1403-02-191403-02-29bool(false) 1403-02-191403-02-29bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 29 ارديبهشت 1403

کد خبر : 47778

 
در گرماگرم جام‌جهانی در جام استانی رقم می‌خورد!

فروش سهمیه برای پرداخت بدهی
تاریخ خبر : 1393-04-21
     
 
 
     
متن خبر :

■ قهرمان باشگاه های استان از لیگ سه انصراف می‌دهد

همدان‌پيام: فوتبال مي‌تواند جهاني را به هيجان آورد، مي‌تواند چشم ميليون‌ها انسان را به يك نقطه خيره كند، مي‌تواند قلب ميليون‌ها انسان را بلرزاند؛ لحظه‌اي سرتان را بلند كنيد و نگاهي به برزيل بيندازيد. ورزش فوتبال براي يك ماه تمام در اين نقطه خلاصه شده است.
در كشور ما نيز فوتبال محبوب‌ترين ورزش‌هاست. استقلال و پرسپوليس، نكونام و سيد جلال، رئال مادريد و بارسلونا، لیونل مسي و كريس رونالدو در قلب مردم ما فضاي بزرگي را اشغال كرده‌اند.
فوتبال براي ما و در فرهنگمان از مهمترين سرگرمي‌هاست. اما براي شهرستان ملاير و حتي شايد استان همدان جاي خالي هيجان رفتن به ورزشگاه، لباس تيم را پوشيدن، پرچم تيم را تكان دادن و... هميشه احساس مي‌شده است.
معدود باشگاه‌هاي فعال در شهر نيز كه با تلاش بسيار موفق به صعود به ليگ كشوري مي‌شوند؛ به دليل مشكلات مالي پيش روي خود چاره‌اي جز فروش امتياز نمي‌بينند.
به بهانه رواج بحث فوتبال در اين روزها به سراغ مهدي يوسفوند، مالک و كاپيتان باشگاه خانه جوانان رفتيم. او از صعود تيمش به ليگ كشوري، فروش امتيازشان به تيمي از استان ديگر و از دست دادن انگيزه‌هاشان براي فصل بعد گفت.
مدیر‌عامل باشگاه خانه جوانان ملاير از همان ابتدا به سراغ پروسه فروش امتياز باشگاه رفت و گفت: پس از پيروزي مقابل تيم وحدت همدان و گرفتن امتياز صعود به ليگ كشوري با توجه به مشكلات مالي سهميه تيم را براي فروش گذاشتيم. فرصت ما براي واگذاري سهميه محدود بود و در نهايت تا آخر ارديبهشت‌ماه مي‌توانستيم براي اين منظور اقدام كنيم كه تا آخرين لحظات نيز فروش را قطعي نكرديم؛ زيرا اميدوار بوديم شايد كمكي از طرف مسئولان انجام شود يا كارخانجات، اسپانسري تيم را بپذيرند كه نشد.
مهدي يوسفوند، در ادامه افزود: تيم‌هايي از 5 يا 6 استان مانند استان‌هاي سمنان، خوزستان، خراسان شمالي، كرج و تهران خواستار اين سهميه بودند و به ما فشار مي‌آوردند كه اگر مي‌خواهيم سهميه را واگذار كنيم؛ زودتر بايد تكليفشان مشخص شود.
وي ادامه داد: اگر به تيم‌هاي سطح اول كشور توجه كنيد، در حدود 60 درصد باشگاه‌ها هزينه‌شان توسط بخش خصوصي شامل كارخانه‌ها و واحدهاي صنعتي و... تأمين مي‌شود. 20 درصد هم شهرداري‌ها هستند كه تيم‌داري مي‌كنند. مانند شهرداري تبريز و ياسوج يا در استان خودمان شهرداري رزن و همدان. 20 درصد ديگر هم باشگاه‌هاي دولتي هستند مانند پرسپوليس، استقلال و پاس همدان كه بيشتر در ليگ برتر حضور دارند.
وي در خصوص فعاليت‌هاي انجام شده باشگاه براي حفظ سهميه تيم اظهار داشت: چندين بار براي حمايت مالي نزد فرماندار شهرستان رفتيم و ايشان نيز به كارخانه‌ها و صنایع و سازمان‌های مختلف نامه زدند تا در ليگ كشوري اسپانسر ما باشند. متأسفانه آنها حمايت نكردند.
وي در ادامه افزود: شهرداري ملاير در دوره قبل به ما اطلاع دادند كه قصد تيم‌داري دارند و ما هم قبول كرديم. ولي به علت مشكلات مديريتي كه بين خود كاركنان شهرداري وجود داشت؛ در پايان سال 91 اعلام کردند تيم را نمي‌خواهيم.
يوسفوند ادامه داد: 6- 7 ماه به فعاليتمان ادامه داديم تا اينكه باز هم در اواسط تابستان سال 92 شهرداري پيشنهاد داد كه با جديت حاضر به تيم‌داري است و مديرعامل، مربي و... را مشخص كردند و گفتند تيم با نام شهرداري در ليگ شركت كند، ما نيز تمام مسئوليت‌ها را به آنها واگذار کردیم؛ اما متأسفانه باز هم به دليل مشكلاتي كه داشتند در اواسط فصل اعلام کردند توانایی تیم‌داری ندارند. آنها  تيم را برگرداندند و تيم دوباره خانه جوانان شد. باشگاهی که مدعی قهرمانی بود، بدهي‌هاي زيادي داشت و به امكانات بسياري نيز نيازمند بود.
يوسفوند در ادامه گفت: براي كمك مالي به باشگاه از استانداري گرفته كه باشگاه‌هايي مانند پاس را به صورت صددرصد تأمين مالي مي‌كند، تا اداره كل ورزش‌وجوانان و هيأت فوتبال استان و در سطح شهر نيز فرمانداري، شهرداري و حتي هيأت فوتبال شهر خودمان مراجعه کردیم. آنها مي‌توانستند در حد خودشان براي حضور در ليگ به ما كمك كنند.
مدیر‌عامل باشگاه خانه جوانان ملاير، اظهار كرد: استانداري كه متأسفانه حمايتي از ما نكرد و اداره كل ورزش‌وجوانان هم گفتند باشگاهداري خصوصي شده است و كمكي نمي‌توانيم بكنيم.
وي در ادامه با طرح اين پيشنهاد كه در سطح شهر باید يك كارگروه فوتبال براي اين مسأله شكل بگيرد، خاطرنشان كرد: مي‌شد در اين كارگروه فرمانداري، شهرداري، اداره ورزش‌وجوانان و هيأت فوتبال و... از تمام داشته‌ها استفاده كنند و مشخص كنند چند درصد شهرداري یا دیگر صنایع قصد كمك دارند تا تيم بتواند در ليگ كشوري بماند.
يوسفوند افزود: فكر مي‌كنم آقاي رضايي و هيأت فوتبال بايد پيش‌قدم شوند و هيأت مديره‌اي از مسئولان رده‌بالاي شهر مانند فرماندار و شهردار و مسئولان تشكيل شود و چند كارخانه‌دار نيز دعوت كنند تا هزينه بين آنها تقسيم شود. مسئولان مي‌توانند امتيازهاي مثبتي نيز براي كساني كه تيم‌داري مي‌كنند، در نظر بگيرند. زيرا طبيعي است كه كسي نمي‌خواهد هزينه كند و دغدغه‌هاي خود را بيشتر نمايد و بازدهي هم برايشان نداشته باشد.
يوسفوند در ادامه گفت: با فروش سهميه ما در ليگ 3 تنها باشگاه مي‌تواند بدهي‌هايش را پرداخت كند و حتي براي اينكه بتواند سهميه ليگ استان را هم بخرد، پولي باقي نمي‌ماند.
مدیر‌عامل باشگاه خانه جوانان ملاير، افزود: معاون اداره كل ورزش‌وجوانان، آقاي منعم گفتند شهري كه فوتبال نداشته باشد، ورزش هم ندارد چون ورزش يك شهر را با فوتبال مي‌شناسند. اما با واگذاري سهميه‌مان به ساير تيم‌ها هم انگيزه‌مان را از دست مي‌دهيم و هم فوتبال شهرمان از رونق مي‌افتد.
يوسفوند گفت: تنها انگيزه‌اي كه در حال حاضر براي براي بچه‌ها وجود دارد؛ اين است كه چون تيم ما در استان اول شده مي‌تواند نماينده استان در جام حذفي باشد كه اين بسيار مهم است؛ زيرا مي‌توانيم با انجام چند بازي به تيم‌هاي بزرگ كشور برخورد كنيم.
وي در ادامه بيان كرد: در حالي كه در سال گذشته نزديك به 90 بازي در ليگ برتر استان انجام شد؛ هيچ‌كدام از اين بازي‌ها حتي به صورت غيرمستقيم از شبكه استان پخش نشد. حتي بازي آخر ليگ استاني كه حكم فينال را داشت و هم از لحاظ فني و حساسيت در سطح بالايي بود و سرنوشت قهرمان را مشخص مي‌كرد نيز توسط شبكه استان پوشش داده نشد.
كاپيتان باشگاه خانه جوانان ملاير، گفت: با اين شرايط معلوم است كه اسپانسرها جلو نمي‌آيند و هزينه نمي‌كنند؛ زيرا كوچك‌ترين انتظار آنها كه تبليغات است، تأمين نمي‌شود. بايد روي اين مسأله كار كرد تا رغبت و حتي رقابت براي اسپانسر شدن تيم‌ها ايجاد شود.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.