پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : چهارشنبه ، 5 ارديبهشت 1403

کد خبر : 78727

 
در بازدید استاندار از پروژه بزرگ میدان میوه و تره‌بار همدان مطرح شد

بهره‌برداری از دو فاز پروژه در پاییز 97
تاریخ خبر : 1396-03-28
     
 
 
     
متن خبر :
دو فاز آ و ب پروژه میدان میوه و تره‌بار همدان در پاییز 97 به بهره برداری می رسد.
روز گذشته در بازدید استاندار همدان، معاون عمرانی استاندار، رئیس شورای اسلامی شهر، رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر، شهردار همدان، معاونان وی و جمعی از مدیران دستگاه‌های خدمات‌رسان مقرر شد  دو فاز آ و ب پروژه میدان میوه و تره‌بار همدان در پاییز 97 به بهره برداری برسد.
محمدناصر نیکبخت در این بازدید، با اشاره به اینکه دولت دوازدهم سعی دارد جهش ارزشمندی در توسعه کشور ایجاد نماید، گفت: زمانی که در سال 92، مردم به دولت تدبیر و امید رأی دادند، رئیس جمهور چندان شناخته شده نبود اگرچه پیش از این در مقام نمایندگی مجلس و نایب رئیسی مجلس وظایفی را عهده‌دار بود.
وی ادامه داد: زمانی دولت تدبیر و امید روی کار آمد که مشکلات در کشور فراوان بود و برای نمونه ذخیره گندم در کشور دو تا سه هفته بیشتر نبود.
نیکبخت ضمن انتقاد از مشکلات ایجاد شده در دولت‌های پیشین، اظهار کرد: دولت هنگام استقرار با مشکلات مختلفی مواجه بود؛ به طوری که به قول رئیس جمهور، چهار سال زحمت کشیده شد تا ماشین به دره افتاده توسعه را به مسیر بیاورند و روی ریل‌ها قرار گیرد.
وی با بیان اینکه پس از پشت سر گذاشتن این شرایط، الان زمان کار است، عنوان کرد: در این مسیر همه باید گیوه ورکشیده حاضر شوند.
نیکبخت بیان کرد: خوشبختانه در دور جدید انتخابات، دیدیم که مردم با چه حضور گسترده‌ای پای صندوق‌های رأی حاضر شدند و به دولت تدبیر و امید یک بار دیگر رأی دادند و البته با وجود کمبودها مردم تشخیص دادند که مسیر، مسیر درستی است.
وی با بیان این جمله که «مردم خوب تشخیص می‌دهند»، گفت: اگر ما فکر کنیم که از مردم بیشتر می‌فهمیم اولین اشتباه ما است و دولت با رأی مردم انتخاب شد و همه باید این موضوع را بپذیریم.
استاندار همدان همچنین با اشاره به اینکه در حال حاضر همه یک مجموعه هستند و دولت فعلی نیز موظف است در برابر همه خدمت‌رسانی کند، گفت: الان زمان کار، رفاقت، سازندگی و توسعه است.
وی با اذعان به اینکه در سال جاری تخصیص اعتبارات خوبی را شاهد خواهیم بود، بیان کرد: اعتبارات نفت سال گذشته سه برابر شد، ضمن اینکه در زمینه اعتبارات عمرانی نیز شاهد افزایش اعتبارات بودیم.
نیکبخت افزود: البته سال گذشته از محل اعتبارات توازن یک ریال نیز به استان اختصاص نیافت که امسال و در شرایط کنونی امید است که از این محل نیز اعتباراتی تخصیص یابد.
وی افزود: انتظار می‌رود که شهرداری و شورای شهر در تسریع روند اجرایی پروژه میدان میوه و تره‌بار باز هم همکاری‌های لازم را داشته باشند؛ چراکه با به ثمر رسیدن این پروژه، نام و نشان شهردار و شهرداری برای همیشه در آن باقی خواهد ماند.
نیکبخت با بیان اینکه همدان همواره به عنوان بارانداز غرب کشور و بلکه کشور مطرح بوده است، گفت: این پروژه یک پروژه اساسی با کاربری ملی و یا حتی منطقه‌ای است، چنانچه بتوانیم از آن به منظور بسته‌بندی، صادرات و فرآوری محصولات استفاده کنیم قطعاً همدان را به عنوان بارانداز کشور مطرح خواهد کرد.
نیکبخت با اذعان به اینکه پروژه بزرگ میدان میوه و تره‌بار می‌تواند درآمدزایی ارزشمندی برای شهرداری به دنبال داشته باشد، گفت: انتظار می‌رود دستگاه‌های خدمات‌رسان نیز در به ثمر رسیدن این پروژه همکاری‌های لازم را با شهرداری داشته باشند و در این رابطه ضروری است با ورود معاون فنی و عمرانی استاندار، جلساتی برگزار شود.
استاندار همدان با بیان اینکه پروژه میدان میوه و تره‌بار از محل همایش سرمایه‌گذاری به نتیجه رسید، گفت: این پروژه در همایش مذکور به تصویب رسید و در سفر ریاست جمهوری کلنگ‌زنی شد. وی با اشاره به اینکه در خصوص جاده دسترسی به پروژه میدان میوه و تره‌بار ضروری است دستگاه‌های متولی به یاری شهرداری بیایند، اضافه کرد: همه باید کمک کنیم تا این پروژه به مرحله اجرا برسد. نیکبخت ضمن ابراز خرسندی از بازدید پروژه گفت: محیط کارگاهی پروژه محیط خوب و جانداری است و چنانچه ضروری باشد به صورت مستمر از روند اجرای کار بازدید صورت گیرد این آمادگی وجود دارد و محمودرضا عراقی و رضا قیاسی هم منظم از این پروژه سرکشی کنند.
وی در پایان سخنان خود تأکید کرد: همه مدیران خدمات‌رسان به منظور انتقال آب، برق، گاز و تلفن و انتقال فاضلاب از محدوده پروژه، همکاری‌های لازم را داشته باشند تا پروژه با سرعت بیشتر و در زمان وعده داده شده به بهره‌برداری برسد.
 همه برای حل مشکلات اجرای پروژه میدان میوه و تره‌بار پای کار خواهیم بود
معاون عمرانی استاندار همدان هم ضمن تقدیر از حمایت و پیگیری‌های استاندار و شهردار همدان در ورود پروژه میدان میوه و تره‌بار به فاز اجرایی گفت: با حمایت سرسختانه از سرمایه‌گذار این پروژه وارد فاز اجرایی شد.
محمودرضا عراقی افزود: در این رابطه، این نخستین جلسه است که با حضور مدیران دستگاه‌های خدمات‌رسان برگزار می‌شود و همه ما همراه پروژه خواهیم بود تا مشکلات در مسیر اجرای پروژه را حل کنیم.
 شورای اسلامی شهر در اجرای پروژه میدان میوه و تره‌بار مساعدت نمود
رئیس شورای اسلامی شهر همدان نیز با تقدیر از حضور استاندار و مدیران دستگاه‌های اجرایی در محل پروژه گفت: تا آنجا که امکان داشت از سوی شورای اسلامی شهر مساعدت‌های لازم به منظور ورود به این پروژه به فاز اجرایی انجام گرفت. رضا میرزایی با اشاره به اینکه طی سال‌های اخیر اجرای پروژه پیاده‌راه سازی، راه‌اندازی مرکز مطالعات و پژوهش‌های شورای اسلامی شهر همدان به منظور ایجاد چشم‌انداز 20 ساله برای شهر و جلوگیری از سلایق فردی و همچنین به ثمر رسیدن فاز نخست این پروژه مرکز همایش‌های بین‌المللی قرآنی که از 20 سال پیش معطل مانده بود، مورد توجه قرار گرفت، اظهار کرد: امیدواریم با همراهی و همکاری دستگاه‌های اجرایی، پروژه بزرگ میدان میوه و تره‌بار همدان نیز در اسرع وقت و یا حتی پیش از موعد مقرر به بهره‌برداری برسد.
 در اجرای پروژه میدان میوه و تره‌بار، بهره‌گیری از نیروی بومی مد نظر بوده است
شهردار همدان هم در جلسه‌ای که در ادامه این بازدید برگزار شد، گفت: با پیگیری‌های مجدانه استاندار در تهران و همدان، در تاریخ نوزدهم آبان ماه سال 95، قرارداد دو مرحله‌ای پروژه میدان بار ابلاغ شد. سیدمصطفی رسولی ادامه داد: این پروژه این از پروژه‌های سفر ریاست جمهوری بود که در آن زمان کلنگ‌زنی شد، اما در این خصوص مشکلاتی وجود داشت که با ورود استاندار مشکلات مرتفع شد. وی با بیان اینکه با تأکید استاندار، بهره‌گیری از نیروهای بومی در اجرای این پروژه مد نظر قرار گرفت، اظهار کرد: این پروژه در حدود 55 هکتار مساحت دارد که در مرحله ابتدایی، با ورود شهرداری، دیوارکشی 100 درصدی زمین پروژه به انجام رسید. رسولی عنوان کرد: در پروژه میدان میوه و تره‌بار جدید شهر همدان، آورده سرمایه‌گذار 125 میلیارد تومان و آورده شهرداری 42 میلیارد تومان بود و این پروژه عملکرد استانی و غرب کشوری دارد. وی با اشاره به جانمایی خوب پروژه و همجواری آن با راه‌آهن گفت: این شرایط می‌تواند همدان را به عنوان بارانداز در کشور مطرح کند. رسولی افزود: با توجه به اینکه در حال حاضر تمام بارگیری میوه و تره‌بار استان‌های غربی کشور از همدان انجام می‌شود، لذا این پروژه می‌تواند در همدان بسیار اثرگذار باشد.
وی با بیان اینکه قرارداد این پروژه در آبان ماه سال گذشته به کنسرسیوم ابلاغ شد، خاطرنشان کرد: از 3 تا 4 ماه قبل این پروژه وارد فاز اجرایی شده و در حال حاضر خاک‌های نباتی در حال جابه‌جایی است و ایجاد راه‌های دسترسی نیز در دست انجام است، ضمن اینکه نقشه‌های معماری و سازه نیز در دست اقدام است.
رسولی با بیان اینکه این پروژه به نوعی فراملی است، گفت: بهره‌برداری از پروژه میدان میوه و تره‌بار نیازمند زیرساخت‌هایی چون آب، برق، گاز و تلفن است و در این رابطه به همکاری دستگاه‌های خدمات‌رسان نیاز است.
شهردار همدان  همچنین ضمن درخواست به منظور ایجاد ایستگاه بارانداز در محدوده پروژه میدان میوه و تره‌بار عنوان کرد: مطابق برنامه زمان‌بندی تعریف شده به ثمر رسیدن این پروژه نیازمند 42 ماه زمان است که البته امیدواریم پیش از زمان مقرر پروژه را تحویل مردم شریف همدان دهیم.
 پروژه میدان میوه و تره‌‌بار سهم مهمی در اشتغال‌زایی خواهد داشت
معاون فنی و عمرانی شهرداری همدان هم در سخنانی با اشاره به اینکه زمین این پروژه از سال 91 توسط شهرداری خریداری شده، گفت: وسعت زمین 55 هکتار است. موسی رسولی افزود: با توجه به اینکه این پروژه در کنار راه‌آهن جانمایی شده است، یکی از ویژگی‌های اصلی آن نزدیکی به محورهای دسترسی است، ضمن اینکه فاصله مناسب به جاده‌های اصلی استان نیز از مزیت‌های آن است. وی با اشاره به دیوارکشی زمین پروژه در ابتدای امر گفت: در همان ابتدا چاه عمیقی به عمق تقریبی 90 متر در محدوده پروژه حفر شد. وی با بیان اینکه سرمایه‌گذار این پروژه پس از فراخوان‌های مربوط انتخاب شد، گفت: در این پروژه، شرکت بهسازین مهر ایرانیان به نمایندگی از بتاجا و شرکت افق کیش به عنوان شرکای شهرداری انتخاب شدند و سهم شهرداری برای آورده 42 میلیارد تومان تعیین شد.
رسولی افزود: شهرداری در این رابطه در خریداری زمین، دیوارکشی، حفر چاه، تهیه و آماده‌سازی تأسیسات تا مدخل ورودی و ایجاد راه دسترسی موظف شد.
وی با بیان اینکه آورده سرمایه‌گذار در این پروژه فعلاً تا سقف 125 میلیارد تومان تعیین شده است، گفت: این پروژه با 175 غرفه عمده‌فروش طراحی شده که این غرفه‌ها، یک‌ماشینه با ظرفیت 35 دستگاه خودرو، دوماشینه با ظرفیت 79 دستگاه خودرو، سه‌ماشینه با ظرفیت 45 دستگاه خودرو و چهارماشینه با ظرفیت 16 دستگاه خودرو می‌باشند. رسولی با اشاره به اینکه همچنین 83 غرفه خرده‌فروش با مساحت 6 هزار مترمربع پیش‌بینی شده است، گفت‌: از جمله امکانات رفاهی پروژه می‌توان به نمازخانه، پمپ بنزین، بانک، مهمان‌سرا، رستوران، سوپرمارکت، سردخانه، کارواش، آژانس باربری، سفره‌خانه، آرایشگاه، دفتر نمایندگی بیمه، دفتر نمایندگی فروش و اجاره غرفه‌ها، نانوایی، درمانگاه، سرویس بهداشتی، بازار کشاورزی، کارخانه صنایع تبدیلی، حمام عمومی و خرده‌فروشی اشاره کرد.
معاون فنی و عمرانی شهرداری همدان افزود: در اجرای این پروژه سعی کردیم از امکانات و نیروهای بومی استفاده کنیم و حتی در انتخاب سازه به گونه‌ای عمل شد که تمام مصالح و امکانات از استان تهیه شود.
وی تصریح کرد: این پروژه با نزدیک به 200 میلیارد تومان هزینه در راستای اشتغال‌زایی سهم زیادی خواهد داشت.
رسولی یادآور شد: این پروژه به صورت فاز به فاز نقشه‌های آن آماده می‌شود و در حال حاضر زیرساخت‌ها در حال فراهم‌سازی است و تمامی نقشه‌ها تا پایان شهریور و یا اوایل مهر به طور کامل آماده می‌شود.
 تحویل پروژه میدان میوه و تره‌بار در پاییز 97
مدیر کنسرسیوم ساخت میدان میوه و تره‌بار همدان هم با بیان اینکه در سال 88 مشابه این پروژه در یزد عملیاتی شد، گفت: در آن زمان گمان می‌کردیم که این پروژه بهترین پروژه ایران است اما با ورود به پروژه میدان میوه و تره‌بار همدان تلاش کردیم تا این پروژه به بهترین پروژه سطح منطقه تبدیل شود.
بهرام گل‌محمدی افزود: پروژه میدان میوه و تره‌بار همدان با الگوگیری از میدان میوه و تره‌بار پاریس در حال انجام است.
وی با بیان اینکه در ابتدای امر به دلیل طولانی شدن قرارداد، سعی کردیم مقدمات اجرای کار را فراهم نماییم، اظهار کرد: در حال حاضر 8 کیلومتر جاده دسترسی به این پروژه ایجاد شده ضمن اینکه بنا داریم تا پاییز 97 دو فاز «آ» و «ب» این پروژه با 100 غرفه به بهره‌برداری برسد.
وی با اشاره به اینکه بهره‌برداری از این پروژه نیازمند آب‌رسانی، گازرسانی، برق‌رسانی و خطوط تلفن است، گفت: در این رابطه نیازمند همکاری دستگاه‌های خدمات‌رسان هستیم. گل‌محمدی همچنین ضمن درخواستی اعلام کرد: چنانچه بتوانیم یک جاده کندرو در جاده اصلی تهران ایجاد نماییم، می‌توانیم این پروژه را به طور مستقیم به جاده تهران وصل کنیم که این از حسن‌های پروژه خواهد بود. وی در خصوص فاضلاب رها شده به زمین‌های کشاورزی اطراف پروژه نیز گفت: قرار بود این فاضلاب به فاضلاب شهری همدان وصل شود که تاکنون هیچ اقدامی در این رابطه صورت نگرفته است.
گل‌محمدی تأکید کرد: بنا داریم پروژه میدان بزرگ میوه و تره‌بار را در اسرع وقت و با کیفیت مطلوب تحویل دهیم.
مدیرعامل شرکت آبفای همدان هم ضمن توضیحاتی در خصوص فاضلاب محدوده مذکور گفت: خوشبختانه این محدوده به تصفیه‌خانه فاضلاب نزدیک است و خط انتقال جورقان هم اجرا شده است و فاضلاب این قسمت را می‌توان به آنجا انتقال داد. هادی حسینی‌بیدار در خصوص فاضلاب رها شده از زندان نیز اظهار کرد: این فاضلاب نیز 85 متر با خط انتقال فاصله دارد اما هنوز مجموعه متولی جوابی را به منظور انتقال این فاضلاب برای ما نیاورده است. گفتنی است، در پایان این جلسه از روند اجرای کار در پروژه میدان میوه و تره‌بار بازدید شد.
 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.