پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 6 ارديبهشت 1403

کد خبر : 116754

 
نسخه‌نویسی الکترونیکی دسترسی پزشکان به پیشینه بیمار را آسان کرد
تاریخ خبر : 1400-01-18
     
 
 
     
متن خبر :

 امروزه اگر به مراکز درمانی و بیمارستان‌ها سری زده باشید حتما متوجه تغییرات در نحوه نسخه‌نویسی پزشکان شده‌اید که پس از معاینه دیگر نسخه کاغذی در اختیار بیماران قرار نمی‌دهند و درصورت مراجعه به سایر بخش‌ها مانند داروخانه‌ها، فقط کافی است با ارائه دادن کدملی، داروی خود را از داروخانه مربوطه تهیه کنید.
اجرای طرح نسخه‌نویسی الکترونیک به‌صورت گسترده در مراکز درمانی کشور از روز اول اسفندماه کلید خورد، برهمین اساس صدور دفترچه درمانی در تمامی شعب‌ها و کارگزاری‌ها متوقف شد. همچنین اجرای این طرح هم به‌ پیشگیری از انتقال ویروس کرونا کمک می‌کند و هم پایه‌ای برای ترمیم نقصان بزرگی به‌نام بی‌اطلاعی از پیشینه بیمار است.
درصورت مراجعه بیمار به پزشک طرف قرارداد، پزشک پس از احراز هویت و ثبت شماره تلفن همراه متعلق به بیمار و انجام معاینه نسبت به ثبت خدمات پزشکی اعم از انجام ویزیت، تجویز دارو و سایر خدمات تشخیصی و درمانی در سامانه نسخه الکترونیک اقدام می‌نماید. در این‌صورت حق‌الزحمه پزشک معالج طرف قرارداد برابر ضوابط مربوطه و به‌صورت آنلاین توسط این سازمان پرداخت خواهد شد.
همچنین اگر برخی از بیماران با دفترچه درمانی خود به پزشک مراجعه کنند، پزشک می‌تواند درصورت نبود امکان نسخه‌نویسی الکترونیک، همانند روال گذشته از دفترچه درمانی بیماران برای تجویز خدمات پزشکی استفاده کند.
در همین راستا تصمیم گرفتیم سری به مراکز درمانی بزنیم تا نحوه فعالیت آنها در اجرای این طرح را جویا شویم.
پزشکی که در یکی از کلینیک‌ها مشغول ویزیت بیمارش بود در گفت‌وگو با خبرنگار همدان‌پیام می‌گوید: اجرای این طرح در اصل به‌عنوان یک گام مهم برای دولت الکترونیک است که از مزایای آن می‌توان به دقت در نسخه‌نویسی و جلوگیری از خطاهای انسانی اشاره کرد و از همه مهمتر اینکه دستیابی پزشکان به اطلاعات موردنیاز بیماران برای درمان آنها نیز آسان‌تر شده است؛ اما به هر حال معایبی هم دارد، گاهی اوقات قطع و وصل شدن مقطعی اینترنت سبب معطل شدن بیماران می‌شود و بهتر بود تا پیش از اجرا شدن این طرح به‌طور کامل از زیرساخت‌های مخابراتی آن اطمینان حاصل می‌کردند.
 ن.ف یکی دیگر از افرادی که منتظر رسیدن نوبت خود در کلینیک بود گفت‌وگوی خود را با خبرنگار ما این‌گونه آغاز می‌کند: یکی از اصلی‌ترین مزایای طرح این است که درصورت تمدید اعتبار دفترچه دیگر نیاز به حضور در اداره تأمین اجتماعی نیست و به‌صورت الکترونیکی تمدید می‌شود.
وی در ادامه می‌افزاید: یکی دیگر از معایب بزرگ طرح این است که به‌دلیل اینکه پزشک از پیش به اطلاعات بیمار دسترسی دارد؛ بنابراین در حین ویزیت توجه کافی به درددل بیمار ندارد، در این طرح این ارتباط کلا به‌هم می‌خورد و پزشک بیش از آنکه به ارتباط عاطفی با بیمار توجه داشته باشد به‌اجبار باید متوجه سیستم باشد.

 الکترونیکی شدن ۹۰ درصد نسخه‌نویسی‌ها در همدان
هوشنگ فولادی مدیرکل درمان مستقیم سازمان تأمین اجتماعی کشور با اشاره به اینکه استان همدان در طرح نسخه‌نویسی الکترونیکی، از استان‌های پیشرو در کشور است، اظهار می‌کند: در اجرای این طرح ۷۶۰ هزار نفر زیر پوشش بیمه تأمین اجتماعی در استان همدان برای دریافت خدمات پزشکی می‌توانند با ارائه کارت شناسایی معتبر به مراکز درمانی مراجعه کنند.
وی می‌گوید: با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده، ۹۰ درصد نسخه‌نویسی در مراکز درمانی و مطب‌ها در استان همدان به شکل الکترونیکی انجام می‌شود.

 رتبه استان در نسخه‌نویسی الکترونیکی ارتقا یافت
مدیرکل بیمه سلامت استان همدان نیز در گفت‌وگو با همدان‌پیام اظهار می‌کند: یکی از موضوعات مهمی که در برنامه 5 ساله سازمان بیمه سلامت به آن تأکید شده است، موضوع ارائه خدمات به‌صورت الکترونیکی است که شرایطی را فراهم کنند تا خدمات سلامت به‌صورت پرونده الکترونیکی در اختیار پزشکان و بیماران قرار گیرد، به این‌صورت که اگر فردی در هر نقطه‌ای از کشور به هر مرکز درمانی مراجعه می‌کند، بتواند از اطلاعات ثبت‌شده در آن مرکز درمانی در ماه‌های آتی در سایر کلینیک‌ها نیز استفاده کند.
سعید فرجی می‌گوید: براساس آخرین آمارها با آغاز طرح نسخه‌نویسی از یک سال‌و‌نیم گذشته تاکنون در استان همدان، تقریبا حدود300 پزشک طرف قرارداد بیمه سلامت در استان نسخه‌نویسی الکترونیکی انجام دادند.
وی ادامه می‌دهد: استان همدان به‌رغم اینکه در ابتدای سال گذشته وضعیت مناسبی در بیمه سلامت نداشت، با تلاش‌ها و پیگیری‌ها از نیمه دوم سال 99 استان دچار یک تحول و جهش شد و با توجه به اینکه وضعیت استان در سطح کشور از رتبه بیستم بالاتر بود، اکنون خوشبختانه با تلاش‌های مکرر همکاران علوم پزشکی جزو 7 استان نخست قرار گرفته و رشد قابل توجهی در این زمینه داشته است.
مدیرکل بیمه سلامت در پایان خاطرنشان می‌کند: در راستای توسعه پرونده الکترونیک سلامت، جلسه آموزشی با پزشکان شاغل در مراکز طرف قرارداد بیش از ده‌ها جلسه آموزشی به‌صورت گروهی تشکیل شده و علاوه‌بر آن صدها جلسه رو در رو و موردی درباره پزشکان صورت گرفته است و همچنین یک تیم پاسخگویی در فضای مجازی به‌صورت شبانه‌روزی از ابتدای سال 99 تاکنون پاسخگوی پرسش‌های پزشکان و سایر همکاران در مراکز درمانی بوده‌اند و همین امر موجب شده که استان همدان جزو رتبه‌های برتر در اجرای طرح نسخه‌نویسی باشد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.