امسال جشنواره بینالمللی تئأتر کودک و نوجوان در ۳۵تا ۴۰ نمایش در بخش مسابقه و 7اثر در بخش بینالملل روی صحنه میرود و حرفهایترین گروههای نمایشی را که در یک سال گذشته اثر تولید کردند، به این رویداد دعوت شدهاند.
دبیر 29مین جشنواره بینالمللی تئأتر کودک و نوجوان با اعلام این خبر اظهار کرد: برای این دوره از جشنواره تئاتر حرفهایترین گروههای نمایشی را که در یک سال گذشته اثر تولید کردند، دعوت کردهایم.
امیر مشهدیعباس درباره بخشهای این آیین گفت: با توجه به تحولات منطقه، بیست و 9مین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان با نمایشی که موضوع آن مرتبط با کودکان غزه است، آغاز خواهد شد که البته این نمایش در مکانهای مختلف نیز اجرا خواهد شد.
وی با اشاره به در پیش بودن روز ۱۳ آبان و با تأکید بر اینکه برای این رویداد نیز برنامههایی را پیشبینی کردهایم شعار جشنواره را تئاتر، گفتوگوی بدون مرز عنوان کرد.
مشهدی عباس با بیان اینکه برای تجهیزات سالنها، ایجاد سالنهای جدید، دبیرخانه دائمی و... هزینههایی انجام شده است، عنوان کرد: نسبت به سالهای گذشته اعتبارات زیادی هزینه شده و از پایتخت به تنهایی نزدیک به ۱۹میلیارد تومان برای این دوره از جشنواره اعتبار تأمین کرده است.
مشهدیعباس با بیان اینکه برای بهرهمندی تمام مردم، گروههای همدانی خارج از جشنواره و در مناطق محروم، روستاها و... اجرا خواهند داشت، اضافه کرد: این دوره از جشنواره شامل بخش کودک، نوجوان، خردسال، خیابانی و بینالملل است که هرکدام از آنها نیز بخشهای دیگری دارند.
دبیر 29مین جشنواره بینالمللی تئأتر کودک و نوجوان گفت: امسال پیشبینی میکنیم ۳۵تا ۴۰ نمایش در بخش مسابقه و 7 اثر در بخش بینالملل روی صحنه رود.
وی بیان کرد: در بخش کارگاههای جنبی نیز متوجه شدیم در سالهای قبل خیلی از هنرمندان نتوانستند از این کلاسها بهرهمند شوند که امیدواریم با درایت شهردار، سال آینده کارگاههای جنبی چند ماه زودتر برگزار شود تا تأثیر آن را در آثار ارائه شده ببنیم، البته برای کودکان و نوجوانان کارگاه خواهیم داشت.
مشهدیعباس با بیان اینکه معتقدم بهترین تماشاچیان تئاتر در دنیا همدانی هستند، زیراکه حال خوبی دارند و میدانند چگونه با تئاتر ارتباط برقرار کنند، گفت: جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان رتبه سیزدهم را در دنیا دارد و اگر قدر آن را بدانیم باید برای ماندن آن در همدان نیز تلاش کنیم.
وی افزود: اگر این جشنواره از همدان رفت برای این بود که برخی گمان میکردند این مسئله جزو مسئولیتهای آنها نیست، پس بیمهری آنها سبب شد جشنواره برای مدتی از همدان برود. دبیر اجرایی جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان در همدان با اشاره به نقش پررنگ اصحاب رسانه برای ارتقای جشنواره افزود: با برگزاری چنین رویدادهایی میتوانیم همدان را به عنوان مقصد رویدادهای مختلف معرفی کنیم.
سیدمسعود حسینی با بیان اینکه شهرداریها در دنیا پای کار رویدادهای فرهنگی هستند و اگر در این عرصه شهرداری پای کار نمیآمد ارشاد نمیتوانست با اطمینان کار را دنبال کند، بیان کرد: در بحث اعتبارات نیز امسال در چند بخش هم وزارتخانه؛ هم استان و هم شهرداری پای کار آمدهاند.
وی با بیان اینکه به طور تقریبی جمع هزینهها در همه حوزهها ۳۰میلیارد تومان میشود، اضافه کرد: در حوزه اجرا هزینهها را شهرداری و در بخش زیرساختها هزینه را استان تقبل کرده است؛ البته وزارت ارشاد نیز تعهدات را اجرا میکند که مهم این است در این عرصه زیرساختها تقویت میشود.
شهردار همدان بیان کرد: هزینهها بسیار بالاست اما اتفاق خوبی که رقم خورد این بود که در حوزه زیرساخت اتفاق خوبی در حال انجام است.
حمید نیلی مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با بیان اینکه امروز شاهد جشنوارهزدگی تئأتر در کشور هستیم که این موضوع نیاز به ساماندهی دارد و بهترین نهاد در این فضا نیز شهرداری است، گفت: با همراهی شهردار همدان برای برگزاری جشنواره رویکرد جدیدی را متصور هستیم که امیدوارم ادامه یابد و این آئین در همدان بماند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان نیز با بیان اینکه 7سالن در دست تعمیر و بازسازی است، بیان کرد: برنامه افتتاحیه و اختتامیه جشنواره به صورت زنده و ملی پخش میشود.
|