پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 6 ارديبهشت 1403

کد خبر : 126698

 
مدیر اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور:

کتابخانه روستای رسول آباد نیازمند کمک خیرین است
تاریخ خبر : 1401-06-29
     
 
 
     
متن خبر :


 کتابخانه روستای رسول آباد که یکی از روستاهای استان همدان و دوستدار کتاب ایران است، نیاز جدی به حمایت خیرین فرهنگی دارد.
به گزارش همدان پیام ، میثاق گودرزی مدیر اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور در حاشیه بازدید از روستای دوستدار کتاب رسول آباد، ضمن گفتگو با دهیار و فعالان فرهنگی روستا، از نزدیک وضعیت کتابخانه را مورد ارزیابی قرار داد.
وی در این دیدار گفت: رسول آباد از روستاهای فرهنگی و قابل توجه استان همدان است که به دلیل فعالیت مستمر در حوزه کتاب خوانی، نامگذاری کوچه های روستا به نام نویسندگان ملی و بین المللی و کتاب های معروف دنیا و همچنین بالا بودن نرخ مطالعه در بین همه اقشار آن، معروفیت جهانی دارد.
وی افزود: این روستا بارها و بارها از طریق فعالان اجتماعی و فرهنگی داخلی و خارجی مورد تحسین قرار گرفته و به عنوان الگو به دیگر استان ها و کشورها معرفی شده است و حتی تعدادی از نویسندگان بزرگ جهان از آن یاد کرده اند.
گودرزی تصریح کرد: کتابخانه این روستا به لحاظ منابع کتابی، غنی است و از سوی چند نفر از خیرین کتابخانه دار نیز مورد توجه قرار گرفته و کتاب های ارزشمندی به آن اهداء شده است. به زودی نیز مجموعه قابل توجهی از سوی کتابخانه ملی ایران به این کتابخانه اهداء خواهد شد اما مشکل اصلی آن کمبود تجهیزات و تاسیسات مورد نیاز است که امیدواریم تشکل ها و خیرین کتابخانه ساز و فرهنگی در این خصوص مساعدت کرده و در تعمیر و تجهیز کتابخانه گام بردارند.
روستای تاج‌آباد که پس از انقلاب، نام آن به رسول آباد تغییر یافت در غرب استان همدان و شهرستان بهار و در شرق گردنه اسدآباد و در نزدیکی جاده همدان به کرمانشاه قرار گرفته ‌است. زبان مردم روستا کردی است، از این رو نام معابر روستا، که بیشتر برگرفته از نام کتب مشاهیر جهان است، به سه زبان انگلیسی، کردی و فارسی نوشته شده‌ است. از جاذبه‌های دیدنی آن، کاروانسرای شاه‌عباسی تاج‌آباد است که این کاروانسرا جزو اولین کاروانسراهای دوران صفوی است.
مردم روستا به دلیل علاقه زیاد به کتاب وکتابخوانی نام هر کوچه را به نام یک کتاب یا نویسنده، گذاشته‌اند. این روستا در سال ۹۴ به عنوان روستای دوستدار کتاب معرفی شده است. حدود ۸۵ درصد مردم این روستا با سواد و  بیش از دو هزار نفر جمعیت روستا، ۴۵۰ نفر عضو کتابخانه هستند. کتابخانه این روستا که در محل حمام قدیمی و متروکه ساخته شده و نزدیک به ۶ هزار جلد کتاب در موضوعات مختلف برخوردار است.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.