1403-01-271403-02-06bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 6 ارديبهشت 1403

کد خبر : 101252

 
نقاط ضعف مردم ابزار تبليغاتي نمايندگان
تاریخ خبر : 1398-08-14
نویسنده : غزل اسلامي
     
 
 
     
متن خبر :


 برخي از نمايندگان مجلس براي تبليغ خود دست به دامن زنده کردن اخبار قديمي و نگران‌کننده براي ايجاد ترس در دل مردم شده‌اند. برخي از آنها نيز موضوعاتي را مطرح مي‌کنند و قول اصلاح مي‌دهند که شايد سال‌ها و دهه‌ها دغدغه مردم بوده و از هر فرصتي استفاده کرده‌اند تا به گوش مسئولان برسانند و حالا که توسط مدير و دستگاه اجرايي ذيربط به نتيجه رسيده اين نمايندگان هستند که از يک سال مانده به تاريخ انتخابات مجلس خبر به نتيجه رسيدن آن و يا قول انجام آن را مي‌دهند.
تا سال گذشته رسانه‌ها به‌دنبال دريافت اخبار دست اول بودند تا حتي اگر شده هفته‌اي يک خبر مهم داشته باشند و اولين رسانه‌اي باشند که آن را منتشر مي‌کنند، اما اين فرصت به ندرت پيش مي‌آمد و شايد يک خبر مهم در ماه با سختي دست و پا مي‌شد. اما فقط در يکي دو ماه گذشته اخبار و موضوعات قابل پيگيري متعددي از زبان برخي نمايندگان استان منتشر شده است. «خدمات بيمارستان فاطميه در شأن بيماران نيست»، «سير همدان ثبت ملي شد»، «5 فرمانداري در کشور تشکيل شد که يکي از آنها فرمانداري درجزين است»، «110 تاکسي فرسوده در همدان بايد نوسازي شود»، «فاضلاب روستاهاي همدان ساماندهي مي‌شوند»، «سيلوي همدان ارزان فروخته شد»، «حجاج از فرودگاه همدان پرواز مي‌کنند»، «دلسوزي براي پيمانکاراني که به‌جاي پول اوراق قرضه دريافت مي‌کنند»، «سرعت اینترنت در روستاها و محورهای ارتباطی استان بسيار ضعيف است»، «همدان کلانشهر شد»، اينها تنها بخشي از اخباري بود که برخي از نمايندگان در يکي دو ماه اخير عنوان کرده و آنها را به‌نام خود ضبط کرده‌اند.
اخيراً هم بخشي از يک برنامه تلويزيوني در فضاي مجازي دست به دست مي‌شود که نگراني اغلب خانواده‌هايي که مخصوصاً به‌طور مستقيم ذرت استفاده مي‌کنند را به‌دنبال داشته است، در صورتي که اين خبر مربوط به 3 سال قبل است. سال ۱۳۹۵ حدود 500 هزار تن ذرت وارد بندر امام (ره) شد که با انجام آزمایش‌های متعدد از سوی سازمان ملی استاندارد، در ۱۲۰ هزار تن آن وجود سم آفلاتوکسین بالا اثبات شد که گواهی انطباق برای این محموله صادر نشد. اما محموله ذرت ۳۵۰ هزار تنی، از نظر کیفی مشکلی نداشته و حائز استانداردهای لازم بود.
در دوازدهم مردادماه امسال نیز رئیس سازمان ملی استاندارد ایران اعلام کرد که رئیس‌جمهوری دستور توقف واردات ذرت‌های آلوده به کشور و برخورد قضایی با متخلفان را صادر کرده و تکلیف کرده است که اگر این محموله مرجوع نشود، باید امحا شود. با اين حال يکي از نمايندگان مجلس در استان به تازگي همين خبر را از طريق حضور در تلويزيون مجدداً به مردم اعلام کرد. در چنین شرایطی در فضای مجازی مطالبی منتشر شد که به مردم هشدار می‌داد از مصرف محصولاتی که با ذرت تهیه می‌شود، خودداری کنند. زیرا ذرت آلوده به آفلاتوکسین وارد کشور شده است که نگراني‌هاي زيادي را در جامعه به‌وجود آورد. اين ذرت‌ها هم مصرف انساني و هم مصرف دامي دارند. بنابراين سازمان ملی استاندارد روز گذشته در پي انتشار اين اخبار، مجدداً‌ اعلام کرد که سلامت تمام ۳۵۰ هزار تن ذرت وارد شده به کشور از سوی این سازمان تأیید شده است و نگرانی در این رابطه وجود ندارد.
اين تنها خبر نگران‌کننده‌اي نيست که در جهت تبليغات منتشر شده، بلکه اعلام فسادهاي کلان در رده‌هاي مديريتي، اعلام گران و ناياب شدن زمين در منطقه‌اي خاص از استان و بسياري اخبار توسط نمايندگان استان، که تنش در جامعه را بالا مي‌برد به روش‌هاي تبليغاتي تبديل شده که همه آنها منابع کشور را در راستاي اهداف خاص چند نفر، يا هدر مي‌دهد و يا به خطر مي‌اندازد.
جو تبليغاتي نمايندگان طوري شده که در چند ماه گذشته در تمام مراسم‌هاي رسمي و غيررسمي حضور مي‌يابند و تريبون‌هاي متعددي در اختيار مي‌گيرند. حضور اغلب آنها در جلسات مختلفي که با حضور مديران و خبرنگاران برگزار مي‌شود و سخنراني کردن تک‌تک‌شان، موجب شده تا زمان جلسات طولاني‌تر شود و به اين شکل، ساعتي که مديران استان بايد پشت ميز خود و مشغول خدمت باشند صرف تبليغات براي نمايندگان مي‌شود. نمايندگان از اين روش‌ها سعي مي‌کنند خود را در صفحات رسانه‌هاي نوشتاري و مجازي مطرح و تبليغ کنند. اين نمايندگان حتي در اغلب مراسم‌هاي کوچک مردم نيز سعي مي‌کنند حضور داشته باشند و يا با ارسال پيغام اعلام وجود کنند.
چند سال است که تبليغات زودهنگام از طريق استفاده از منابع دولتي به يکي از ابزارهاي تبليغاتي نمايندگان تبديل شده است. هرچند که اين شرايط موجب بدبيني جامعه به اين افراد شده و از محبوبيت آنها کاسته اما آنها دست‌بردار نيستند، تا جايي که اکنون دست به دامان مطرح کردن خود از طريق دست گذاشتن بر روي نقاط ضعف جامعه شده‌اند. پيش از اين مردم آگاهي زيادي از نحوه تبليغات نمايندگان مجلس نداشتند اما اکنون دست آنها براي اغلب مردم رو شده و متوجه شده‌اند که در زمان نزديک به انتخابات، نمايندگان مجلس در بين مردم حضور گسترده مي‌يابند و قول‌هاي متعددي به آنها مي‌دهند.
مردم بايد حواسشان به تبليغات زودهنگام و نحوه تبليغات نمايندگان مجلس باشد. بسياري از اتفاقاتي که در استان افتاده به پشتوانه اقدامات و پيگيري دستگاه‌هاي اجرايي بوده اما در چند ماه نزديک به انتخابات اولين شخصي که خبر آن را به مردم مي‌دهد نمايندگان مجلس هستند! حتي استاندار نيز جلسات اخير را با صحبت‌هاي تکراري جمع‌بندي کرده و فضاي اطلاع‌رساني خبرهاي حساس را به نمايندگان مي‌دهد. آن‌طور که مشخص است مديران نيز اجازه ندارند بسياري از اتفاق مثبتي که در حوزه اختيارات آنها رخ داده را به مردم و رسانه‌ها اطلاع بدهند و اين نمايندگان هستند که فضا را از آنها مي‌گيرند و زحمات آنها را به نام خود ضبط مي‌کنند. اما اين مردم هستند که با تشخيص درست از غلط بايد متوجه باشند که کدام اقدامات مربوط به کدام مديران و مسئولان استان است.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.