1403-02-201403-02-30bool(false) 1403-02-201403-02-30bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : يكشنبه ، 30 ارديبهشت 1403

کد خبر : 62822

 
پیشنهادی برای رونق مسکن
تاریخ خبر : 1394-06-18
     
   
     
متن خبر :

  عضو هیأت مدیره کانون سراسری انبوه‌سازان با بیان اینکه بخش‌های مسکن و اقتصاد کلان، متأثر از یکدیگر عمل می‌کنند پیش‌بینی کرد در صورت افزایش قدرت خرید مردم و نیز کاهش هزینه‌های ساخت وساز، شاهد رونق بخش مسکن طی یک سال آینده باشیم.
ایرج رهبر گفت: بخش‌های مسکن و اقتصاد کلان لازم و ملزوم یکدیگر هستند و روی یکدیگر تأثیر می‌گذارند.
وی با اشاره به صحبت وزیر اقتصاد مبنی بر اینکه خروج اقتصاد از رکود توسط 2 بخش پیشران مهم یعنی مسکن و صادرات امکان‌پذیر است، افزود: با این صحبت موافقم؛ زیرا 35 تا 40 درصد اقتصاد کشور روی بخش مسکن می‌چرخد. این بخش شاخه‌های زیادی دارد که اگر به رونق بیفتد می‌تواند تولیدات دیگر را به تحرک وادارد. رهبر ادامه داد: از سوی دیگر سؤالی که پیش می‌آید این است که اقتصاد کشورهایی مثل آلمان که دچار رشد منفی جمعیت است و در آنجا تقاضای چندانی برای مسکن در آنجا وجود ندارد چگونه می‌چرخد؟ با تحلیل 2 فرضیه بالا به این نتیجه می‌رسیم که نباید برای اقتصاد کلان و بخش مسکن تقدم و تأخری قائل شد. مسکن نیاز به منابع مالی اقتصاد کلان دارد. اقتصاد کلان هم برای چرخش تولید و صنعت نیاز به بخش مسکن دارد.رهبر به رکود فعلی بخش مسکن اشاره و پیش‌بینی کرد: با توجه به نیاز بالای کشور به مسکن، دلیل اصلی رکود فعلی به پایین بودن قدرت خرید مردم برمی‌گردد، بنابراین اگر بتوان در 2 حوزه افزایش قدرت خرید مردم و کاهش هزینه‌های تولید مسکن اقدامات جدی انجام داد می‌توان امیدوار بود که بخش مسکن در یک سال آینده از رکود خارج شود. عضو هیأت مدیره کانون سراسری انبوه‌سازان با اشاره به حذف هزینه‌های زمین و ارائه تسهیلات توسط مسکن مهر به ایسنا گفت: مسکن مهر موفق به حذف هزینه‌های زمین شد. از سوی دیگر با ارائه تسهیلات، قدرت خرید را بالا برد. حالا اینکه می‌گویند مسکن مهر دارای اشکالاتی همچون ایجاد تورم و کاهش ارزش پول ملی شد باید بررسی شود تا اشکالات آن را برطرف کرد، نه اینکه کل مسکن مهر را کنار گذاشت.
رهبر با طرح این سؤال که چطور مسکن مهر ایراد دارد اما مسکن اجتماعی بدون اشکال است؟ افزود: سیاست مسکن اجتماعی هم به عنوان مسکن حمایتی تقریباً مشابه مسکن مهر است. حال چطور مسکن مهر موجب افزایش پایه پولی شد ولی مسکن اجتماعی دچار آن مشکلات نمی‌شود؟

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.