1403-02-011403-02-11bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 11 ارديبهشت 1403

کد خبر : 118996

 
در آخرین جلسه کمیسیون گردشگری شورا اعلام شد

همدانی‌ها ثبت جهانی را سیاسی کردند
تاریخ خبر : 1400-05-10
     
 
 
     
متن خبر :

■ محور قرار گرفتن مسائل گردشگری در پروژه‌های شهری
■  آغاز مطالعه برای برگرداندن رودخانه‌ها به شهر همدان
■  اهتمام برای ایجاد ارتباط کمیسیون تخصصی گردشگری با رسانه‌ها و فعالان
■  ارائه برنامه‌های اجرایی و بررسی طرح‌های کارشناسی در راستای توسعه گردشگری شهری همدان
■  اصلاح فرایندهای مالی در شهرداری همدان
■  راه‌اندازی حسابرسی‌های شهرداری
■  توسعه مباحث اقتصادی
■   جذب سرمایه‌گذار و رونق گردشگری

 مواردی که ذکر شد از جمله مباحثی بود که می‌توانست برخی از بسترها را برای عینیت بخشیدن و به توسعه گردشگری و  افزایش اشتغال در این زمینه کمک کند، از این‌رو محور جلسات و پیگیری‌های  دارای اولویت در کمیسیون گردشگری شورای پنجم قرار گرفتند. یکی از مواردی که بارها برای بررسی چرایی آن در شورای پنجم جلساتی تشکیل شد موضوع مهم پرونده جهانی شدن همدان بود که متأسفانه به سرانجام نرسید.
رئیس کمیسیون اقتصاد، سرمایه‌گذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر همدان در این زمینه در نشست خبری خود با رسانه‌های همدان، با بیان اینکه در رابطه با مبحث ثبت جهانی مظلومیت همدان دیده می‌شود، گفت: در ثبت جهانی به همدان ظلم شده است از طرفی اینها مسائلی نیست که بخواهیم با آنها سیاسی برخورد کنیم ثبت جهانی یک مطالبه عمومی است، اما در ثبت جهانی سیاسی‌کاری کردند.
حسین قراباغی با اشاره به اینکه بحث توسعه شهر همدان همیشه مطرح بوده است، بیان کرد: این امر با ورود سرمایه‌گذار گره خورده و متأسفانه موانعی وجود دارد که مانع از ورود سرمایه‌گذار به شهر شده است اگرچه در مواردی نیز این تابو شکسته شد.

شهر همدان از مسیر توسعه جا مانده است
 وی با بیان اینکه شهر همدان از مسیر توسعه جا مانده است، گفت: به عنوان مثال شهر همدان از دیگر شهرستان‌های استان مانند شهرهای ملایر، تویسرکان و لالجین عقب‌تر است و این مسأله با ورود سرمایه‌گذار به شهر رابطه مستقیم دارد.
این عضو شورای شهر همدان افزود: همچنین کل مشکلات در مرکز استان وجود دارد و باید دغدغه و حساسیت در این زمینه بیشتر شود دغدغه گردشگری از پارلمان شهری آغاز و از مدیریت شهری مطالبه‌گری شود بسیار درست و به جا بود.
وی با اشاره به اینکه گردشگری یک صنعت پاک است، گفت: اگر این صنعت توسعه پیدا کند دستاوردهای فراوان و مؤثری می‌تواند داشته باشد از طرفی این صنعت هیچگونه تهدیدی ندارد و می‌توانیم شهر خود را در این مسیر به جایگاه واقعی برسانیم و هویت شهر را معرفی کنیم.
رئیس کمیسیون اقتصاد، سرمایه‌گذاری و گردشگری شورای شهر بیان کرد: آثار و بناهای واجد ارزش فراوانی در شهر داریم که نتوانسته‌ایم آنطور که باید آنها را معرفی کنیم و در راستای معرفی هویت تاریخی خود ضعف داشتیم.
وی با بیان اینکه درباره ثبت جهانی مقبره استرومردخای نیز کوتاهی شد، بیان کرد: برگزاری اجلاس‌ها و همایش‌های مختلف و انعقاد تفاهمنامه گردشگری غرب کشور از جمله کارهای خوب و بزرگی بود که مطالبه عمومی بود و توسط شورای شهر پیگیری شد و امیدواریم در شورای بعدی نیز ادامه یابد.

در پروژه‌های شهری نباید معامله و سیاسی‌کاری کنیم
قراباغی گفت: همچنین در توسعه زیرساخت‌های گردشگری و پیاده‌راه‌سازی اقدامات قابل قبولی انجام شد و به عنوان مثال می‌توان به جانمایی بوستان اکباتان و تشویق در نماسازی شهری اشاره کرد اگرچه در مورد دوم کوتاهی‌هایی به‌ویژه در بافت تاریخی شهر انجام گرفت.
این عضو شورای شهر همدان بیان کرد: موانع سرمایه‌گذاری در شهر وجود داشته و دارد و این جریان هر روز در شهر قوی‌تر و غلیظ‌تر می‌شود که در این مورد نباید معامله کنیم و سیاسی‌کاری را وارد کنیم و نمونه آن پروژه‌هایی مثل اسکای‌مال است که برخی از آنها ۲۸ماه است که در همدان زمین‌گیر شده‌اند، بنابراین این جریان خطرناکی است که در شهر در حال تقویت شدن است.
وی افزود: درباره بازار میوه و تره‌بار غرب کشور نیز موانعی ایجاد شد و سرمایه‌گذار مایل به ادامه کار نشد چراکه کارها باید با تشریفات قانونی صورت می‌گرفت، اما بدون تشریفات صورت گرفت و این مسأله موجب فرصت‌سوزی شد.
قراباغی با اشاره به اینکه اقداماتی مانند احداث آزادراه، راه‌آهن و ایجاد زیرساخت فرودگاه در راستای زیرساخت‌های موردنیاز گردشگری بوده است، گفت: ایجاد سایت انرژی خورشیدی، ساماندهی خانه‌مسافرها که معظل بزرگی بوده و هنوز هم به طور کامل رفع نشده و ایجاد کانکس‌های گردشگری از جمله کارهایی بود که در این کمیسیون پیگیری شد.
وی بیان کرد: ایجاد مدیریت گردشگری در شهرداری همدان، تشکیل دبیرخانه خواهرخواندگی، ایجاد مجتمع تفریحی، گردشگری عصر طلایی که در حال‌حاضر ۸۵ سوئیت آن آماده بهره‌برداری است و با سرمایه هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان برای حدود هزار نفر اشتغالزایی می‌کند از دیگر اقداماتی است که در راستای توسعه گردشگری انجام شد.
این عضو شورای شهر همدان در ادامه گفت: شرکت در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی، ایجاد کمیته گردشگری خوراک ایران و تأسیس دبیرخانه آن نیز از جمله کارهایی است که با پیگیری به سرانجام رسید.
قراباغی درباره رودخانه‌هایی مسیر گنجنامه که جزو انفال عمومی است، بیان کرد: این منطقه تفریحی و گردشگری توسط باغداران غصب شده است و اداره آب هم یک سال است که قرار بوده مطالعه خود را در این زمینه به شورا تحویل دهد، اما تاکنون این اتفاق نیفتاده است.
وی با اشاره به اینکه همدان ظرفیت بالایی در زمینه گردشگری مذهبی دارد، گفت: حدود ۲۰ میلیون زائر در ایام اربعین از این مسیر عبور می‌کنند که ظرفیت بسیار خوبی برای راه‌اندازی گردشگری مذهبی در همدان محسوب می‌شود.
قراباغی در رابطه با خرید بناهای واجد ارزش تاریخی توسط شهرداری هم بیان کرد: بناهایی مانند عمارت جنانی و خانه سیفی‌ها در محله جولان در حال انجام است و معتقدیم میراث‌فرهنگی به تنهایی نمی‌تواند از این بناها حفاظت و نگهداری کند، بلکه شهرداری نیز باید ورود کند علاوه بر این در بودجه سال گذشته رقمی به این مورد اختصاص داده شده بود که به اولویت‌هایی مانند پل شهید همدانی اختصاص یافت، اما در سال ۱۴۰۰ به صورت اولویت دیده شده است.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.