1403-01-261403-02-05bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : چهارشنبه ، 5 ارديبهشت 1403

کد خبر : 121780

 
وزارت نیرو اتاق شیشه‌ای را مات کرد

انتصابات شبانه در وزارت نیرو
تاریخ خبر : 1400-10-27
نویسنده : غزل اسلامی
     
 
 
     
متن خبر :

■ گاز، برق، آبفا و حالا آب منطقه‌ای

روز گذشته 2 مراسم تکریم و معارفه برای 2 مدیرعامل آبفا و آب منطقه‌ای در شرایطی متفاوت برگزار شد.
چهارشنبه‌ شب گذشته مدیرعامل آبفا در حالی که در وزارتخانه به‌سر می‌برد تغییر کرد و شنبه‌شب نیز مدیرعامل آب منطقه‌ای جابه‌جا شد، که مراسم معارفه هر 2 مدیر ساعت 10 صبح روز گذشته در 2 سالن جداگانه برگزار شد.
جابه‌جایی مدیران آب، برق و گاز استان شبانه بدون پس زمینه و در سکوت خبری در شرایطی مبهم رقم خورد تا جایی که گفته می‌شد سیدهادی حسینی‌بیدار در آبفا ابقا شده است و بختیاری‌فر معاون وی، گزینه مدیرعاملی آب منطقه‌ای است. اما درنهایت نتیجه در 2 شب با فاصله 3 روز طور دیگری رقم خورد و 2 معاون به‌ جای مدیران خود نشستند.
این تغییرات درحالی بود که همدان در شرایط بحرانی آب به سر می‌برد و ذخیره آب و سد نزدیک به اتمام است، از این رو کمتر مدیری موافق جایگزین ‌شدن با منصور ستوده در آب منطقه‌ای بود.
تا جایی که فرهاد بختیاری‌فر مدیرعامل جدید آبفای استان پیش از این گزینه آب منطقه‌ای بود، اما از رفتن به آن شرکت تامین آب خودداری کرد تا اینکه به جای سیدهادی حسینی‌بیدار معرفی شد.
بختیاری‌فر چهره‌ای مقبول در شرکت آب و فاضلاب دارد و آنطور که خشایی معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در جلسه معارفه دیروز اعلام کرد وی گزینه مطرح برای چند دستگاه دیگر نیز بوده است. بختیاری‌فر از کارشناسی در این شرکت آغاز به‌کار کرده و مراحل را تا مدیریت پله‌پله طی کرده است.

 تغییر رویکرد در آب منطقه‌ای
آن‌طور که وزیر نیرو در نخستین سفر خود به همدان در مهرماه به ستوده مدیرعامل آب منطقه‌ای مأموریت داد تا اردیبهشت ماه 1400 باید آب از تالوار به همدان منتقل شود از این‌رو انتظار می‌رفت ستوده حداقل تا همین تاریخ میز خود را حفظ کند، اما با این جابه‌جایی احتمال می‌رود کار روال دیگری را به خود بگیرد. چون محمد ضروری مدیر دفتر مطالعات آب منطقه‌ای بوده و به این دلیل که مطالعات صورت گرفته در حوزه آب و تأمین آن زیرنظر وی انجام شده و اطلاعات کاملی از وضعیت دارد ممکن است تصمیمات متفاوتی برای تأمین آب استان بگیرد.
اخیراً و پس از اینکه انتقال آب از تالوار با مشکلاتی از جمله نیاز به  هزار و800 میلیارد تومان بودجه مواجه شد ضروری با تشکیل کارگروه آب و عضویت در آن در راستای تأمین آب پایدار برای استان اقدام کرد که می‌تواند نقطه عطفی برای استان به‌شمار برود.
ضروری، که دیروز به ‌عنوان سرپرست آب منطقه‌ای استان در یک جلسه داخلی در محل شرکت معرفی شد سوابقی چون معاون مالی پشتیبانی، معاون طرح و توسعه، عضو هیأت‌مدیره شرکت آب منطقه‌ای همدان، مدیر محیط‌زیست منابع آب، مدیر برنامه‌ریزی آب و بودجه و مدیر مطالعات پایه منابع آب این شرکت را در کارنامه خود دارد.

  ادبِ مدیران
ستوده نیز یکی از مدیران محجوب، بسیار مودب و کارشناس در استان است که حدود 4سال پیش در دوران استانداری نیکبخت از معاونت به مدیرعاملی شرکت آب منطقه‌ای رسید. وی آنقدر مبادی آداب و فرهیخته است که پس از تودیع خود در مراسم خصوصی، به مراسم تودیع و معارفه آبفا آمد تا حسینی‌بیدار را در خیل جمعیت و دوستدارانش مشایعت کند. وی برخلاف حسینی‌بیدار که مدیری میدانی بود و موانع پیش پا افتاده را نادیده می‌گرفت بیشتر کارشناس به ‌حساب می‌آمد از این رو در بسیاری موارد سعی می‌کرد اصول را بپذیرد و از آنها تعدی نکند ولو به قیمت شکست در موفقیت‌های جلوی چشم.
در یک سال اخیر و دوره بحران آب، مدیریت حوزه ستوده در تأمین با چالش‌هایی مواجه بود به همین دلیل شرکت آب و فاضلاب استان که وظیفه توزیع آب را بر عهده دارد برای تأمین آب ورود کرده و با کارهای میدانی چاه‌هایی در خالق‌وردی و آق‌حصار برای تأمین بخشی از آب استان حفر کرد. چاه‌های آق‌حصار که تعداد آنها به 6 حلقه می‌رسد نیز توسط بختیاری‌فر مدیرعامل جدید آبفا در دوره‌ای که معاون بهره‌برداری از فاضلاب آبفا بود شناسایی شد. وی که کارشناس ارشد زمین‌شناسی است معتقد است که این چاه‌ها آب‌های پایدار دارند و استفاده از آنها مشکلی را برای منطقه به‌وجود نمی‌آورند.

 قدردان زحمات حسینی‌بیدار هستم
مراسم تکریم و معارفه آب منطقه‌ای به‌صورت خصوصی و داخلی برگزار شد، اما مراسم آبفا در تالار آبیاران با جمعیت زیادی برگزار شد تا جایی که بیش از نیمی از میهمانان بدون دعوت آمده و سرپا ایستاده بودند.
محبوبیت حسینی‌بیدار علاوه بر کار به دلیل روابط اجتماعی بالای وی بود که در 8 سال مدیریت خود توانست خود را به جایی برساند که در مراسم تکریم و پس از سخنرانی بلندمدت، میهمانان 5 دقیقه ایستاده او را تشویق کنند.
وی پس از سخنرانی درباره عملکرد خود و کارکنان آبفا گفت: عملکرد 8ساله را نمی‌توانم در یک ساعت به‌طور کامل بیان کنم. بختیاری‌فر نیز پس از قرارگرفتن پشت تریبون بر این صحبت صحه گذاشت و گفت اگر تا شب هم به آقای حسینی‌بیدار فرصت بدهید بدون برگه و پاورپوینت می‌تواند عملکرد این مدت آبفا را بدون تکرار تشریح کند.
وی از حسینی‌بیدار به‌خاطر چنین عملکردی قدردانی کرد و گفت که مدیریت ایشان برای ما سرمشق است و وقتی این سمت را به من تکلیف کردند پذیرفتن آن برایم سخت بود چون مدیریت ایشان را تجربه کرده‌ایم که کار را برایمان سخت می‌کند.
ایشان دیگر یک شخصیت استانی نیست، بلکه یک شخصیت کشوری است و امیدوارم در وزارتخانه ما را در امور استان یاری کند.
بختیاری‌فر ادامه داد: بزرگترین چالش آبفا در سالجاری و سال 1401 تأمین آب است آقای ستوده هم هرچه در توان داشت انجام داد و اگر همانطور که وزیر نیرو در سفر به استان اعلام کرد تا اردیبهشت ماه 1401 باید آب از تالوار به همدان انتقال یابد و در غیر این‌صورت از جنبه اجتماعی خارج می‌شود و جنبه حقوقی به‌ خود خواهد گرفت.
وی گفت: در سال 1400 از چاه‌های خالق‌وردی در مواقع اضطرار آب به همدان منتقل کردیم و اخیراً هم چاه‌های آق‌حصار را شناسایی و حفر کردیم، اما این چاه‌ها پاسخگوی نیاز همدان نیست و باید هزار و 200 لیتر در ثانیه آب از تالوار منتقل شود.
مدیرعامل جدید آب و فاضلاب استان گفت: با توجه به اینکه زنگ خطر بحران آب در شهریورماه به صدا درآمد اگر در این مدت مدیریت مصرف نداشتیم آب سد در مهرماه خالی می‌شد هرچند که در مدت اخیر عنایت خدا هم شامل حال استان شد.
وی افزود: جداسازی فاضلاب از آب شرب، توجه ویژه به مشترکان و ارائه خدمت به آنها، ارائه خدمات غیرحضوری، استفاده از ظرفیت نمایندگان مجلس، شورای شهر و مدیران استان برای جذب بودجه، پساب و تصفیه‌خانه‌ها از اولویت‌های اصلی بنده در دوران مدیریت خواهد بود.
در ادامه معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، بختیاری‌فر را جایگزین مناسبی برای حسینی‌بیدار دانست و گفت: احداث  هزار و۱۰۰باب مخزن، حفر هزار و۲۰۰حلقه چاه در حوزه شهری، ایجاد  هزار و500کیلومتر شبکه جمع‌آوری فاضلاب و ایجاد بیش از هزارکیلومتر شبکه توزیع آب در روستاها از جمله خدمات ارائه شده از سوی شرکت آب و فاضلاب استان همدان در طول سال‌های اخیر است.
خشایی با اذعان به اینکه در سالجاری نزدیک به  هزار و200میلیارد تومان اعتبار به منظور تقویت حوزه آب و فاضلاب استان همدان در نظر گرفته شده است افزود: از مجموع  هزار و۶۹روستای استان در حال‌حاضر ۸۰۳ روستا تحت‌پوشش شرکت آب و فاضلاب قرار دارند و 160روستای دیگر نیز با تخصیص 500میلیارد تومان اعتبار به زودی وارد مدار بهره‌برداری از آب خواهند شد.
خشایی همچنین تصریح کرد: شاخص‌ها  نشان‌دهنده رشد قابل ملاحظه خدمات در حوزه آب و فاضلاب استان همدان است.
مشاور فرمانده سپاه انصارالحسین(ع) استان همدان نیز در این مراسم با اشاره به اینکه مهندس حسینی‌بیدار سربازی ارزشی و انقلابی بود که در 8 سال خدمت لحظه‌ای غیبت نداشت، گفت: با مدیریت وی از بسیاری از چالش‌های موجود پیشگیری شد.
فرجی افزود: شرکت آب و فاضلاب استان همدان در بحران و حوادث جزو نخستین  گروه‌های مستقر در زلزله سرپل ذهاب بود.
وی همچنین خاطرنشان کرد: اقدامات مهندس حسینی‌بیدار به حل چالش‌های امنیتی کمک کرد اینگونه خدمات ارزشمند و فراموش نشدنی است.
فرجی در نهایت عنوان کرد: از امروز به عنوان یک سرباز در خدمت مهندس بختیاری‌فر مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان هستیم.
در ادامه نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ۱۵درصد اعتبارات در استان‌ها و 85درصد آن در مرکز است، گفت: مدیران به منظور جذب این‌گونه اعتبارات باید تلاش کنند.
حجت‌الاسلام احمدحسین فلاحی در ادامه با بیان اینکه چنانچه کار کارشناسی‌ صورت گیرد خیلی از هزینه‌ها حذف خواهد شد، اظهار کرد: دغدغه ما باید حل مشکلات مردم  باشد.
وی تصریح کرد: مردم طعم خدمات نظام جمهوری اسلامی را چشیده‌اند و نباید کم کاری‌ها موجب بدبینی مردم به این نظام شود.

 وضعیت آب مناسب نیست
معاون مجامع، توسعه مدیریت و پشتیبانی شرکت مدیریت منابع آب ایران هم در آیین تکریم و معارفه مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای همدان با تأکید بر ضرورت توجه هر چه بیشتر به وضعیت سفره‌های زیرزمینی گفت: با وجود تمامی زحمات صورت گرفته و انجام پروژه‌هایی در این رابطه شاهدیم که وضعیت آب مناسب نیست و به لحاظ فکری و عملیاتی باید در میدان بود.
اتابک جعفری با اشاره به وضعیت منابع آبی همدان، خواستار مدیریت این وضعیت به نحو مناسب از سوی مسئولان استانی شد و بیان کرد: از مدیرعامل سابق شرکت آب منطقه‌ای همدان به عنوان یکی از نیروهای  فعال در بخش‌های دیگری از وزارت نیرو در سطح ملی استفاده خواهد شد.
محمد ضروری، مدیرعامل جدید شرکت آب منطقه‌ای همدان هم با بیان اینکه ۲۳درصد از بارش نرمال عقب هستیم، و سطح پوشش برفی همدان بسیار کاهشی و وضعیت چالشی است و بارش‌های زیر نرمال را در همدان تجربه کرده‌ایم، یادآور شد: وضعیت آبی سداکباتان بسیار نامناسب بوده و با همه این مشکلات به‌طورقطع با بهره‌گیری از توان فنی و مهندسی همکاران پرتلاش شرکت آب منطقه‌ای استان می‌توان سال آبی پیش رو را بدون کمترین تنش برای مردم سپری کرد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.