پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 11 ارديبهشت 1403

کد خبر : 74561

 
کنارگذر همدان همچنان جان آدمی می‌گیرد

عبور از «کنارگذر»
تاریخ خبر : 1395-08-17
نویسنده : ندا رستمی
     
 
 
     
متن خبر :
برداشت یک
 صبح روز جمعه، 23 مهرماه 95. 25 کیلومتر ترافیک در آزادراه همدان به تهران هر شخصی را کنجکاو می‌کند که منشأ آن را جویا شود. چند قدم از خودرو دور شدم که ناگهان صحنه‌های دلخراش و نگران‌کننده‌ای در مقابل چشمانم به تصویر کشیده شدند. جسد 2 تن از هموطنان زیر خودرو غول‌آسا له شده بودند. حال و اوضاع 4 تن دیگر هم خوش نبود و چشمانم تنها خون و تکه‌های خودروی پراید را بر روی جاده می‌دید.
یک دستگاه پراید در ابتدای خروجی شهر جورقان در آزادراه همدان به تهران (نرسیده به رودخانه جورقان) با 5 نفر سرنشین در حال سبقت گرفتن از یک دستگاه تریلر کِشنده ولوو آن‌هم با بار چغندرقند بود که به سپر جلوی کامیون گیر می‌کند.
می‌گویند بی‌احتیاطی راننده پراید هنگام سبقت و رعایت نکردن فاصله عرضی، موجب واژگونی کامیون به روی پراید و کشته و مجروح شدن 6 نفر شد.
شنبه؛ روز نخست آبان‌‌ماه 95. هنوز تازگی خبر پیش در دهان نخشکیده بود که برخورد پژو روآ با پیکان در جاده همدان به سنندج در مقابل ایستگاه CNG شهیدی روبه‌روی ورودی شهر صالح‌آباد رخ داد و 2 فوتی و 5 مصدوم بر جای گذاشت.
همچنین یک مورد واژگونی خودروی پژو 405 در نزدیکی روستای رسول‌آباد در محور همدان به هم گزارش شده که خوشبختانه مصدومی نداشت. این داستان ادامه‌دار است...
 
 برداشت 2
 طرح کنارگذر غربی و شرقی همدان
همجواری استان همدان با استان‌های قزوین، مرکزی، لرستان، کرمانشاه، کردستان و زنجان موجب شده که این استان به‌ویژه شهرستان همدان را به یک چهارراه جاده‌ای مابین مسیرهای این استان‌ها تبدیل کند.
برغم تردد خودروهای این استان‌ها از همدان، تمامی خودروهای سنگین و سبک به اجبار باید از درون محدوده شهری تردد کنند که حدفاصل فرودگاه تا بلوار ارتش را دربر می‌گیرد. لازم است بر اساس مصوبات گذشته و اصول شهری، این ترددها از جاده کمربندی انجام شود.
کنارگذر همدان به 2 قطعه شرقی و غربی تقسیم می‌شود که قطعه شرقی حدفاصل محورهای همدان- تهران و همدان- ملایر و قطعه غربی حدفاصل محورهای همدان- تهران و همدان- سنندج و کرمانشاه واقع شده و طول کل کنارگذر برابر 51 کیلومتر است. این کنارگذر ارتباط بین محورهای شرقی، غربی و شمالی منتهی به شهر همدان را در خارج از محدوده طرح جامع آن برقرار می‌سازد.
رحیم نصیرزاده، نماینده شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور است که مسئولیت پروژه بزرگ کنارگذر غربی و شرقی همدان را بر عهده دارد. به گفته وی، اولویت کار بنا به درخواست استان، کنارگذر غربی اعلام شده است.
نصیرزاده از وضعیت قطعه شرقی گفت و افزود: این محور 22 کیلومتر است که مشکلات اعتبار و ارزیابی و تملک اراضی در کنارگذر شرقی دلیل پیشرفت کُند این طرح بوده و در مجموع تاکنون 25 درصد پیشرفت داشته است.
به گفته وی، کنارگذر غربی هم در مجموع 29 کیلومتر است که در مجموع 24 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
نصیرزاده ادامه داد: مشکل اساسی محور غربی هم تغییر پیمانکار، تملک نشدن اراضی و نبود اعتبار است که امیدواریم مشکل تملک و اوقافی بودن اراضی لالجین و اختلاف‌های ناشی از آن با ماده 9 آزادسازی شود. همچنین برای طرح کنارگذر غربی ابلاغ شده است که یک باند با مشخصات آزادراه ساخته شود و پس از آن باند دوم توسط سرمایه‌گذار اجرایی خواهد شد.
وی همچنین پیشرفت ریالی کنارگذر شرقی را 66 درصد و پیشرفت ریالی کنارگذر غربی هم 22 درصد اعلام کرد و گفت: سال 95، 570 میلیارد ریال برای این کنارگذرها مصوب شد؛ اما از ابتدای سال تاکنون تخصصی نداشته‌ایم و هزینه‌ها را از خزانه استفاده کردیم که در مجموع 170 میلیارد تومان برای اتمام پروژه‌ها پیش‌بینی شده است و اگر مشکل آزادسازی محور و اعتبار حل شود، زودتر از سال 98 به افتتاح می‌رسد.
البته بر اساس اظهارنظر یک منبع آگاه، تنها مشکل کنارگذرهای همدان بی‌مدیریتی است. اعتبار از ابتدا بوده و طرح هم 2 ساله بسته شده بود که حتماً به اتمام می‌رسید. اگر در انتخاب پیمانکار دقت نظر انجام می‌شد، شرایط اینگونه پیش نمی‌رفت.
به گفته وی، در محور شرقی؛ پرداختی‌ها به پیمانکار بالا بود و در نهایت هم صورت وضعیت‌ها هماهنگ نشد. پیمانکار فراراه قم بود که خلع ید شده است و گویا کار را اداره کل بازرسی منطقه غرب کشور دنبال می‌کند. همچنین در محور غربی هم پیمانکار سابق، همدان‌پارس بود که به تازگی به چاووش‌راه واگذار شده؛ اما این پیمانکار هم تمام انرژی خود را بر روی کنارگذر اسدآباد معطوف کرده است.
 
 
 برداشت 3
 باز هم خبری از اعتبار نیست
رضا عزيزي، رئيس پليس راه استان همدان در گفت‌وگو با همدان‌پیام با تأیید اینکه اجرايي نشدن طرح كنارگذر غربي و شرقي همدان در تصادف‌های محورهایی که به کمربندی ختم می‌شود، بي‌تأثير نبوده است، گفت: واقعيت اين است که در صورت اجرايي شدن این طرح و نصب تابلوي ورود ممنوع خودروهاي سنگين، شدت اين تصادفات کمتر مي‌شود و در نتیجه حجم تردد كاهش پيدا مي‌كند و بار ترافيكي تقسيم مي‌شود. مديركل راه‌وشهرسازي استان همدان هم گفت: هر پروژه‌اي متناسب با اعتباراتش پيشرفت دارد كه مشكل در اين طرح باز هم اعتبارات و تخصيص پايين است. به گفته محمد رودباري، سال گذشته مقدار قابل توجهي از اراضي، تملك شدند كه تا پايان امسال 10 كيلومتر از كنارگذر غربي آسفالت مي‌شود؛ اما قابل بهره‌برداري نيست. وی اظهار کرد: در مجموع تخصيص‌های سال گذشته قابل توجه نبود كه اميدواريم با توجه به پيگيري‌هاي موجود، این طرح سرعت بيشتري بگيرد.
 
 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.