آنها شد.
 خشکسالی‌های گذشته، تولیدکننده را متضرر کرد
کریم حمیدوند، فرماندار نهاوند هم گفت: متأسفانه به لحاظ خشکسالی‌های سال‌های گذشته در شهرستان، تولیدکنندگان و همچنین واحد‌های صنعتی متضرر شده‌اند و مشکلات زیادی در زمینه نقدینگی دارند که با توجه به بارش‌های سال گذشته، امسال سال خوبی برای فعال کردن این واحد‌های تولیدی بود و در استان و شهرستان با پیگیری‌های استاندار در خصوص رفع مشکلات آنها اقداماتی در ستاد تسهیل انجام شد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.