پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

کد خبر : 3525

 
روز افتتاح پروژه ها با حضور معاون اول
تاریخ خبر : 1390-09-06
     
 
 
     
متن خبر :


همدان‌پيام: ساعت 10 صبح پنجم آذرماه جاري، مصادف با سالروز تأسيس بسيج مستضعفين، بار ديگر خبرنگاران مقابل استانداري همدان براي پوشش خبري افتتاح و كلنگ‌زني پروژه‌هاي عمراني استان با حضور «محمدرضا رحيمي»، معاون اول رئيس‌جمهور و «علي نيكزاد»، وزيرا راه و شهرسازي و مديران ارشد استان جمع شده بودند.
يكي از مهم‌ترين اين پروژه‌هاي عمراني، پروژه 11 هزار و 286 واحدي مسكن مهر است كه هدف‌گذاري آن نشأت گرفته از برنامه‌ريزي‌هايي بود كه در روزهاي پايان سال گذشته (16 اسفندماه 89) در قالب همايش بزرگ مسكن و تعهد مسئولان زيربط بر ايجاد 31 هزار و 607 واحد مسكوني در طي سال‌هاي 89 و 90 در شهر و روستا بود.
بر اين اساس در سال گذشته هزار و 600 واحد مسكن مهر به بهره‌برداري رسيد و در اختيار متقاضيان مسكن مهر قرار گرفت و امروز نيز شاهد افتتاح 11 هزار و 286 واحد مسكن در قالب خودمالكين، بافت فرسوده و شهرهاي بالاي 20 هزار نفر جمعيت و زير 20 هزار نفر جمعيت و مسكن مهر بوديم كه به صورت نمادين مجتمع 432 واحدي مسكن مهر فرهنگيان با حضور معاون اول رئيس‌جمهور و وزير راه و شهرسازي توسط سيدمحمدكاظم حجازي، نماينده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی كه خود نيز از قشر فرهنگي استان بودند افتتاح شد.
به گفته مديرعامل بانك مسكن استان همدان براي اين 11 هزار و 286 واحد مسكن مهر 220 ميليارد تومان تسهيلات بانكي پرداخت شده است.
محمد صالحي در حاشيه افتتاح پروژه مسكن مهر در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: با توجه به اينكه استان همدان نسبت به ديگر استان‌ها در اجراي عمليات ساخت و ساز مسكن مهر ديرتر عمل كرده است ولي از استان‌هاي همجوار جلوتر است.
وي با بيان اينكه 30 هزار واحد مسكن شهري در سطح استان در دست ساخت داريم، اضافه كرد: در كل استان احداث 46 هزار و 150 واحد مسكن شهري و روستايي پيش‌بيني شده كه از اين ميزان تعداد 29 هزار و 967 واحد شهري و 16 هزار و 100 واحد روستايي در حال ساخت است كه بيشتر اين واحدها بالاي 90 درصد پيشرفت فيزيكي دارند كه با نصب امكانات تأسيساتي اين واحدها به بهره‌برداري خواهند رسيد كه پيش‌بيني مي‌شود در ايام دهه فجر مقدار زيادي از اين پروژه‌ها افتتاح شود.
* آغاز عملیات اجرایی ساختمان ایستگاه را‌ه‌آهن همدان
از برنامه‌هاي ديگر سفر معاون رئيس‌جمهور و وزير راه و شهرسازي به استان همدان كلنگ‌زني ساختمان ايستگاه راه‌آهن همدان بود. اين راه‌آهن در مسيري به طول 418 كيلومتر از استان‌هاي تهران- همدان- سنندج عبور مي‌كند. مسير راه‌آهن تهران- همدان به طول 268 كيلومتر و همدان- سنندج 150 كيلومتر در نظر گرفته شده است.
مساحت كل زيربناي ساختمان‌هاي ايستگاه راه‌آهن همدان را 17 هزار و 170 مترمربع تشكيل مي‌دهد كه مساحت زمين ايستگاه 117 هكتار و ساختمان اصلي ايستگاه هفت هزار و 495 مترمربع مدنظر قرار گرفته است. نوع ايستگاه راه‌آهن همدان تشكيلاتي است و قرار است 24 ماهه با هزینه 370 میلیارد ریال اعتبار به بهره‌برداری برسد.
طرح ايستگاه راه‌آهن همدان با هدف افزايش شبكه حمل و نقل ريلي و رشد سفر در منطقه، افزايش اشتغال براي گروه‌هاي مختلف در منطقه و فراهم‌آوري بستري مناسب براي احداث طرح‌ها و صنايع جديد و بزرگ در مناطق محروم و كمتر توسعه‌يافته و فراهم‌سازي حمل و نقل ايمن و ارزان اجرا شده است.
ايستگاه راه‌آهن تهران- همدان- سنندج در 12 كيلومتري شهر همدان واقع شده است كه در اين سفر توسط وزير راه و شهرسازي كلنگ‌زني شد.
معاون اول رییس جمهوری در آیین كلنگ زنی ساختمان ایستگاه را‌ه‌آهن گفت: همه مراكز استان‌های كشور به را‌ه‌آهن متصل مي‌شوند. محمدرضا رحیمي‌با بیان اینكه را‌ه‌آهن یكی از اساسی‌ترین زیرساخت های هر كشور است، افزود: كشور ایران به علت بی توجهی به این زیرساخت از گذشته دور در بخش را‌ه‌آهن از وضعیت مناسبی برخوردار نبوده است در اين راستا دولت دهم تصمیم گرفته است با اتصال همه مناطق كشور به را‌ه‌آهن این عقب ماندگی تاریخی را جبران كند.
وي تصریح كرد: در حال حاضر ترانزیت كالا از طریق را‌ه‌آهن از 5/7 میلیون تن به 12 میلیون تن افزایش یافته است.

معاون اول رییس جمهور با بیان اینكه ایران در مسیر ترانزیت كالا، كشورهای شمالی را به خلیج فارس و چین را به اروپا وصل می‌كند، اضافه كرد: ترانزیت كالا در كشور از طریق را‌ه‌آهن باید به 40 میلیون تن در سال افزایش یابد.
وي از تصمیم دولت برای سرمایه‌گذاری هنگفت برای گسترش را‌ه‌آهن در كشور خبر داد و تصریح كرد: بخشی از این سرمایه‌گذاری از طریق فاینانس (سرمايه‌گذاري خارجي) و بخش عمده‌ای هم از منابع داخلی كشور تامین مي‌شود.
رحیمي ‌با بیان اینكه برای ایجاد 7 هزار و 500 كیلومتر را‌ه‌آهن در كشور 22 هزار میلیارد تومان نیاز داریم، گفت: هر چقدر در را‌ه‌آهن سرمایه‌گذاری كنیم با درآمدزایی که دارد همه مبالغ آن باز می‌گردد.
وی يادآور شد: را‌ه‌آهن كردستان- همدان- تهران از مصوبات سفرهای استانی در زمانی كه استاندار كردستان بودم، است اما اقدام خاصی در این زمینه انجام نشد.
معاون اول رییس جمهوری خاطرنشان كرد: در سفر اخير مقام معظم رهبري به كرمانشاه، وزیر راه و شهرسازی یك قول انقلابی داد و آن این بود كه را‌ه‌آهن ملایر در مدت یك سال به مرز خسروی وصل شود و در نهايت با اتصال راه‌هاي فرعي غرب كشور به يكديگر، راه‌هاي بسته به روي ما باز مي‌شود.
رحیمي‌با بیان اینكه را‌ه‌آهن بندرعباس- تهران- قزوین- بندرانزلی- آستارا- آذربایجان- شوروي و اروپا و همچنين احداث راه‌آهن استان‌هاي شمالي از گرگان به سمت آذربايجان غربي- تركيه- اروپا نيز از مهمترین را‌ه‌آهن‌های مورد نظر در كشور است، گفت: با گسترش این مسیر می‌توانیم ترانزیت كالا را از ایران به روسیه و سایر كشورهای اروپایی افزایش دهیم.
وي تاكید كرد: دولت معتقد است بیش از نفت مي‌توان از گسترش را‌ه‌آهن و ترانزیت درآمد كسب كرد.
  ايستگاه را‌ه‌آهن نهاوند و همدان در اولويت احداث قرار دارند
معاون وزیر راه و شهرسازی نيز در حاشيه سفر معاون اول رییس جمهوری به همدان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: را‌ه‌آهن تهران- همدان- سنندج یكی از خطوط ریلی در حال ساخت كشور است كه بهره‌برداری از آن موجب توسعه و پیشرفت استان‌های غرب كشور مي‌شود. احمد صادقی با بيان اینكه را‌ه‌آهن تهران- همدان با 268 كیلومتر طول در پنج مرحله در حال احداث است، افزود: این طرح از پیشرفت فیزیكی 68 درصدی برخوردار است.
وي در رابطه با وضعيت ايستگاه‌های را‌ه‌آهن در حال اجرا در همدان بیان كرد: احداث 18 ایستگاه را‌ه‌آهن در خطوط ریلی پیش‌بینی شده و بخش عمده آنها معمولی و تشكیلاتی است به طوري كه در مسیر ريلي اين خطوط در هر شهرستان یك ایستگاه تشكیلاتی برای سوار و يا پیاده شدن مسافران تعريف شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان كرد: 200 ایستگاه در 21 استان كشور به وسعت 180 هزار مترمربع در حال ساخت است كه احداث ایستگاه نهاوند و همدان به علت اينكه خطوط ريلي به آنها نزديك شده است در اولویت قرار دارند.
  فرودگاه همدان توجيه اقتصادي ندارد
معاون اول رئيس جمهور در آيين آغاز عملیات اجرایی بهسازی و توسعه میادین پروازی فرودگاه همدان، با تأكيد بر اينكه با بهره‌گيري از ايده‌هاي خلاقانه بايد فرودگاه همدان تبديل به ترمينال غرب كشور شود، افزود: فعاليت اين فرودگاه طبق روال گذشته هيچگونه توجيه اقتصادي ندارد بر اين اساس بايد طرح‌هاي گسترده‌تري براي فرودگاده همدان تدوين شود تا جايگاه ويژه‌اي در غرب كشور پيدا كند.
محمدرضا رحيمي تصيح كرد: بهره‌برداري از طرح‌هاي در دست اقدام بايد زمينه افزايش استفاده از خطوط هوايي و به دنبال آن افزايش درآمد اين مجموعه را به همراه آورد.
وي خاطرنشان كرد: هرگونه تعلل و كم‌كاري در مهيا كردن امكانات و استفاده نكردن از ايده‌هاي خلاقانه باعث مي‌شود شهروندان به جاي استفاده از هواپيما و خطوط هوايي براي مسافرت‌هاي برون شهري به سمت تردد با قطار و ديگر وسايل حمل و نقل جذب شوند.
معاون اول رئيس جمهوري، بهسازي ميادين پروازي و ديگر فعاليت‌هاي عمراني را در ناوگان هوايي تأثيرگذار ندانست و گفت: از آنجايي كه همدان از حيث صادرات جايگاه خوبي را دارد بايد بستر براي جابجايي و ارسال كالاهاي توليدي استان در كمترين زمان ممكن از طريق فرودگاه فراهم شود.
  بهره‌برداري از طرح بهسازي ميادين پروازي فرودگاه همدان در سال آينده
مديرعامل شركت فرودگاه‌هاي كشور نيز ضمن اشاره به جايگاه فرودگاه همدان در غرب كشور گفت: اين فرودگاه به علت نقص در سطوح زيرساختي پرواز توان پذيرش هواپيماي بيشتر از فوكر 100 را ندارد.
محسن اسماعيلي عريض كردن طول باند تا 400 متر و بهسازي روكش باند را از اقدامات در حال انجام در فرودگاه همدان براي پذيرش پروازهاي بین‌المللی برشمرد.
وي افزود: برآمدگي موجود در دو طرف باند فرودگاه رفع شده است و در قسمت‌هايي كه اين برآمدگي به طول 5/1 متر باقي مانده نيز برداشته خواهد شد.
مديرعامل شركت فرودگاه‌هاي كشور تصريح كرد: براي طرح‌ بهسازي و تكميل ميادين پروازي فرودگاه همدان 120 ميليارد ريال اعتبار نياز است تا در دو سال آينده به بهره‌برداري برسد.
وي اضافه كرد: احداث برج مراقبت پرواز، توسعه عوامل پروازي، افزايش طول باند، ضربه پذيري آن، ساخت ترمينال‌هاي مخصوص پروازهاي حج و برون مرزي و محوطه‌سازي از ديگر برنامه‌هاي در دست اقدام است كه براي اجرای آنها 200 ميليارد ريال اعتبار نياز است.
در اين ميان معاون اول رئيس جمهور از زماني كه براي بهره‌برداري از ميادين پروازي فرودگاه همدان در نظر گرفته بودند، انتقاد و تأكيد كرد: يك پرواز ملخي 30 نفره با فعاليت 65 نفر كارمند در فرودگاه اصلا توجيه اقتصادي ندارد و بايد اين زمان كاهش يابد در اين راستا زمان به بهره‌برداري رساندن طرح بهسازي و تكميل ميادين پروازي فرودگاه همدان به يكسال رسيد.
در ادامه این سفر یک‌روزه و افتتاح و کلنگ‌زنی پروژه‌های عمرانی در شهر همدان معاون اول رئیس جمهور در شواری اداری استان شرکت کرد و از طریق ویدئو کنفرانس پروژه 11 هزار و 286 واحدی مسکن مهر در سطح استان  و در  ارتباط با شهرستان‌های کبودراهنگ و ملایر  پروژه 95 کیلومتری راه اصلی همدان- بیجار که سال‌های طولانی از اجرای آن می‌گذشت و همچنین بزرگراه 31 کیلومتری توره- ملایر را افتتاح کرد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.