پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 31 فروردين 1403

کد خبر : 120798

 
بازگشت تحصیل به مدارس
تاریخ خبر : 1400-09-04
     
 
 
     
متن خبر :

■پس از 21ماه مهر جای خود را به آذر داد

 پس از 21 ماه بالأخره دوشنبه اول آذرماه برای دانش‌آموزان روز خاصی را رقم زد چراکه پس از ماه‌ها دوری از یک سال و چند ماه بار دیگر لذت حضور در بین همکلاسی‌هایشان و کلاس‌های درسی را تجربه کردند.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش‌وپرورش اعلام کرده بود که تا پایان هفته آینده تمامی مدارس کشور مجوز برگزاری کلاس‌های حضوری را دریافت خواهند کرد و برنامه زمان‌بندی و گروه‌بندی حضور دانش‌آموزان در کلاس‌های درس در اختیار مدیران و بر اساس شرایط مدارس است.
با این‌حال گزارش میدانی خبرنگار ما از برخی مدارس شهر همدان حاکی از آن است که با وجود اعلام قانون 15نفری دانش‌آموزان در کلاس‌های حضوری، اما مدیران مدارس این قانون را نصف و نیمه رعایت می‌کنند و جدیت چندانی در اجرای آن ندارند، البته مدارس شناخته شده شهر تا حدود زیادی از این قاعده مستثنی هستند و برعکس سایر مدارس سعی به اجرای دستورالعمل‌های بازگشایی دارند.
 با این‌حال هنوز تعداد زیادی از دانش‌آموزان تمایلی به نشستن در کلاس‌های درسی را ندارند و آنطور که خودشان گفته‌اند، آموزش مجازی را ترجیح می‌دهند.
رضا دانش‌آموز پایه دهم است و می‌گوید: با اینکه همیشه حضور در مدرسه و بین همکلاسی‌هایش برای او یک حس خوب را تداعی می‌کند، اما الان با باز شدن مدارس تمایلی به حضور در کلاس درسی را ندارد.
او می‌افزاید: وقتی به راحتی می‌توانیم از اینترنت استفاده کنیم چه کار بیهوده‌ای است که این همه وقت را برای حضور در مدرسه تلف کنیم؛ دیگر مثل سابق دلم نمی‌خواهد در محیط مدرسه باشم.
او می‌خندد و ادامه می‌دهد: کلاس درسی اتاق‌خوابم را به میزهای خشک و سرد کلاس درس مدرسه ترجیح می‌دهم.
اما مریم که در پایه ششم درس می‌خواند نظر دیگری دارد و می‌گوید: تمرکز خوبی برای درس خواندن به‌صورت مجازی را ندارم و نمره‌هایم افت زیادی کرده‌اند به همین خاطر از اینکه مدارس باز شده‌اند خیلی خوشحالم.
مریم یکی از والدین دانش‌آموزان مدرسه شاهد است و می‌گوید: کلاس‌های درس این مدرسه با 15 نفر دانش‌آموز و به‌صورت2 روز در هفته برپا می‌شود و در کنار آموزش حضوری همچنان از آموزش مجازی هم برای دروس مختلف توسط معلمان استفاده می‌شود.
حسین هم یکی دیگر از والدین دانش‌آموزان در دبیرستان دخترانه مهدیه است و می‌گوید: بعد از اعلام بازگشایی یک روز در میان آموزش حضوری توسط این مرکز آموزشی اجرا می‌شود و دخترانش به خوبی توانسته‌اند خود را با شرایط جدید وقف دهند.
او می‌گوید: پیش از این و در قالب آموزش مجازی مجبور به خرید 2 گوشی موبایل مجزا برای دخترانش شده و در این مدت هزینه زیادی را برای خرید اینترنت متحمل شده است.
رضا هم که 2 فرزندش یکی در پایه سوم و دیگری در پایه یازدهم است، می‌گوید: با اینکه آموزش‌وپرورش سامانه شاد را برای کلاس‌های مجازی به دانش‌آموزان معرفی کرده بود، اما مشکلات زیادی برای ورود به این سامانه وجود داشت تا جایی که فرزندان من از هر چند کلاس یکی در میان می‌توانستند آنلاین شوند.
او می‌گوید: از اینکه شرایط طوری فراهم شده که فرزندانش بتوانند در مدرسه حاضر شوند خوشحال است و امید دارد که افت تحصیلی گذشته برایشان جبران شود.
یعقوب اما پدر 2 دانش‌آموز مدرسه برزین است و می‌گوید: پیش از این هم که در آبان‌ماه اعلام شد مدارس بازگشایی می‌شود ما از این طرح استقبال کردیم، اما متأسفانه معلم نداشتند و هربار که اعتراض کردیم با وعده هفته و ماه آینده پاسخ ما را دادند، اما هنوز که هنوز است این مدرسه مشکل معلم دارد.
زهرا هم یکی از والدین مدرسه وحدتی‌پویاست و در مورد بازگشایی مدارس می‌گوید: من 2 بچه مدرسه‌ای دارم، و هنوز ترس از بیماری و سلامتی بچه‌هایم در من شدت دارد، اما حس می‌کنم 2 دخترم عصبی شده‌اند و بی‌دلیل با هم دعوا می‌کنند.
او می‌افزاید: احساس می‌کنم فرزندانم از نظر روانی تحت‌فشار هستند برای همین با مشاور که صحبت کردم توجیه شدم که باوجود ترس از ابتلا کودکانم اجازه دهم به مدرسه بیایند تا با دوستان جدیدی ارتباط بگیرند و بار دیگر با قرار گرفتن در جمع دوستانه از نظر روحی حال بهتری داشته باشند.
پروانه هم که معلم پایه اول ابتدایی است، می‌گوید: تصور اینکه هر روز در سامانه شاد و یا با استفاده از فضاهای مجازی دیگر مطالب جدید درسی را به کودکانی آموزش دهم که برای نخستین‌بار است با فضای آموزشی آشنا می‌شوند هر روز برایم یک فاجعه بود.
او می‌افزاید: حالا با باز شدن مدارس حس بهتری دارم و احساس می‌کنم می‌توانم آموزش بهتری به دانش‌آموزانم ارائه کنم.
مصطفی هم که سابقه 10ساله تدریس دارد، می‌گوید: در مدرسه ما شورای مشورتی تصمیم گرفتند فرم نظرسنجی به والدین و دانش‌آموزان دهند و از آنان بخواهند نظراتشان را درباره مجازی و یا حضوری بودن کلاس‌های درسی به مدرسه اعلام کنند.
او می‌افزاید: در این نظرسنجی 70 درصد آموزش ترکیبی و 30 درصد آموزش مجازی و یا حضوری را انتخاب کرده بودند که براساس آن شورای مدرسه تصمیم به استفاده از آموزش ترکیبی گرفت به طوری که در هفته 3 روز دانش‌آموزان در مدرسه حاضرند و 3 روز دیگر هم آنلاین آموزش می‌بینند.
آغاز آموزش حضوری بیش از 325 هزار دانش‌آموز در همدان
در همین راستا معاون متوسطه آموزش‌وپرورش درباره شمار دانش‌آموزانی که مشمول بازگشایی از یکم آذرماه بودند نیز بیان کرد: بیش از 325 هزار و 707 دانش‌آموز در استان مشمول این طرح هستند که 18هزار و 586 نفر از این دانش‌آموزان در مدارس بزرگسال، استثنایی و پیش‌دبستانی هستند و 175هزار و 823 دانش‌آموز در دوره اول ابتدایی تا پایه ششم و مابقی در متوسطه اول و دوم مشغول به تحصیل هستند.
نعمت‌ا... بحیرایی در گفت‌وگویی که به تازگی با همدان‌پیام انجام داده است با تأکید بر ضرورت رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در کلاس‌های درس و گروه‌بندی دانش‌آموزان برای حضور در مدرسه بر حسب جمعیت کلاس و مدرسه گفت: برنامه‌ریزی حضور دانش‌آموزان برعهده خود مدارس و مناطق است، بنابراین ممکن است دانش‌آموزی در یک مدرسه پرجمعیت تنها یک روز به مدرسه برود و در یک مدرسه کم‌جمعیت، هر روز در مدرسه حضور داشته باشد، بنابراین نحوه حضور در مدرسه از سوی مدارس به دانش‌آموزان و خانواده‌هایشان اطلاع داده شده است.
وی همچنین درباره اختیاری بودن کلاس‌ها ادامه داد: با توجه به تعیین‌تکلیف از سوی ستاد استانی کرونا، فعالیت‌های آموزشی آغاز شده و مدارس مکلفند فعالیت حضوری ارائه دهند و بنای آموزش حضوری را بگذارند و اگر در همه روزها امکان حضور نیست زمانی را هم به آموزش مجازی اختصاص دهند.
وی تأکید کرد: تمام دانش‌آموزان بر اساس مقررات مدرسه و در روزهای تعیین شده به مدرسه می‌روند و تکلیف است که مدارس بازگشایی را انجام دهند، بنابراین با برگشت به شرایط آموزش حضوری، هم مدارس تکلیف روشنی دارند و هم دانش‌آموزان باید بر اساس آیین‌نامه‌های آموزشی مقررات مدرسه را رعایت کنند.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.