1403-02-191403-02-29bool(false) 1403-02-191403-02-29bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 29 ارديبهشت 1403

کد خبر : 61256

 
رئیس تعاون، کار و رفاه اجتماعی نهاوند خبر داد

معوقات بانکی عمده دلیل غیر‌فعال شدن تعاونی‌ها در نهاوند
تاریخ خبر : 1394-05-11
     
   
     
متن خبر :

معوقات بانکی عمده دلیل غیر فعال شدن تعاونی‌ها در نهاوند هستند که سود بالای تسهیلات بانکی علت اصلی این مشکل است.
رئیس تعاون، کار و رفاه اجتماعی نهاوند در گفت‌وگو با فارس گفت: در حال حاضر در شهرستان نهاوند 35 تعاونی غیر فعال وجود دارد که از دلایل غیرفعال شدن این تعاونی‌ها می‌توان به افزایش قیمت سوخت، افزایش قیمت مواد اولیه، نوسانات بازار و تخصیص نشدن یارانه بخش تولید اشاره کرد.
جلال قیاسوند تاکید کرد: عدم رعایت قانونمندی، عدم توجیه اقتصادی، مالی و فنی طرح از دیگر عوامل تعطیلی و غیر فعال شدن تعاونی‌ها در شهرستان نهاوند است.
وی از تعاونی‌های فعال شهرستان گفت و اینکه در حال حاضر در شهرستان نهاوند 126 تعاونی فعال و در دست اجرا وجود دارد و این تعاونی‌ها در بخش کشاورزی، صنعت و خدمات فعالیت می‌کنند.
قیاسوند با بیان اینکه با توجه به ظرفیت شهرستان عمده‌ترین فعالیت این تعاونی‌ها در بخش کشاورزی است، بیان کرد: در سال گذشته فعالیت تعاونی‌ها برای 3 هزار و 225 نفر ایجاد اشتغال کرد، همچنین 6 هزار و 440 فرصت شغلی توسط این تعاونی‌ها ایجاد شد که بخش عمده در بخش خدمات بوده است.
رئیس تعاون، کار و رفاه اجتماعی نهاوند به طرح‌های مشارکتی و غیر مشارکتی تولیدی در روستاها اشاره کرد و گفت: طبق این طرح‌ دولت تسهیلات بانکی با سود چهار درصد را به افراد ساکن در روستاها برای ایجاد تعاونی‌های تولیدی پرداخت می‌کند.
وی افزود: در طرح‌های مشارکتی حداقل 200 نفر سرپرست خانوار باید عضو تعاونی شوند.
قیاسوند در ادامه زودبازده بودن و کم‌هزینه بودن را از مزایای تعاونی‌های تولیدی در روستاها دانست و تصریح کرد: کاهش مهاجرت روستاییان به شهر، بهبود معیشت، اشتغالزایی، کارآفرینی جمعی و افزایش توان اقتصادی روستاییان از مزایای این تعاونی‌هاست.
وی به تشکیل تعاونی‌های توسعه و عمران در نهاوند اشاره کرد و افزود: برای تاسیس این تعاونی‌ها باید نیم درصد کل جمعیت شهرستان عضو آن شوند و محل تولد، اشتغال و سکونت اعضا در شهرستان نهاوند باشد.
قیاسوند همچنین گفت: فعالیت این تعاونی‌ها باید در حوزه‌های توسعه، عمرانی، اقتصادی و جزو مزیت‌های شهرستان باشد و حداقل سرمایه اولیه باید 300 میلیون باشد و دولت نیز تسهیلاتی به این تعاونی‌ها ارائه می‌دهد.
وی در ادامه به تسهیلات بنیاد برکت به تعاونی‌های غیر فعال اشاره و تاکید کرد: دو شرکت پارساالوند و احسان سپیده نهاوند با حمایت و سرمایه‌گذاری بنیاد برکت توانستند دوباره فعالیت خود را آغاز کنند.
این مسئول به برگزاری جشنواره کشوری و استانی تعاونی‌ها اشاره کرد و بیان کرد: این جشنواره در شهریورماه مصادف با هفته تعاون برگزار می‌شود که 35 شرکت تعاونی نهاوند برای شرکت در آن ثبت نام کرده‌اند. وی همچنین گفت: در حال حاضر دو شرکت کشت و صنعت آناهیتای نهاوند در زمینه صادرات و ارزآوری رتبه نخست استان را دارد و شرکت کوثر خزل اروند هگمتان بخش خزل در بخش کشاورزی و اشتغال در سطح شهرستان رتبه نخست را به خود اختصاص داده است. قیاسوند با بیان اینکه اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی در راستای تحقق برنامه پنجم توسعه از تعاونی‌های شهرستان حمایت‌های لازم را به عمل خواهد آورد، افزود: برنامه امسال ما در حوزه تعاونی‌ها تشکیل 21 تعاونی است که تاکنون 12 تعاونی تشکیل داده‌ایم.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.