1403-02-031403-02-13bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 13 ارديبهشت 1403

کد خبر : 55992

 
همزمان با برگزاری جشنواره زمستانی، نخستین نشست همدان‌شناسی برگزار شد

بهترين شهرها شهري است كه شما را خوب تحمل كند
تاریخ خبر : 1393-11-19
     
 
 
     
متن خبر :
■ برج‌سازي مخل امنيت جامعه است
 همزمان با برگزاری هشتمین جشنواره زمستانی استان همدان، توسط مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور و همکاری میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان همدان، نخستین نشست همدان‌شناسی با حضور همدان‌شناسان و همدان‌پژوهان استان برگزار شد.
 در این نشست اساتیدی همچون «پرویز اذکایی» و «محمدرضا عراقچیان»، عضو هیأت علمی گروه معماری دانشگاه بوعلی سینا حضور داشتند و پژوهشگران نیز مطالعات خود را درباره محدوده تاریخی همدان، محلات قدیمی همدان، بازار‌های همدان و نسخه‌های خطی مربوط به همدان ارائه کردند.
در اين نشست آيت‌ا... غياث‌الدين طه‌محمدي، نماينده ولي‌فقيه در استان و امام جمعه همدان به كاستي‌هاي فضاهاي شهري امروز اشاره كرد و گفت: بهترين شهرها، شهري است كه شما را خوب تحمل كند.
وي افزود: در شهر به وابسته كنار هم بودن‌ها و اتحاد و همكاري‌ها مي‌توان به برنامه‌هاي ثمربخش دست پيدا كرد. 
امام جمعه همدان تأكيد كرد: ‌در شهرسازي بايد تعريف فضاهاي شهري با مطالعه انجام شود چه بسا با معماري جديد امنيت اخلاقي خانه‌ها و خانواده‌ها بايد حفظ شود.
آيت‌ا.. طه‌محمدي ادامه داد: برج‌سازي امروز به دليل مشرف بودن خانه‌ها به يكديگر مخل امنيت جامعه است و اين مهم بايد مورد توجه قرار گيرد تا حريم مقدس خانه‌هاي ايراني آسيب نبيند. 
وي بيان كرد: در همدان‌شناسي بايد فرهنگ و مفاخر همداني را مورد مطالعه قرار دهد چه بسا با بررسي اين مفاخر مشخص خواهد شد كه بزرگان استان همدان تعدادشان بيشتر از ديگر استان‌هاست. 
آيت‌ا... طه‌محمدي در خاتمه به اهميت ايجاد ايران‌شناسي، شرق‌شناسي و همدان‌شناسي نيز اشاره كرد.
 استقرار یافتن بنیاد همدان‌شناسی در یک مکان مستقل
دبیر برگزاری نشست‌های همدان‌شناسی اظهار كرد: به منظور برگزاری نشست‌های همدان‌شناسی از 12 دستگاه اجرایی دعوت به عمل آمده است که 6 اداره موافقت خود را برای برگزاری این برنامه اعلام کرده‌اند. 
ابوالفتح مؤمن افزود: اینگونه نشست‌ها به صورت 2 ماه یکبار با میزبانی ادارات در ادوار تاریخی همدان برگزار می‌شود و سند مکتوب و خطی مورد نیاز نشست‌ها نیز توسط مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه غرب کشور تأمین می‌شود. 
وی گفت: دانش‌نامه همدان‌شناسی در حال تدوین است که باید مورد توجه قرار گیرد بر این اساس بنیاد همدان‌شناسی باید هرچه زودتر در این شهر مستقر شود.
مدرس تاریخ و باستان‌شناسی دانشگاه بوعلی‌سینا در این نشست اظهار كرد: بنیاد همدان‌شناسی اداره نیست و تنها امکانات مورد نیاز این نهاد کتاب است تا به استناد این کتاب‌ها بررسی‌ها و تحقیقات انجام شود.
پرویز اذکایی با تأکید بر جذب افراد علاقه‌مند به همدان‌شناسی افزود: استقرار بنیاد همدان‌شناسی در یک مکان مستقل از آرزوهای چندساله اهل قلم و همدان دوستان است که امیدواریم محقق شود.
وی با اشاره به وقف کتابخانه شخصی خود به بنیاد همدان‌شناسی گفت: 50 سال بیشتر از توان و وسع خودم را اختصاص به همدان‌شناسی دادم و اکنون امیدوارم محلی برای استقرار دائم بنیاد اختصاص داده شود تا علاقه‌مندان و پژوهشگران از این شرایط استفاده کنند.
مدرس تاریخ و باستان‌شناسی دانشگاه بوعلی‌سینا افزود: کمبود بودجه جاری ادارات در امر پژوهش نباید بر فعالیت‌های پژوهشی تأثیر منفی بگذارد و روحیه تحقیق و تفحص در مسائل تاریخ و تمدن باید تقویت شود.
مدیرکل میراث فرهنگی همدان با تأکید بر لزوم معرفی سابقه فرهنگی استان همدان به مردم، بهره‌مندی از پژوهش در این زمینه را خواستار شد و گفت: باید بنیاد همدان‌شناسی فعالیت خود را در استان آغاز کند.
 همدان نيازمند ساماندهی تحقیقات و پژوهش‌ها
ریحان سروش‌مقدم در نخستین نشست تخصصی همدان‌شناسی با اشاره به اینکه همدان‌شناسان و همدان‌پژوهان چه داخل استان و چه خارج از استان حق زیادی بر گردن استان همدان دارند، اظهار کرد: این نشست با محوریت میراث فرهنگی برگزار شده و جلسات بعدی این نشست‌ها نیز با محوریت رشته‌های دیگر برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به وجود سرمایه‌های والا و ارزشمند فرهنگی در استان همدان، خواستار توجه به این مهم و معرفی آنها به دیگر نقاط شد. 
مدیرکل میراث فرهنگی همدان با تأکید بر لزوم ساماندهی تحقیقات و پژوهش‌ها در حوزه همدان‌شناسی گفت: با وجود ارائه پژوهش‌ها، کار‌های عمیق و خوبی در این بخش، هنوز خلأ فرهنگی احساس می‌شود که نیاز به ساماندهی دارد.
سروش‌مقدم با بیان اینکه احیا و شناساندن این تاریخ عظیم، فرهنگ غنی و میراث ارزشمند از دل تحقیقات و آثار عظیم پژوهشگران انجام می‌شود، در خصوص محتوای این بسته‌ها خاطرنشان کرد: بین مطالعات و تحقیقات انجام شده با ارائه مطالب خوب و پربار به بسته‌های فرهنگی نیز نگاه ویژه و کمک لازم انجام شود.
مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان با اعلام اینکه در برگزاری جشنواره زمستانی 7 سال گذشته فقط به عنصر برف پرداخته شد، اظهار كرد: این اشکال بزرگی است و چرا باید فرهنگ به این غنایی، تنها وابسته به برف باشد. سروش‌مقدم با اشاره به اضافه شدن کرسی به عنوان نماد زمستانی در جشنواره امسال، ادامه داد: بهره‌گیری از فرهنگ زمستانی باز هم جای کار دارد و باید از عناصر فرهنگی با کمک پژوهش‌ها و تحقیقات استفاده کرد.
به فاصله بین پژوهشگران این حوزه با مسئولان اشاره کرد و گفت: امیدوارم ایجاد سازمان همدان‌شناسی به صورت بنیادی منسجم و نهادینه شده با خواسته‌های پژوهشی جهت‌دار منجر به کارآفرینی، جذب گردشگر و آشنایی نسل جدید با غنای فرهنگی و تاریخ گذشته همدان شود.
در ادامه اين نشست، برخي از كارشناسان حوزه مرمت و باستان‌شناسي اقدام به ارائه مقالاتي در زمينه طراحي شهري همدان، بازار، ‌ميدان مركزي و بافت تاريخي همدان كردند.
 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.