پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 8 ارديبهشت 1403

کد خبر : 109770

 
زنگ خطر کرونا در ملایر به صدا درآمد
تاریخ خبر : 1399-04-10
     
 
 
     
متن خبر :


■ 180 مبتلا در هفته نخست تیرماه
 ملایر - سحر یوسفی- خبرنگار همدان پیام: شهرستان ملایر بر اساس شاخص‌های وزارت بهداشت در وضعیت زرد قرار دارد اما با توجه به سیر صعودی آمارها، از خردادماه به‌سرعت به وضعیت قرمز و خطرناک نزدیک می‌شود.
مدیر شبکه بهداشت و درمان ملایر در جمع خبرنگاران گفت: در شهرستان ملایر ویروس کرونا در اسفندماه و 2 ماه ابتدای سال 99 تقریباً مهار شده و تحت کنترل بود اما از خرداد آمار مبتلایان روند افزایشی گرفته است و سیر صعودی دارد.
محسن ترکاشوند با بیان اینکه تعداد بستری‌ها، شاخص مهمی در تعیین وضعیت شهرستان است، افزود: تعداد بیماران بدحالی که نیازمند بستری بودند در اردیبهشت 168 نفر بود اما متأسفانه در هفته نخست تیرماه تعداد مبتلایان به کرونا به 180 نفرفقط در یک هفته رسید. وی عمده‌ترین دلیل روند افزایش بیماری را کاهش احساس خطر مردم دانست و گفت: ترس مردم از بیماری کم شده است و فکر می‌کنند خطری وجود ندارد اما باید باور کنند بیماری همچنان وجود دارد.
 با افزایش کرونا تا اواخر تیرماه ظرفیت بیمارستان ملایر پر می‌شود
ترکاشوند در ادامه بیان کرد: برای بستری و درمان مبتلایان به کرونا یک بخش در بیمارستان غرضی و یک بخش در بیمارستان امام حسین(ع) و هرکدام با 30 تخت فعال پیش‌بینی کرده بودیم که متأسفانه ظرفیت‌ها پر شد و از 2 روز گذشته وارد پلن دوم شدیم و تعداد تخت‌ها را به 60 عدد افزایش دادیم. وی با اشاره به اینکه تا امروز از 60 تخت بیمارستان امام حسین(ع) 56 تخت و بیمارستان غرضی 44 تخت آن پرشده است، افزود: با ادامه این روند مجبور می‌شویم به پلن سوم وارد شویم، بیمارستان امام حسین(ع) و غرضی را کامل برای درمان بیماران کرونایی اختصاص دهیم و بیمارستان مهر را برای سایر بیماری‌ها درنظر بگیریم.  ترکاشوند با اشاره به اینکه برای تکمیل نشدن ظرفیت تخت‌ها فقط عمل جراحی‌های اورژانسی انجام می‌شود، تأکید کرد: اگر مردم رعایت نکنند و جدی بودن خطر را احساس نکنند تا 20 تیر ظرفیت بیمارستانی ملایر پر می‌شود و چنانچه از ظرفیت بیمارستان‌ها بالاتر برویم دیگر کاری از دست کسی برنمی‌آید.
وی با بیان اینکه 50 درصد مبتلایان، ناقل و بدون علامت هستند و حدود 20 درصد بدحال و نیاز به بستری دارند، گفت: بر اساس فرم اپیدمیولوژی و آخرین آمار سیستم بهداشتی ملایر، 90 درصد مواردی که از نیمه خردادماه مبتلا شده‌اند در کانون تجمعاتی مانند مراسم عروسی، عزا و میهمانی خانوادگی شرکت کرده‌اند.
ترکاشوند در ادامه با بیان اینکه، مردم بدانند دعوت به عروسی دعوت به آلودگی، بیماری و حتی مرگ است، از مردم خواست در تجمعات حاضر نشوند و با توجه به اینکه سلامت همه مردم در خطر است، دعوت به مراسمات عروسی و عزا را لبیک نگویند.
وی با تأکید بر اینکه مردم بدانند روند افزایشی کرونا تازه در ملایر آغاز شده است، افزود: اکنون آمار مبتلایان در یک روز کاری با کل آمار در اسفندماه یا فروردین برابری می‌کند، از آنچه در اسفند و فروردین می‌ترسیدیم تازه در ملایر آغاز شده است.


 22 نفر از کادر بهداشت و درمان ملایر به کرونا مبتلا شدند
مدیر شبکه بهداشت و درمان گفت: حدود 4 ماه است که پرسنل بهداشت و درمان در شرایط آماده‌باش قرار دارند اما واقعیت این است که وارد جنگ فرسایشی شده‌ایم و پرسنل تحت فشار کار و خستگی قرار دارند، از طرفی با افزایش بار بیماری به نیروی کار بیشتری نیاز  داریم و از طرفی با ابتلای پرسنل عملا تا مدتی این نیروها غیرفعال می‌شوند.
ترکاشوند در ادامه از ابتلای 22 نفر از کادر بهداشت و درمان ملایر به کرونا خبر داد و گفت: به‌رغم استفاده تمام وسایل حفاظتی در هر 3 بیمارستان از گروه‌های مختلف افرادی درگیر بیماری شده‌اند.


  افزایش ابتلای جوانان بر اساس کرونا
وی با ابراز خرسندی از اینکه تعداد مرگ و میر به میزان تعداد مبتلایان افزایش نداشته است، افزود: جوانان و قشر فعال جامعه بیشتر به بیماری مبتلا شده‌اند و با توجه به اینکه تخصص و توانمندی سیستم درمان افزایش یافته و افراد پرخطر و افراد بالای 60 سال مراقبت بهتری می‌کنند، خوشبختانه تعداد مرگ و میر ناشی از کرونا افزایش نداشته است.
ترکاشوند گفت: تمامی تمهیدات لازم را درنظر گرفته‌ایم و زیرساخت‌ها را تقویت می‌کنیم. با توجه به اینکه نیاز اولیه یک بیمار کرونایی اکسیژن است در این‌باره دستگاه اکسیژن‌ساز بیمارستان مهر وصل شده است و سومین دستگاه اکسیژن‌ساز بیمارستان امام حسین(ع) با ظرفیت 600 لیتر تا هفته آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.