پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

کد خبر : 120826

 
موضع برخی نمایندگان و احزاب استان در رابطه با وزیر پیشنهادی آموزش‌وپرورش

سومین گزینه دولت فردا در خوان مجلس
تاریخ خبر : 1400-09-06
نویسنده : محمد ترابی
     
 
 
     
متن خبر :


 فردا (یکشنبه‌ 7 آذرماه) سومین گزینه پیشنهادی دولت سیزدهم برای تصدی وزارت آموزش‌وپرورش مورد بررسی نمایندگان مجلس در صحن قرار خواهد گرفت و پس از آن رأی‌گیری برای رأی اعتماد به یوسف نوری برگزار می‌شود.
پس از ارائه لیست کابینه پیشنهادی سید ابراهیم رئیسی به مجلس پس از تحلیف خود، نام حسین باغگلی در این لیست به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش‌وپرورش به مزاج تعداد زیادی از نمایندگان مجلس خوش نیامد. از همین‌رو شد که باغگلی با 76 رأی موافق و 193رأی مخالف تنها بازمانده از قافله دولت سیزدهم در 3 شهریورماه شد.
پس از این علیرضا کاظمی از سوی دولت به عنوان سرپرست این وزارتخانه انتخاب شد. گزینه دوم دولت برای وزارت آموزش‌وپرورش و پس از 2ماه و نیم به مجلس معرفی شد. با این‌حال نسبت به واکنش نمایندگان مجلس در حین قرائت نامه رئیس‌جمهوری به معرفی مسعود فیاضی به عنوان دومین گزینه پیشنهادی دولت برای وزارت آموزش‌وپرورش، مشخص شد که وی نیز در راه عبور از خوان مجلس از اقبال خوبی برخوردار نخواهد بود.
از 260 نماینده حاضر در روز رأی‌گیری 140 نفر از آن‌ها فیاضی را گزینه مناسبی برای وزارت آموزش‌وپرورش تشخیص ندادند، اما این بار دولت با فاصله یک روز گزینه سوم را به مجلس معرفی کرد.
برخی از انتقاد‌هایی که نمایندگان به سوابق و عملکرد 2 گزینه قبلی وزارت آموزش‌‌وپرورش داشتند، در سوابق نوری وجود ندارد. از سوی دیگر با پایان مهلت 3ماهه دولت، معادلات برای نمایندگان مجلس در برخورد با گزینه سوم را دشوار کرده است. این مسائل موجب شده که برخی شانس نوری را نسب به 2 گزینه قبلی دولت بیشتر بدانند.
گفتنی است که نسبت به سایر وزارتخانه‌ها همواره وزرای پیشنهادی‌ دولت‌ها برای وزارت آموزش‌وپرورش در مجالس با چالش بیشتری‌ روبه‌رو بوده‌اند. از دولت نخست تاکنون فیاضی هفتمین وزیر پیشنهادی آموزش‌وپرورش بوده که نمایندگان مجلس به او رأی اعتماد ندادند، و درصورت این‌که نمایندگان مجلس به نوری نیز رأی اعتماد ندهند، او به هشتمین وزیر پیشنهادی ناکام از عبور خوان مجلس خواهد شد.

 موضع نمایندگان استان در رابطه با نوری
حمیدرضا حاجی‌بابایی، نماینده همدان، رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس و وزیر پیشین آموزش‌وپرورش در دولت احمدی‌نژاد در رابطه با سومین گزینه پیشنهادی دولت برای وزارت آموزش‌وپرورش در توئیتری نوشت: «چون عزیزان فرهنگی نظر اینجانب را در مورد وزیر پیشنهادی آموزش‌وپرورش جویا می‌شوند، به استحضار فرهنگیان می‌رسانم، همانند گذشته فراکسیون فرهنگیان پس از شنیدن برنامه‌های جناب نوری و رأی اعضای محترم اعلام‌نظر خواهد کرد.»
حجت‌الاسلام احمدحسین فلاحی، نماینده همدان و عضو کمیسیون آموزش‌وپرورش (کمیسیون تخصصی مجلس برای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت) نیز در این رابطه در گفت‌‌وگویی با بیان اینکه امروز(شنبه) صلاحیت نوری در کمیسیون متبوعش بررسی می‌شود، گفت: «بنده در جریان سوابق «نوری» هستم، اما همه از این موضوع آگاه هستند که وزیر آموزش‌وپرورش کار سنگینی در این وزارتخانه دارد و دولت نیز باید به این امر توجه ویژه‌ای داشته باشد و از آن کوتاهی نکند.»
با این وجود حجت‌الاسلام احد آزادیخواه چندی پیش در گفت‌وگویی با بیان اینکه نوری برنامه‌های خوبی برای تحول در آموزش‌وپرورش دارد، تصریح کرده بود که «گزینه پیشنهادی وزارت آموزش‌وپرورش خود فرهنگی و از بدنه آموزش‌وپرورش است و از مجلس شورای اسلامی رأی اعتماد می‌گیرد.»
در ادامه نیز نظر برخی از احزاب استان را در رابطه با سومین وزیر پیشنهادی دولت برای وزارت آموزش‌وپرورش می‌خوانیم:

 آموزش‌وپرورش نیازمند حمایت‌های فراوزارتی
دبیر سازمان معلمان ایران در استان در ارتباط با خبرنگار ما با ابراز مخالفت با نوری برای تصدی وزارت آموزش‌وپرورش گفت: پس از معرفی 2 گزینه ضعیف که مخالفت قاطبه فرهنگیان و حتی نمایندگان مجلسِ همسو با دولت را برانگیخت و فرصت طلایی 3 ماهه را مستهلک کرد؛ انتظار می‌رفت آقای رئیسی گزینه‌ای معرفی کند که با تکیه بر تخصص علمی و تلفیقی از تجربه صف و ستاد، بتواند شکاف این بی‌اعتمادی را به بهترین شکل پر کرده، با اقتدار از مجلس رأی اعتماد گرفته و از سوی افکارعمومی معلمان به گرمی استقبال شوند.
محمدرضا پورجهان افزود:‌ گزینه حاضر و دلایلی که بر احتمال رأی‌آوری ایشان اقامه می‌شود، بسیار سست و فاقد عناصر لازم برای عبور از رکود 2 ساله نظام تعلیم‌وتربیت رسمی و بازگشایی مطمئن مدارس پس از این تعطیلی 2 ساله می‌باشد.
وی در رابطه با علت محتمل بودن رأی آوردن نوری در صحن مجلس بیان کرد: علت این مسأله سومین گزینه بودن نوری و پایان مهلت 3 ماهه است.
پورجهان افزود: معتقدم چندمین گزینه بودن، مادامی که بر اصول علمی و تحصیلی مرتبط و تجربه تخصصی مؤثر استوار نباشد، فاقد ارزش‌گذاری برای قضاوتِ کارآیی و توانمندی فرد یا سیستم است.
وی در رابطه با علل مخالفت خود با نوری برای وزارت آموزش‌وپرورش گفت: از بررسی رزومه منتشر شده نوری چنین برمی‌آید که اگرچه او خاستگاه معلمی دارد، اما مسیر تکامل و ترفیع خود را به آموزش عالی و پس از آن به بنگاه‌های اقتصادی و مالی آموزش‌وپرورش و خارج از آن پیوند داده و تا جایی پیش رفته که تحصیلات خود را با هدف ارتباط با صنعت گردشگری تغییر داده و خود را در آن راستا مجهز کرده است.
دبیر سازمان معلمان ایران در استان بیان کرد: اگرچه ممکن است این تغییر تاکتیک این گزینه دولت برای وزارت آموزش‌وپرورش بر اقتصاد و معیشت معلمان تأثیرگذار باشد، اما بر تقویت منابع و بنیه مالی آموزش‌وپرورش رسمیِ دولتی بی‌تأثیر است.
پورجهان همچنین گفت: مدارک و مدارج تحصیلی او، هم نامرتبط است و هم ابهام‌برانگیز و این درحالی است که جمع کثیری از معلمان مدت‌هاست درگیر مدارک تحصیلی دوم و سوم و ممنوعیت ادامه‌تحصیل در رشته‌های نامرتبطند و مسیر ارتقای شغلی آنان برخلاف علایق و استعدادهایشان بسته شده است. این وضعیت می‌تواند به چالش‌های جدی‌تر، درونِ خانواده آموزش‌وپرورش دامن بزند.
وی در خطاب به اعضای کمیسیون آموزش‌وتحقیقات مجلس تصریح کرد: ضمن تشکر از موضع منطقی و درست مجلس یازدهم در مواجهه با 2 گزینه پیشین، از نمایندگان محترم به‌ویژه اعضای محترم کمیسیون آموزش‌وتحقیقات می‌خواهیم به دور از تعجیل و فارغ از برخی جریان‌سازی‌های رسانه‌ای، با دقت‌نظر بر هزینه‌های عجولانه این انتخاب برای آحاد جامعه و تأثیر آن بر سرنوشت فرهنگیان، به این گزینه و گزینه‌هایی از این دست رأی ندهند.
دبیر سازمان معلمان استان در پایان با تأکید بر اینکه آموزش‌وپرورش نیازمند حمایت‌های فرا‌ وزارتی است، گفت: چالش‌های خطرناک امروز و فردای آموزش‌وپرورش نیازمند عزمی حاکمیتی، حمایتی ویژه، انتخابی دقیق و افرادی دلسوز و توانمند است و باید این وزارتخانه را با وسواس و دقت‌نظر به اهلش سپرد.
دبیر حزب مؤتلفه اسلامی استان همدان با بیان اینکه به اعتقاد من آقای نوری در صحن *مجلس رأی اعتماد نمایندگان را خواهد گرفت، گفت: مجموعه ما به علت وجاهت و تخصصی که آقای نوری دارند و با توجه به اینکه او فردی انقلابی به حساب می‌آید، پشت سر این گزینه دولت برای وزارت آموزش‌وپرورش هستیم و از نوری حمایت می‌کنیم.
محمود الفت با اشاره به جو مثبت مجلس نسبت به برنامه‌ها و رزومه نوری، بیان کرد: [وزارت] آموزش‌وپرورش عمدتاً به کسی نیاز دارد که از بدنه خودش باشد، تا با مشکلات و مسائل آموزش‌وپرورش آشناییت داشته باشد. آقای نوری از جنس آموزش‌وپرورش است، دوستان دیگری که قبلاً آمده‌اند(گزینه‌های پیشنهادی قبلی دولت برای این وزارتخانه) از جنس آموزش‌وپرورش نبودند و یا به نوعی متصل بودند، ولی خود آموزش پرورشی نبودند.
وی در ادامه افزود: نوری با توجه به برنامه‌هایی که ارائه داده و اینکه از بدنه وزارت پرورش هم هست، به نظر می‌رسد که بتواند رأی اعتماد را از مجلس بگیرد و در این وزارتخانه موفق هم عمل کند. ما این امید را داریم که نوری علاوه بر اینکه از مجلس رأی اعتماد بگیرد، بلکه با رأی بالای موافق بر صندلی وزارت آموزش‌وپرورش تکیه زند.
دبیر حزب مؤلفه اسلامی استان همدان در پاسخ با این پرسش که به نظر شما موضع نمایندگان استان که در این زمینه نیز نقش مهمی را ایفا می‌کنند در رابطه با آقای نوری چیست؟، بیان کرد: من با خود ایشان صحبت نکرده‌ام، اما به نظرم می‌آید که ایشان(حاجی‌بابایی و فلاحی) از حامیان آقای نوری باشند.
الفت در پایان با بیان اینکه در همدان و در کشور کمپین‌های مختلفی در حمایت از نوری شکل گرفته است، تصریح کرد: دغدغه آقای نوری خانواده آموزش‌وپرورش است و در این مدتی که در آموزش‌وپرورش بوده این مسأله را ثابت کرده است.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.