1403-01-221403-02-01bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

کد خبر : 100158

 
نرخ بيکاري در همدان نصف ميانگين کشور

همدان رکورد اشتغال را شکست
تاریخ خبر : 1398-07-17
نویسنده : غزل اسلامي
     
 
 
     
متن خبر :

■ نرخ بيکاري کاهش يافت اما يک رتبه نزول کرديم
■ زنجان در صدر اشتغال کشور


 نرخ بيکاري همدان در تابستان سال 98 نسبت به تابستان سال گذشته کاهش يافت. استان همدان در تابستان سال 97، با 5/6 درصد نرخ بيکاري رتبه اول را در کشور داشت، اما در سال‌جاري با 3/1 درصد کاهش به 2/5 درصد رسيد. با وجود کاهشي بودن نرخ بيکاري در سال‌جاري، همدان رتبه دوم پس از زنجان را به‌دست آورده است. طبق جدول برگرفته از آمار مرکز آمار، در 10 سال گذشته اين اولين باري است که نرخ بيکاري در همدان به 2/5 درصد مي‌رسد. کمترين نرخ بيکاري طي يک دهه به تابستان سال 97 اختصاص داشت.
طبق آمار، استان زنجان با 2/5، همدان 3/5 و فارس با 6/7 کمترین نرخ بیکاری را در تابستان به خود اختصاص داده‌اند.
تابستان سال 97 نرخ بیكاری در استان‌های زنجان، سمنان، اردبیل، فارس، گلستان و خراسان جنوبی به ترتيب در رتبه‌هاي بعد از همدان قرار داشتند.
جزئیات اشتغال تابستان سال 98 در استان‌های کشور نشان می‌دهد که بالاترین نسبت اشتغال نيز به زنجان با 6/47، همدان با ۴۵ و آذربایجان شرقی و خراسان شمالی با حدود ۴۴ درصد اختصاص دارد. استان‌های سیستان و بلوچستان نيز با ۳۱ درصد و ایلام و لرستان با ۳۵ درصد کمترین نسبت اشتغال را دارا هستند.
بررسی وضعیت بیکاری در استان‌ها نشان می‌دهد که سیستان و بلوچستان و یزد با بیش از ۱۵ درصد بالاترین نرخ بیکاری را در اختیار دارند.
آمار مرکز آمار نشان داد که نرخ بیکاری کشور در تابستان به 5/10 درصد کاهش یافته است. در همین رابطه بررسی وضعیت بیکاری در استان‌های کشور از این حکایت دارد که سیستان و بلوچستان با 2/13، یزد 1/15 و هرمزگان با 2/14درصد بالاترین میزان بیکاری را در اختیار دارد.
در رابطه با وضعیت نرخ مشارکت اقتصادی نیز زنجان با 2/50 و آذربایجان غربی، اردبیل، خراسان شمالی و کرمانشاه با حدود ۴۸ درصد بالاترین حد را در اختیار دارند.
نسبت اشتغال به جمعيت به اين صورت تعريف مي‌شود: "نسبت افراد شاغلي كه در سن كار هستند."اين ميزان، اطلاعاتي راجع به توانمندي اقتصاد در ايجاد شغل را نشان مي‌دهد. در بسياري از كشورها اهميت اين ارقام به ميزان نرخ بيكاري است. با وجود اينكه ميزان بالاي اين آمار به نظر خوب مي‌رسد،اما اين شاخص به تنهايي نشان دهنده مشكلات بازار كار، مانند درآمد پايين، نيمه بيكاري، شرايط بد كاري، و يا وجود اقتصاد غيررسمي مي‌باشد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.