1403-01-221403-02-01bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

کد خبر : 127574

 
سالانه ۱۰۰ هکتار «آتش بُر» در مراتع استان همدان ایجاد می‌شود
تاریخ خبر : 1401-08-08
     
 
 
     
متن خبر :


مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت: سالانه ۱۰۰ هکتار «آتش بُر» در مراتع این استان به منظور پیشگیری از وسعت گرفتن دامنه حریق هنگام آتش سوزی ایجاد می شود که با این میزان می توان ۱۰ تا ۲۰ برابر وسعت خود از ادامه حریق جلوگیری کند.

«اسفندیار خزائی» روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا از برگزاری رزمایش اطفای حریق در شهرستان های شمالی استان همدان همزمان با هفته پدافند غیرعامل و در راستای مصوبات ستاد بحران استانداری خبر داد و افزود: این رزمایش با همکاری نهادهای مسئول و با محوریت شهرستان بهار برگزار شد.

وی ادامه داد: تیرماه امسال نیز این رزمایش با ۲ رویکرد ارتقای آمادگی اداره و یگان های حفاظت منابع طبیعی شهرستان ها برای مقابله با حریق و افزایش تعامل و همکاری با دستگاه های برون سازمانی در شهرستان های جنوبی با محوریت ملایر برگزار شد.

خزائی اضافه کرد: هر چند با سرد شدن هوا بروز حریق در مراتع کاهش می یابد اما احتمال بروز حریق در جنگل ها به علت ضعف فیزیولوژیکی درختان و خشکسالی پیاپی همچنان وجود دارد بنابراین باید در همه روزها برای مقابله با حریق آماده بود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت: با توجه به اینکه آتش سوزی همراه با دود است برای مهار آن باید دوره های آموزشی را گذراند در غیر اینصورت با ورزش باد و گرفتار شدن فرد در داخل دود احتمال مرگ و تلفات انسانی وجود دارد.

خزائی بیان کرد: هر چند افراد به صورت تئوری با این مباحث در کلاس های آموزشی آشنا می شوند اما باید به صورت عملی و در میدان و عرصه نیز نحوه مهار حریق را فرا بگیرند.

وی گفت: در چند سال اخیر به همت نیروهای خدوم و تلاشگر منابع طبیعی و با کمک بسیج سازندگی، آتش نشانی، هلال احمر و سایر نهادهای مسئول میزان بروز حریق در مراتع استان همدان به شدت کاهش یافته و به پنج فقره به وسعت ۱۰ هکتار رسیده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان یادآوری کرد: میزان بروز حریق از سال ۸۵ تا ۹۵ به طور متوسط سالانه ۵۰۰ هکتار و از سال ۹۶ تا ۹۹ حدود ۱۵۰ هکتار بود که این عدد از سال ۱۴۰۰ تاکنون به متوسط ۷.۵ هکتار در سال تقلیل یافته است.

خزائی افزود: برگزاری دوره های آموزشی متعدد، رزمایش ها، انعقاد قرارداد با بخش خصوصی، آموزش جوامع محلی ساکن در حاشیه مناطق بحرانی، بهره گیری از توان بخش خصوصی و رایزنی با دهیاران در کاهش این آمار موثر بوده است.

وی ادامه داد: طی چند سال گذشته به دنبال پایش سازمان جنگل ها همواره استان همدان به عنوان یکی از استان های مستعد و بحرانی از نظر آتش سوزی معرفی شده است چرا که بیشتر اراضی این استان مملو از گون زار بوده و در صورت کاهش بارندگی، گون ها به علت ضعف فیزیولوژیک مستعد حریق هستند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان اضافه کرد: یک درصد مراتع کشور در همدان واقع شده که سه درصد علوفه کشور را تولید می کنند و این استان بیشتر مرتعی است و تنها ۴۷ هزار هکتار از اراضی همدان را جنگل های طبیعی، دست کاشت و ذخیره گاه های جنگلی تشکیل می دهد.

خزائی ادامه داد: بهترین تجهیزات برای مهار آتش در مراتع، بهره گیری از دستگاه دمنده بوده چرا که به علت سبک بودن به راحتی قابل حمل است همچنین با استفاده از دستگاه پتروفایر و مرطوب کردن محل، از ادامه حریق جلوگیری می شود.


 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.