پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

کد خبر : 61193

 
پاي گفت‌وگو با پيشكوت كشتي ملاير

كشتي دچار بي‌برنامگي شده است
تاریخ خبر : 1394-05-10
نویسنده : رويا روستايي
     
 
 
     
متن خبر :

از کشتی زیاد سخن به ميان آمده است، اینکه ورزش اول استان چقدر نسبت به گذشته دچار رکود شده و چقدر جای قهرمانان نامی‌اش خالیست، از وضعیت کشتی در شهرستانها که مثل استان حال خیلی خوبی ندارد.
این بار پای صحبت‌های "محمد نظری" مربی باسابقه کشتی استان نشستیم که او مشورت نگرفتن از بزرگان این رشته ورزشی و برنامه‌ریزی نداشتن صحيح را موجب عقب افتادن کشتی در استان می‌داند. مربی و رئیس سابق هیأت کشتی ملایر با اشاره به کناره‌گیری یکساله‌ از این ورزش اظهار كرد: شاهد رکود شدیدی در کشتی استان هستیم. کشتی همدان عقب مانده و اگر زمانی به عنوان یکی از قطب‌های کشتی کشور مطرح بودیم در حال حاضر چه در کشتی پایه و چه در رده جوانان و بزرگسالان اینگونه نیست.
نظری ادامه داد: متاسفانه برنامه‌ریزی‌ها در کشتی استان به نحوی است که بيشتر آنهایی که دلسوز کشتی هستند و دستی بر آتش دارند کنار کشیده یا مي‌كشند که دود اين مسئله به چشم کشتی می‌رود. به پیشکسوتان و بزرگترهای کشتی استان بها داده نمی‌شود.
  كشتي در استان دچار بي‌برنامگي است
وی افزود: کشتی در استان دچار بی‌برنامگی شده و زمانی هم که از تفکر بزرگان استفاده نشود می‌بینید که کشتی به کجا می‌رود. جایی که بزرگ نداشته باشد موفقیت معنا ندارد.
نظري ادامه داد: نمی‌گوییم ما بزرگ هستیم اما به هر جهت دستی بر آتش داشته و سال‌ها تجربه‌اندوزی داشته‌ایم، در حال حاضر یک سال است که از کشتی کنار رفته‌ام اما هیچکس سراغی از ما نگرفته چه برسد به اینکه از نظرات ما استفاده کنند.
اين مربي با تاکید بر اینکه کشتی به تفکر ویژه، خلاقیت و برنامه‌ریزی نیاز دارد، خاطرنشان کرد: یک عمر در کشتی استان فعال بوده‌ و از 16 سالگی در کشتی بوده‌ام، از سال 59 به عنوان مربی و داور فعال بوده و همیشه در رده‌ها و مقاطع سنی نونهالان، نوجوانان، جوانان و بزرگسالان کشتی‌گیران مطرح را معرفی کرده و به اتفاق سایرین کشتی استان را مطرح کرده‌ایم و همیشه دست پر از مسابقات برگشته‌ایم. آیا نباید از فکر کسی که تجربه دارد و کشتی‌گیرانی در حد المپیک و مسابقات جهانی و آسیا به جامعه تحویل داده است استفاده کرد؟
وي يادآور شد: آیا نباید در حد یک مشاوره کوچک از ما استفاده کنند؟ چرا باید با حالت قهرآمیز نسبت به پیشکسوتان و بزرگان کشتی برخورد شود؟ ما که ادعایی نداریم، من خودم استعفا داده و کنار رفتم اما دوست دارم به کشتی شهر، استان و کشور کمک کنم.
وی تاکید کرد: دوست داریم در برخی مسائل از ما نظرخواهی شود و مشاوره بگیرند. جوانان هم احساسی هستند و تجربه کار را ندارند و باید در کنار بزرگترها تجربه‌اندوزی کنند. جوانان بايد درخصوص نحوه تمرین، نحوه بدنسازی و تغذیه و اینکه چه مراحلی باید در پرورش یک قهرمان طی شود مشاوره بگیرند.
 جاي خالي قهرمانان سخت پر مي‌شود
وی با تاکید بر اینکه مشورت نگرفتن از بزرگان کشتی و برنامه‌ریزی نداشتن موجب عقب افتادن کشتی در استان شده است، تصريح كرد: سرتاسر سال دست روی دست می‌گذارند و بعد یک مسابقه انتخابی گذاشته و تیم را به مسابقات می‌فرستند. در نهایت هم شرایط می‌شود چیزی که در حال حاضر وجود دارد. در رده‌های مختلف سنی حرفی برای گفتن نداریم و کشتی‌گیران قهرمان که قهرمان آسیا و المپیک بوده‌اند کنار رفته‌ و فکر می‌کنم فردي نتواند به این زودی‌ها جای آن‌ها را پر کند.
نظری با بیان اینکه ضمن احترام برای دست‌اندرکاران، با هدف دلسوزی این حرف‌ها را زده و قصد انتقاد و براندازی شخصي را ندارم، گفت: امیدوارم این صحبت‌ها موجب شود که مسئولان، بزرگان کشتی را در استان جمع و از خلاقیت و تفکر آن‌ها استفاده کنند تا کشتی استان دوباره به حرکت بيفتد. کشتی به شدت متوقف شده و باید با مشورت و هم‌فکری مشكلات کشتی استان را برطرف کنیم.
نظری با تاکید بر اینکه در حال حاضر تمرینات کشتی با حضور تعداد زيادي از افراد برگزار مي‌شود، گفت: برای مثال 70 کشتی‌گیر با 2 مربی کار می‌کنند. بحث دلسوزی و چاره اندیشی بسیار مهم است و باید دلسوزان ورزش، بزرگان هیات استان و اداره کل ورزش دور هم جمع شده و چاره‌انديشي كنند.
 اداره كل ورزش بي تفاوت نباشد
وی افزود: اداره کل ورزش نسبت به این قضایا در استان و شهرستان‌ها بی‌تفاوت است. اهمیت نمی‌دهند که تیمی که روزی در استان اول و دوم بوده است الان هفتم یا هشتم می‌شود. آن زمان که اول می‌شدند مهم نبود و الان هم مهم نیست، اهمیتی نمی‌دهند که چرا آن زمان اول می‌شد و الان نه!
مربي با سابقه كشتي خاطرنشان کرد: در سمیناری که حدود 7 ماه پیش پیرامون مسائل کشتی استان برگزار شد و ما را هم برای نخستین بار دعوت کردند صحبت‌هایی شد که نقش سازنده نداشت و بیشتر نقش براندازی داشت. در این جلسه هم گفتم تنها مصلحت دیدند جلسه‌ای بگذارند که فقط چیزی مطرح شده باشد  که اگر این سمینار نتیجه می‌داد الان باید برنامه‌ریزی داشتند و روی برنامه پیش می‌رفتند و کشتی از این باتلاق بیرون می‌آمد.
وی با بیان اینکه جلسات ما در حد حرف و تعریف کردن از یکدیگر است، افزود: اگر از همدان به عنوان قطب کشتی نام می‌بریم باید مانند شهرهایی چون تهران و مازندران امکانات خوبی هم داشته باشیم، ما در حرف می‌گوییم قطب کشتی هستیم و بارها نیز در عمل این را ثابت کرده‌ایم ولی آیا از نظر تدارکات هم قطب کشتی هستیم؟
نظری با تاکید بر اینکه باید طاقت و تحمل انتقاد را داشته و از انتقادات سازنده استفاده کنیم، بیان کرد: مسابقات تدارکاتی در پیشرفت کشتی حرف نخست را می‌زند.
 كشتي‌گيران شاخص با زحمت چهره شدند
پيشكسوت كشتي در ادامه عنوان كرد: یک مسابقه به اندازه 6 ماه کشتی‌گیر را جلو می‌اندازد و تاثیر بسیار زیادی در پيشرفت دارد. زمانی برای تیم‌ها مسابقات تدارکاتی می‌گذاشتیم و با سختی هزینه می‌کردیم. اینگونه بود که علیرضا رضایی‌منش و ساسان روزبهانی در کشور مطرح شدند و 10 سال عضو تیم ملی بودند یا بعد‌ها مسعود و میثم مصطفی‌جوکار، صادق گودرزی و برادران عظیمی در ملایر و اردلان منصوری، اصغر گودرزی، مجتبی خدارحمی، سعدی‌نژاد، برادران درویشی و .. در استان مطرح شدند.
نظری با تاکید بر اینکه برگزاری مسابقات چه تدارکاتی، چه انتخابی و چه حضور در لیگ حرف اول و آخر را در پیشرفت کشتی می‌زند، تاكيد كرد: در حال حاضر بحث خصوصی‌سازی مطرح است. اگر قرار باشد رئیس هیأت کشتی استان و ... بخواهند تمام بار مالی را به دوش بکشند و اگر هیأتها بخواهند پول اجاره سالن، انشعابات، مربی و ... را بدهند پس وظیفه و نقش اداره کل ورزش چیست؟
وی در پايان با بیان اینکه کشتی در بعد قهرمانی هزینه‌بر است، گفت: از مسئولان تقاضا داریم به کمک کشتی و ساير ورزش‌های مدال‌آور استان بیایند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.