1403-02-261403-03-05bool(false) 1403-02-261403-03-05bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 5 خرداد 1403

کد خبر : 137572

 
تبلیغاتِ ضعیف، در خور ظرفیت گردشگری سلامت نیست
تاریخ خبر : 1403-02-06
نویسنده : مریم مقدم
     
 
 
     
متن خبر :


 گردشگری سلامت از سال ۹۷ در استان فعال شد و دانشگاه علوم‌پزشکی همدان همت به تکمیل زیرساخت‌های گردشگری سلامت کرد. هم اکنون ۸ مرکز دارای مجوز گردشگری سلامت در همدان فعال هستند و این مراکز شامل 4 بیمارستان‌های قلب فرشچیان، فوق‌تخصصی بعثت، بوعلی و تأمین اجتماعی و کلینیک‌های جراحی افق و شفا و 2 مرکز دندان‌پزشکی آراد و آینده در همدان می‌باشند و قرار است این تعداد حتی افزایش پیدا کنند. با توجه به ظرفیت بالای درآمدزایی از حوزه گردشگری سلامت آنچه قابل تأمل است ناشناخته ماندن همدان در حوزه تبلیغات جذب توریست درمانی در ایران است. به گونه‌ای می‌توان گفت، همدان از درآمد دلاری گردشگری سلامت غافل است.

مسئول گردشگری سلامت دانشگاه علوم‌پزشکی استان همدان در این زمینه گفت: درخصوص تبلیغ گردشگری سلامت استان به شدت نیاز به کار داریم این مهم لازم به نگاه کارشناسانه است که ارزآوری و درآمدزایی گردشگری سلامت برای استان همدان یک راهکار اقتصادی مداوم می‌تواند باشد. اما تبلیغات در این حوزه به قدری کمرنگ است که ظرفیت‌های کلان گردشگری همدان نسبت به استان‌های همسایه مغفول مانده است.

ویدا سمیعی عنوان کرد: همین‌بس که هر گردشگر سلامت ۲ تا ۵ هزار دلار در هر سفری که به نیت پزشکی باشد هزینه می‌کند و بیمارستان‌ها مجوز دارند که ۴ برابر بخش خصوصی را از بیمار خارجی دریافت کنند و در کنار این مهم گردشگر می‌تواند خدمات گردشگری را هم از استان دریافت کند و همین چرخه مالی توریست سلامت را می‌چرخاند.

سمیعی عنوان کرد: البته تاکنون بروشورها، فیلم‌هایی به زبان انگلیسی، عربی و ترکی و معرفی رشته‌های پزشکی گردشگری سلامت تهیه شده و توانسته‌ایم در نمایشگاه‌های خارجی حداقل سالی یکبار برای تبلیغ گردشگری سلامت همدان شرکت کنیم اما برای معرفی ظرفیت گردشگری سلامت و کسب درآمد در این حوزه باید همه پای کار باشند.

وی با اشاره به اینکه نیازمند معرفی همدان و توانمندی‌های آن در حوزه گردشگری سلامت به هر شکل ممکن هستیم، اظهار کرد: سال گذشته طبق دستورالعمل سازمان توسعه تجارت و صمت مراکزی که کار گردشگری سلامت انجام می‌دهند به‌عنوان صادرکننده خدمات از معافیت مالیاتی برخوردار می‌شوند و حتی جوایز مالیاتی به آنها تعلق می‌گیرد که باید این مراکز در پرتال سازمان ثبت‌نام کنند و به ازای هر بیمار خارجی مبلغی به‌عنوان مشاوره مالیاتی دریافت می‌شود.

وی همچنین گفت: بیمارستان‌های مهر ملایر، سینا و اکباتان همدان هم‌اکنون در انتظار بازدید کارشناسان وزارتخانه هستند، تا به جمع ۸ مرکز که مجوز گردشگری سلامت در استان همدان را دارند بپیوندند که در این صورت تعداد مراکز درمانی همدان در حوزه سلامت به 10 مرکز خواهد رسید.

ویدا سمیعی با بیان اینکه این مراکز دارای مجوز آی.پی.دی هستند و برای پذیرش بیماران خارجی مجوز از وزارت بهداشت دارند، خاطرنشان کرد: مراکز نامبرده دارای اتاق VIP با تمام امکانات استاندارد، تیم آموزش دیده جراح، پزشک آی.پی.دی، پرستار و کارشناس آی.پی.دی هستند.

سمیعی با تأکید بر اینکه همه امور بیماران خارجی با کارشناسان است، ادامه داد: تیم پزشکی تسلط کامل بر زبان‌های انگلیسی، کردی و عربی دارند و برای آنها ۱۱ فرآیند از شروع تماس با بیمار تا زمانی که بیمار ترخیص می‌شود، تعریف شده است.
سمیعی با بیان اینکه در سال‌های گذشته شرکت‌هایی با عنوان تسهیلگر سلامت کار بیماریابی خارجی را انجام می‌داد، تصریح کرد: طبق قرارداد میراث فرهنگی و وزارت بهداشت از یکسال گذشته صدور پروانه به میراث در قالب آژانس‌های مسافرتی واگذار شده است که تعهد کار بازاریابی و پیدا کردن بیماران خارجی را دارند.

وی یادآور شد: برندسازی و همه کارهای اولیه و تکمیل زیرساخت‌ها که وظیفه دانشگاه علوم‌پزشکی همدان است، انجام شده اما در بازاریابی و بیماریابی مشکل داریم که امیدواریم با پتانسیل‌های همدان و تیم پزشکی از طریق دفاتر این کار انجام شود.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.