پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 31 فروردين 1403

کد خبر : 73289

 
امام جمعه، شهردار و بخشدار از اولویت ها گفتند

اتحاد برای توسعه شیرین سو
تاریخ خبر : 1395-06-14
نویسنده : مریم مقدم
     
 
 
     
متن خبر :

■ مسئولان شیرین سو با حضور در تحریریه همدان پیام بر لزوم استفاده از ظرفیت‌های گردشگری این منطقه به ویژه تالاب تاکید کردند

  در حد فاصل دو غار دیدنی و مطرح در غربی‌ترین جغرافیای ایران شهری کوچک با ظرفیت‌های مطلوب جای خوش کرده است که لازم است مورد توجه بیشتر برنامه‌ریزان استانی در حوزه‌های مختلف به دور مانده است. شهری که نامش هم کام را شیرین می‌کند هم خاطر را نوازش می‌دهد.در فاصله 95 کیلومتری شهر همدان 40 کیلومتر پس از کبودراهنگ شیرین‌سو با یک تالاب زیبا جای گرفته است که حالا پس از جهانی شدن شهر لالجین بیش از پیش بر متمایز بودن موقعیت آن تأکید می‌شود.
راه دسترسی تالاب تا غار علیصدر و شهر جهانی لالجین یک مسیر خاص است که می‌تواند به راحتی عنوان مسیر گردشگری را به خود اختصاص دهد .
این شهر کوچک داشته‌های متعددی از جمله موزه فسیل‌های 20 میلیون ساله و محیط سرسبز و آرام در حاشیه تالاب را دارد، مقام ارشد استان بارها از شیرین‌سو به عنوان دروازه ورودی شمال غرب استان یاد کرده است این به آن معناست که شیرین‌سو می‌تواند به عنوان پیشانی گردشگری برای مسافرانی که از این محور به استان وارد می‌شوند پیام‌رسان مطلوبی باشد، البته اگر بر روی مستعد کردن استعدادهای طبیعی و تاریخی آن خوب کار شود.
داشته‌های این شهر کوچک به ظرفیت‌های گردشگری ختم نمی‌شود بلکه ردپای صنعت و صنعتی شدن نیز در آن به وضوح روشن است.
شهرستان کبودراهنگ دارای نواحی صنعتی ویان، اورقین و شیرین‌سو است، احداث ناحیه صنعتی شیرین‌سو از سال‌ها پیش تصویب شده و تاکنون بخشی از زیرساخت‌های آن تهیه شده است بر اساس اظهار نظر مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی همدان در گفت‌وگو با رسانه‌ها در این ناحیه صنعتی 50 هکتاری همه صنایع می‌توانند حضور داشته باشند. این اشارات کافی است تا نظری اجمالی اما با درایت از سوی مسئولان و برنامه‌ریزان استانی برای احیای ظرفیت‌های این شهر کوچک اما پر استعداد شود.
حضور شهردار، امام جمعه، بخشدار و پیشکسوت رسانه‌ای شیرین‌سو در دفتر روزنامه همدان‌پیام بهانه‌ای شد تا بار دیگر نگاه متمایزی بر داشته‌های این منطقه معطوف شود.
 شیرین‌سو نیازمند یک مؤسسه قرآنی
حجت‌الاسلام منصوری امام جمعه شیرین‌سو در این حضور با اشاره به استعدادهای حایز اهمیت این شهر به نقاط قوت، ضعف و توانمندی‌های منطقه گفت: رسانه‌ها برترین و پر ارزشمندترین پل‌های ارتباطی بین مردم و مسئولان هستند. از نگاه وی وجود نمایندگانی از رسانه‌های متعدد در شهرستان‌ها و روستاهای استان می‌تواند یک فرصت بی‌بدیل باشد که به واسطه آن می‌توان درخواست‌ها و داشته‌های یک منطقه را ارائه داد.
وی به عنوان یک چهره تأثیرگذار در شیرین‌سو بر لزوم توجه به برخی ظرفیت‌های مغفول مانده اشاره کرد و افزود: در حال حاضر طبیعت شیرین‌سو و تالاب و موقعیت‌های گردشگری توانسته است موجب احیا و تکاپو اقتصادی و تمایل ماندن جامعه محلی حتی در روستاهای اطراف شیرین‌سو باشد اما لازم است بر برخی کم و کاستی‌ها نیز نگاه برنامه‌ریزان معطوف شود.
امام جمعه شهر شیرین‌سو ایجاد شعب بانکی از جمله بانک ملی، وجود نمایندگان از سوی مرکز و ارگان‌های حمایتی و فرهنگی و ایجاد دادگاه و مؤسسه قرآنی را در شیرین‌سو از مهمترین اولویت‌های مغفول مانده در این شهر عنوان کرد.
وی گفت: با توجه به جمعیت شهر شیرین‌سو و فاصله بین این شهر تا کبودراهنگ مردم شهر شیرین‌سو مجبورند برای حل مشکلات و مسائل قانونی و اداری و حضور در دادگاه به کبودراهنگ عزیمت کنند در صورتی که اگر این مهم در شیرین‌سو مورد پیگیری و انجام قرار گیرد می‌تواند بخشی از ترددهای غیرضروری را کاهش دهد.
امام جمعه شهر شیرین‌سو همچنین به نبود یک مؤسسه قرآنی اشاره کرد و افزود: وجود یک مؤسسه فرهنگی قرآنی در هر منطقه‌ای می‌تواند نقطه عطفی برای احیای ظرفیت‌های فرهنگی، هنری و اجتماعی باشد و اگر در کنار داشته‌های شیرین‌سو این مهم دیده شود می‌توان انتظار داشت که این شهر در مسیر توسعه فرهنگی با برنامه و هدفمند حرکت کند.
 تکاپوی اقتصاد خانواده‌ها در شیرین‌سو
بخشدار شیرین‌سو در این نشست به ردپای رو به توسعه رفتن شهرهای کوچک در دولت تدبیر و امید اشاره کرد و گفت: توزیع عادلانه برنامه‌های فرهنگی و توجه رسانه‌ها به شهرهایی همچون شیرین‌سو در سال‌های اخیر توانسته است نقطه عطفی برای رو به توسعه بردن این شهر باشد.
موسوی بیان کرد: در ماه‌های اخیر دوره‌های آموزشی متعددی با هدف تکاپوی اقتصاد خانواده‌ها در شیرین‌سو برگزار شده است. که توانسته است استقلال درآمد را معنا بخشد.
وی گفت: در حال حاضر حوزه گردشگری با پتانسیل‌هایش می‌تواند نجات‌بخش اقتصاد شهر باشد.
در حال حاضر تالاب یک فرصت برای شیرین‌سو است که به واسطه آن جذب سرمایه‌گذار با ارائه طرح‌های مربوط انجام شود.
موسوی به اهمیت بحث بهسازی اشاره کرد و افزود: شیرین‌سو جزء نخستین بخش‌هایی است که بهسازی در آن محقق شد.
وی همچنین به ظرفیت غنی اکنلو اشاره کرد و گفت: این منطقه می‌تواند با جذب سرمایه‌گذار کسب درآمد از سوی جذب گردشگر را موجب شود.
مواردی همچون توسعه مشاغل خانگی و کسب درآمد از مرغداری فعال و گلخانه‌ای که در اکنلو با 5 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری فعال است می‌تواند بیانگر آن باشد که این منطقه مستعد توسعه اقتصادی برای جامعه محلی است.
 شعبه دوم لالجین باشیم
شهردار شیرین‌سو نیز با حضور در دفتر روزنامه همدان‌پیام به نقش متمایز رسانه در راستای ارائه شرایط موجود و بایدها و نبایدهایی اشاره کرد که پیگیری و به ثمر رساندن آن می‌تواند جامعه محلی را ذی‌نفع کند. فعله‌گری به شرایط فعلی (سد تالاب شیرین‌سو) اشاره کرد و گفت: در حال حاضر این پتانیسل غنی می‌تواند ظرفیت‌های واقعی منطقه را احیا کند اگر سرمایه‌گذار برای تحویل در شرایط موجود جذب شود.
وی افزود: در این منطقه زمینه مهیا و آماده است و اگر طرحی کارشناسانه دیده شود گردشگری در آن رونق می‌یابد و این به آن معناست که ما آمادگی کامل را برای جذب و حمایت سرمایه‌گذار داریم.
شهردار شیرین‌سو به شرایط مطلوب این شهر از لحاظ جغرافیایی اشاره کرد و گفت: از آنجا که ما در مسیر دسترسی گردشگران به غار علیصدر قرار داریم می‌توانیم شعبه دیگری از لالجین باشیم به این ترتیب که با ایجاد فروشگاه‌ها و کارگاه‌های سفال با حمایت و نظارت هنرمندان بومی لالجین بتوانیم مکانی برای فروش و ارائه هنرهای تولیدی سفال لالجین به گردشگران باشیم.
آنچه در این نشست مطرح شد برگرفته از دغدغه مسئولان و برنامه‌ریزان شهری بود که در صورت ارائه و اجرای طرح‌های کارشناسانه می‌تواند به یک منطقه با ظرفیت‌های بی‌بدیل تبدیل شود.
شهرهایی که از لحاظ طبیعت، جغرافیا و تاریخ غنی هستند می‌توانند پتانسیل‌های غنی خود را در راستای توسعه‌یافتگی در صورت جلب حمایت، اعتبار و سرمایه‌گذار در آینده‌ای نه چندان دور احیا شده دریابند.
به امید آن روز.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.