پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 10 فروردين 1403

کد خبر : 83050

 
بیست وسومین نمایشگاه مطبوعات به ایستگاه آخر رسید
تاریخ خبر : 1396-08-13
نویسنده : اعظم اسلامی خواه
     
 
 
     
متن خبر :

8 روز تلاش خانواده مطبوعات كشور در مصلاي امام خميني(ره) به پايان رسيد. حالا 960 رسانه‌اي كه در 600 غرفه مشغول معرفي خود بودند به نتيجه دلخواه خود رسيدند يا نه، این نتیجه  به هدف و برنامه ‌آنها از حضور در بيست‌وسومين دوره از نمايشگاه مطبوعات برمي‌گردد. اما آنچه كه پيداست در اين نمايشگاه هر سال تلاش مي‌شود تا رسانه‌هاي مكتوب و مجازي و خبرگزاري‌ها را دور هم جمع شوند تا در يك محيط مشخص و برنامه‌ريزي شده بتوانند ارتباط بهتري با مخاطبان خود برقرار و خودشان را بيشتر از قبل معرفي كنند.
نمايشگاه بيست‌وسوم مطبوعات سراسري همچون سال‌هاي قبل ميزبان رسانه‌هاي كشوري و محلي بود و ظاهر امر نشان مي‌داد كه حضور مطبوعات محلي در اين نمايشگاه افزايش 10 درصدي داشته است، اما از آنجا كه عصر، عصرِ مطبوعات محلي است و مسئولان هم بايد اهميت و ارزش بيشتري به مطبوعات محلي قائل شوند، با اين حال نتيجه اين عملكرد نمايشگاه نياز محلي‌ها را برآورده نكرد و همانطور كه هم مخاطبان آنها و هم مسئولان رسانه‌هاي حاضر معتقد بودند، مطبوعات محلي در گوشه‌اي دور در اين نمايشگاه نتوانستند آنطوري كه بايد عرض اندام كنند.
وقتي مي‌گوييم مطبوعات سراسري اخبار ملي و بين‌المللي را منعكس مي‌كنند و محلي‌ها هم بايد به جزييات چالش‌ها و معضلات جامعه بپردازند و مسائل مربوط به زندگي و مردم شهر خود را منعكس كنند، پس به همان اندازه هم بايد به آنها اجازه معرفي و رشد را داد كه اگر در چنين فضاهايي به آنها اهميت داده نشود در واقع اجازه رشد و بالندگي از آنها گرفته مي‌شود.
مهناز سبحاني وقتي از غرفه «همدان‌پيام» بازديد كرد، نخستين سؤالش اين بود كه «از شهر نهاوند چه نشريه يا روزنامه‌هاي در نمايشگاه حضور دارد؟». وقتي گفتيم رسانه‌اي از این شهر در نمايشگاه حضور ندارد اما اخبارش را در همين روزنامه يا روزنامه‌هاي ديگر همدان كه در نمايشگاه حضور دارند، مي‌تواند پيدا كند، حرف‌ ما را نپذيرفت.
وي مي‌خواست جزييات مسائل شهرش را در روزنامه‌هاي محلي بخواند. خانم سبحاني در تهران ساكن بود اما به گفته خودش معمولاً در سايت‌ها به دنبال اخبار زادگاه خودش مي‌گردد و دوست دارد كه تحليل و معرفي از شهر خود را بخواند اما غرفه يا روزنامه و نشريه‌اي در نمايشگاه نمي‌يابند تا به نيازشان پاسخ بدهند. جايگاه محلي‌ها كم از ملي‌ها ندارد اما ظاهراً اهميت به اين دو فاصله زيادي با هم دارند.
محمد باقر نوبخت، رئيس سازمان برنامه و بودجه تا حسین انتظامی معاون مطبوعاتي وزير و صالحي، وزير فرهنگ و ارشاد زمانیکه از غرفه همدان پیام بازديد كردند، جمله‌هايي كه بر آن تأكيد داشتند اين بود كه «مطبوعات محلي براي ما اهميت زيادي دارد، به خاطر همين بازديد از همه غرفه‌هاي بخش استاني را بايد انجام بدهيم». همين ديدگاه هم باعث مي‌شد كه در هر غرفه نيم تا يك دقيقه توقف كنند. اين‌ بازديدها هرچند بسيار كوتاه بودند، باعث دلگرمي بود.
 اما مطبوعات محلي دغدغه‌هايي مانند دريافت يارانه تعيين شده براي آنها، مشكلات مالي، آموزش خبرنگاران و بيمه خبرنگاران را دارند هرچند كه بعضي از مسئولان همچون خجسته، نماينده مردم همدان و فامنين در مجلس در گفت‌وگوهاي خود بر حل آنها تأكيد داشتند و قرار هم بر اين شد كه براي حل‌وفصل آن اقداماتي انجام بدهد.
اما واقعاً مطبوعات محلي در گفت‌وگوهاي این  مسائل را دغدغه خود مي‌دانستند و حل آنها كمك زيادي به ادامه كارشان مي‌كند.
علي ايحال حضور در نمايشگاه بيست‌وسوم مطبوعات توسط 9 رسانه از استان همدان كه 3 غرفه به 3 روزنامه‌هاي همدان و يك غرفه به هفته‌نامه ملايري اختصاص يافت و بازديد بسياري از مديران و مسئولان استان و كشور موجب شد كه حداقل روزنامه «همدان‌پيام» هم با مخاطبان خود رابطه‌اي گرم‌تر و صميمي‌تر برقرار كند و هم مخاطبان جديدي براي روزنامه و كانال تلگرامي خود در سراسر كشور به دست بياورد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.