پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

کد خبر : 111141

 
کنکوری ها امشب و فردا را چگونه بگذرانند؟
تاریخ خبر : 1399-05-29
     
 
 
     
متن خبر :


 یک روانشناس، از داوطلبان خواست شب آزمون حتما خواب خوب و کافی داشته باشند؛ زیرا اگر شب کنکور خواب درست و مناسبی نداشته باشیم، سبب ایجاد خستگی می شود و این خستگی سر جلسه آزمون تمرکز را از ما می گیرد.
کنکور به خودی خود برای داوطلبان نفس گیر، اضطراب آور و استرس‌زاست، زیرا دانش آموزان پس از ماه‌ها سعی و تلاش و مطالعه در یک آزمون تعیین کننده و سرنوشت‌ساز شرکت می کنند و کنکور را نقطه آغاز آینده تحصیلی و شغلی خودشان می دانند، اما امسال ویروس کرونا تنش‌های ناشی از کنکور را برای داوطلبان و خانواده‌های آنها دوچندان کرده است.
نیما حقیقی، در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه کنکور مانند هر آزمون ارزشیابی دیگر بر روی زندگی حال و آینده انسان تأثیر می گذارد، اظهار کرد: هر چیزی که تغییر مهم و بزرگی در زندگی انسان ایجاد کند خواه یا ناخواه اضطراب زاست؛ مانند ازدواج، مهاجرت، فرزندآوری و...
وی اضطراب را یک احساس دانست و افزود: احساسات انسان از افکار او نشأت می گیرد و همین افکار می تواند اضطراب و استرس ما را تشدید کند. «کنکور را خراب می کنم»، «از پس کنکور برنمی آیم»، «آینده را از دست می دهم»، «به‌خاطر کنکور کرونا می گیرم» و... از جمله افکار اضطراب آوری است که اگر این افکار را داشته باشیم، دچار احساس اضطراب و استرس می شویم.
حقیقی، اضطراب و استرس را کاملا یک امر منفی ندانست و عنوان کرد: اضطراب در حد نرمال و طبیعی کمک کننده و خوب است و سبب می شود افراد نسبت به یک موضوع مانند کنکور بی خیال نباشند و تلاش کنند و دقت و توجه خودشان را بالا ببرند و محیط اطراف حواسشان را پرت نکند، اما اضطراب و استرس زیاد و غیرمنطقی موجب می شود کارایی انسان بسیار کاهش یابد و نتواند از دانسته های خود استفاده کند.
وی با بیان اینکه اضطراب زیاد موجب می شود داوطلبان به پرسش‌های راحت نیز پاسخ غلط بدهند، خاطرنشان کرد: اضطراب و استرس مانند سرماخوردگی مسری است؛ بنابراین داوطلبان پیش از و حین آزمون به مکالمه های سایر داوطلبان درباره وضعیت خود بی توجه باشند و تنها بر روی افکارشان تمرکز کنند تا دچار اضطراب نشوند.
این روانشناس، اضطراب زیاد را عامل ایجاد نفس های کوتاه و تند دانست که یک حالت تنش زاست و گفت: داوطلبان سعی کنند سر جلسه آزمون نفس های خود را عمیق و آرام کنند تا اکسیژن بیشتری به بدن آنان برسد، زیرا هرچقدر مغز انسان اکسیژن بیشتری دریافت کند، راحت تر و سریع تر به مسائل پاسخ می دهد.
حقیقی، همچنین از داوطلبان خواست شب آزمون حتما خواب خوب و کافی داشته باشند و یادآور شد: اگر شب کنکور خواب درست و مناسبی نداشته باشیم، سبب ایجاد خستگی می شود و این خستگی سر جلسه آزمون تمرکز را از ما می گیرد و دقت لازم را برای پاسخگویی به پرسش‌ها نخواهیم داشت. خوردن وعده های غذایی کامل در روز آزمون نیز به رفع خستگی و از بین رفتن احساس ضعف کمک می کند، زیرا خستگی و ضعف بر روی عملکرد ما اثر منفی می گذارد.
وی با تأکید بر لزوم مطالعه پرسش‌های آزمون با دقت و تمرکز، عنوان کرد: توجهات افراد تحت‌تأثیر شرایط تغییر می کند، بنابراین داوطلبان سعی کنند پرسش‌ها را درست و دقیق بخوانند تا با دریافت مفهوم، پاسخگویی را برای خود راحت تر کنند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.