پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 15 ارديبهشت 1403

کد خبر : 116053

 
سایه روشن‌های انتخابات ۱۴۰۰
تاریخ خبر : 1399-12-02
     
 
 
     
متن خبر :

 انتخابات سرنوشت‌ساز خرداد ۱۴۰۰ به‌عنوان یک رویداد مهم سیاسی به‌قدری فضای رسانه‌ای و سیاسی جامعه را تحت‌الشعاع قرار داده که بخش عمده اخبار و رویدادهای خبری در رسانه‌ها و مطبوعات و همین‌طور فضای مجازی اختصاص به آن دارد.
از طرفی تحرک اشخاص و جریان‌های سیاسی که این روزها شاهد برگزاری نشست‌های غیررسمی آنها هستیم، باعث شده تا قدری از آن فضای سرد فاصله بگیریم و موضوع انتخابات مورد توجه افکار عمومی قرار گیرد، هرچند تا نقطه مطلوب فاصله داریم.
به گزارش همدان پیام، از سوی دیگر دستگاه‌های مسئول و دست‌اندرکاران انتخابات برنامه‌های خود را دنبال می‌کنند و سعی دارند که زمینه‌های برگزاری مطلوب انتخابات را فراهم آورند.
حضور دبیر ستاد انتخابات کشور در استان و برگزاری همایش طرح جامع آموزش مجریان و دست‌اندرکاران انتخابات ۱۴۰۰ از جمله این برنامه‌هاست. همایشی که اگرچه جنبه آموزشی داشت اما در سخنان دبیر ستاد انتخابات کشور و همین‌طور استاندار همدان مباحث مهمی مطرح شد که فراتر از موضوعی چون نحوه اجرای فرایند انتخابات بود.
 موسوی دبیر ستاد انتخابات درباره نحوه رسیدگی به صلاحیت‌ها و استعلام‌ها و سطح مشارکت مردم سخن گفت و شاهرخی استاندار همدان مواردی چون فراهم کردن زمینه‌های حضور تمامی سلایق در انتخابات و تأثیر آن در مشارکت حداکثری مردم و تعهد مجریان انتخابات به صیانت از آرای مردم را مطرح کرد و اینکه برگزاری یک انتخابات سالم، پرنشاط، حداکثری و رقابتی، اولویت اصلی است.
در نگاه نخست برگزاری چنین همایشی به‌عنوان یک اقدام مهم و به‌موقع برای زمینه‌سازی مناسب و مهیا کردن شرایط برگزاری مطلوب انتخابات، نشان می‌دهد که دست اندرکاران انتخابات ۱۴۰۰ عزم خود را جزم کرده‌اند تا شور و نشاط لازم در جامعه شکل بگیرد و با برگزاری چنین همایش‌هایی ولو با جمعیت اندک و به صورت محدود، نگاه افکار عمومی به موضوع انتخابات جلب شود.
از طرف دیگر مباحث مطرح‌شده در همایش اخیر بیانگر 3 نکته کلیدی درباره انتخابات یعنی سلامتی، مشارکت حداکثری و شکل‌گیری رقابت واقعی بود.
تمام موارد مطرح‌شده از جمله دقت در بررسی صلاحیت‌ها، زمینه‌سازی برای حضور سلایق مختلف، دقت مجریان در انجام تعهدات، نظارت مسئولانه و... در نکات فوق خلاصه می‌شود و به‌نوعی تمامی اقدامات باید در جهت تحقق این اولویت‌ها باشد.
تحقق این اولویت‌ها و رسیدن به نقطه مطلوب در گرو نقش‌آفرینی و اثربخشی احزاب و گروه‌های سیاسی، ورود فعالانه رسانه‌ها و اجرای دقیق برنامه‌ها توسط مجریان و ناظران انتخابات است تا هم سلامتی انتخابات و رقابتی بودن آن تضمین شود و هم مشارکت حداکثری محقق گردد.
این 3 بخش(احزاب، رسانه‌ها و دست‌اندرکاران انتخابات) 3 ضلع مثلثی را تشکیل می‌دهند که به نام انتخابات سالم، بانشاط و رقابتی از آن یاد می‌شود.
شکی نیست که هدفگذاری هر 3 ضلع این مثلث تحقق و شکل‌گیری چنین انتخاباتی است و چنانچه هریک از آنها کارویژه‌های خاص خود را دنبال و در مسیر درست حرکت کنند، انتخابات ۱۴۰۰ به یک رویداد تاریخی و به یادماندنی تبدیل خواهد شد.
فراموش نکنیم که انتخابات علاوه‌بر اینکه یک رویداد سیاسی بسیار مهم است، یک فرصت گرانبها نیز به‌شمار می‌رود که می‌تواند دستاوردهای مهمی در دو عرصه سیاست داخلی و سیاست خارجی به‌دنبال داشته باشد، مشروط بر آنکه لوازم، زمینه‌ها و شرایط آن در ابعاد سخت‌افزاری و نرم‌افزاری به‌خوبی فراهم شود.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.