پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 30 فروردين 1403

کد خبر : 112170

 
فردا نخستین مناظره انتخاباتی بایدن و ترامپ

جنگ داخلی و خارجی برای آمریکا در صورت شکست ترامپ
تاریخ خبر : 1399-07-08
نویسنده : محمد ترابی
     
 
 
     
متن خبر :


■ آیا شکست در مناظره با بایدن، ترامپ را به جنگ در خاورمیانه سوق می‌دهد؟

■ چشم امید جمهوری‌خواهان به دیوان عالی آمریکا


 فردا (بامداد چهارشنبه9 مهرماه) اولین مناظره انتخاباتی میان دونالد ترامپ و جو بایدن، برگزار خواهد شد. این نوع مناظره‌ها در تعیین پیروز انتخابات ریاست‌جمهوری در تاریخ ایالات متحده همواره تاثیرگذار بوده است.
رئیس‌جمهور فعلی ایالات متحده در چندین مصاحبه‌ خود گفته است که او پیروز انتخابات است مگر اینکه در انتخابات تقلب صورت گیرد. این مسأله بسیاری از مقامات آمریکایی را نگران کرده است که وی در صورت احساس شکست قبل از انتخابات و یا شکست بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری، دست به اقداماتی از قبیل آغاز جنگ در خارجی و یا حتی ایجاد جنگ داخلی، زند.
انتخابات ریاست‌جمهوری در ایالات متحده همواره، مورد توجه سایر دولت‌ها نیز قرار گرفته است. با این حال پس از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات سال 2016 ، شرایط کمی متفاوت‌تر از قبل برای خود آمریکا و دیگر دولت‌ها تغییر کرد.
در طول این مدت و پس از روی کار آمدن این رئیس‌جمهور جمهوری‌خواه در ایالات متحده اتفاقات بی‌سابقه‌ای در این کشور و در جهان افتاده است.
شیوع ویروس کرونا در جهان و عملکرد ضعیف وی در آمریکا به زعم سایر مقامات این کشور، اعتراضات دامنه دار در این کشور که در صد سال گذشته تاریخ این کشور بی‌سابقه بوده، عملکرد ضعیف دیپلماتیک ترامپ که به انزوای ایالات متحده در شورای امنیت و سازمان ملل انجامید و تشدید رقابت‌ها و تنش‌های سیاسی و نظامی با سایر دولت‌ها از جمله ایران که این مسأله به تصویب طرحی از سوی سنای آمریکا مبنی بر عدم اجازه این رئیس‌جمهور برای آغاز جنگ با ایران انجامید که ترامپ در واکنش با این اقدام این طرح را وتو کرد، از عمده‌ترین دلایلی است که حساسیت‌های انتخابات آتی ایالات متحده را نه تنها برای مردم آمریکا بلکه برای دیگر دولت‌ها بیش از پیش اهمیت بخشیده است، چرا که حضور مجدد این رئیس‌جمهور در آمریکا می‌تواند باعث افزایش تنش‌ها در عرصه‌بین‌الملل و حتی در داخل آمریکا نیز شود.

 اولین مناظره ریاست‌جمهوری میان ترامپ و بایدن
نخستین مناظره بین ترامپ و بایدن فردا در ایالات اوهایو(Ohio) که در آخرین نظر سنجی‌ها تمایل بیشتری به قرمز(جمهوری‌خواهان) دارد، برگزار خواهد شد.
رئیس جمهور آمریکا و رقیب دموکرات وی در نخستین مناظره 90 دقیقه‌ای درباره دیوان عالی، ویروس کرونا، همگرایی رای گیری و مسائل نژادی پرستی در شهرهای آمریکا مناظره خواهند کرد.
در طول چند ماهی که رقابت انتخاباتی ایالات متحده جدی تر شده است، ترامپ بایدن را خواب‌آلود و مریض خواند و بایدن نیز ترامپ را یک دروغ‌گو خطاب کرده است.
بایدن که با توجه به انتخاب‌ها ادورا گذشته آمریکا و مخصوصاً در زمان باراک اوباما، نشان داده است که می‌تواند در مناظرات، شرایط را برای رقیب خود سخت کرده و پیروز باشد. با این حال برخی از رسانه‌ها که ترامپ نیز به آن‌ها ارجاع می‌کند، با بررسی رفتار‌ها و صحبت‌های این کاندیدای دموکرات، گفته‌اند که بایدن از بیماری زوال عقل رنج می‌برد.

 آغاز جنگ در خاورمیانه برای جبران شکست
برخی از تحلیل‌گران آمریکایی بر این مسأله ادعا دارند که در صورت احساس خطر دونالد ترامپ از شکست در انتخابات، نقطه عطف این مسأله را نیز می‌توان مناظره انتخاباتیه فردا در نظر گرفت، به اقدام نظامی بر علیه یکی از کشور‌های خاورمانه دست خواهد زد که دو گزینه ایران و ترکیه محتمل‌ترین گزینه‌ها خواهند بود.
این پیش‌بینی تحلیل‌گران آمریکایی بر این اساس است که تاریخ صده اخیر آمریکا نشان داده است که رئیس‌جمهوری که در حین جنگ باشد در این کشور تغییر نکرده است. این درحالی است که برخی جمهوری‌خواهان را متهم می‌کنند که در زمان بوش پسر از این مسأله سوء‌استفاده شده است.

 ایجاد جنگ داخلی
ترامپ در چند ماه گذشته بسیاری را متهم کرده است که قصد تقلب در انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور را دارند. وی همچنین ادعا می‌کند که پیروز حتمی انتخابات خواهد بود مگر اینکه تقلب در انتخابات صورت گیرد.
از این رو عمده دموکرات‌ها در آمریکا بر این باورند که پس از مشخص شدن نتایج انتخابات و در صورت پیروزی بایدن، ترامپ برای انتقال قدرت به رئیس‌جمهور بعدی ایالات متحده مقاومت خواهد کرد.
 برخی از دموکرات‌ها این پیش‌بینی را کرده‌اند که ترامپ در صورت شکست در انتخابات با استفاده از ارتش این کشور با تاکید بر اینکه در انتخابات تقلب شده است در برابر انتقال قدرت مقاومت خواهد کرد.
با این حال اقدام به تعویض الکترال‌ها منتخب و یا استفاده از دیوان عالی آمریکا برای پیروزی در انتخابات پیش رو، از عمده ‌ترین اتهاماتی است که دموکرات‌ها به این رئیس‌جمهور جمهوری‌خواه می‌زنند.

 تغییر الکترال‌های
یکی از خبرگزاری‌ها ایالات متحده در گزارشی نوشت، وکلای دموکرات برای به چالش کشیدن هرگونه تلاش ترامپ برای تعویض «الکتورال» های انتخاب شده توسط رای دهندگان با «الکتورال» های انتخاب شده توسط مجالس ایالتی تحت کنترل جمهوری خواهان، آماده می شوند. ایالت پنسیلوانیا، جایی که جمهوری خواهان مجلس ایالتی را کنترل می کنند به صورت ویژه نگران کننده است.اخیرا لارنس تبس رئیس اجرایی حزب جمهوری خواه در ایالت پنسیلوانیا به مجله آتلانتیک گفته است وی با مقامات ستاد انتخاباتی ترامپ در مورد احتمال دور زدن نتایج آرای عمومی در صورت عدم اطمینان یا اختلاف نظر در مورد صحت آراء اخذ شده، صحبت كرده است. تبس گفت قانون اساسی ایالات متحده به مجالس ایالتی اجازه می دهد بدون مراجعه به آراء عموم مردم ایالت، گزینش‌گران رئیس‌جمهور (electors) را خودشان انتخاب كنند.»
طبق گزارش منتشر شده از خبرگزاری انتخاب و اکسیوس در این گزارش آورده است که امتناع ترامپ از تعهد به انتقال صلح آمیز قدرت و همچنین مقالاتی که در مورد بدترین سناریوها درمورد روز پس از انتخابات، منتشر شده توجهات را به درگیری های وحشیانه ای که می تواند نتیجه نهایی را به خطر بیندازد، جلب می کند.
 رجوع به دیوان عالی
جورج دبلیو بوش، نامزد جمهوری‌خواه، و ال گور، نامزد دموکرات، در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۰۰ رقابت بسیار نزدیکی داشتند. نتیجه انتخابات در ایالت فلوریدا برای این انتخابات تعیین کننده بود و آرای دو نامزد در این ایالت اختلاف کمی داشت. در نهایت دیوان عالی آمریکا با ورود به این مساله پیروز انتخابات را تعیین کرد.
حال به دنبال درگذشت روث بیدر گینزبرگ ، قاضی دیوان عالی آمریکا، و از آنجایی که رئیس‌جمهوری آمریکا می‌تواند گزینه‌‌های این منسب را انتخاب کند، می‌توان گفت که دونالد ترامپ چشم امید به دیوان عالی نیز دارد. وی گزینه خود را که یک زن است را اوایل هفته معرفی کرده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز رئیس جمهوری آمریکا در خصوص نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت است که «فکر می‌کنم انتخابات به دیوان عالی کشیده می شود به همین خاطر فکر می‌کنم مهم است که ۹ قاضی در دیوان عالی آمریکا داشته باشیم. ممکن تصمیم گیری در این نهاد بسیار مهم قضایی با تقسیم آرای چهار بر چهار، با بن بست مواجه شود.»

 تاریخ مناظرات
پس از آن در ۱۶ مهرماه، کامالا هریس دموکرات با مایک پنس جمهوریخواه در ایالت یوتا که آن هم بیشتر به قرمز نماد جمهوریخواهان تمایل دارد، به مناظره خواهند پرداخت.
دومین مناظره نامزدهای ریاست جمهوری در ۲۴ مهرماه برگزار خواهد شد که این بار ایالت فلوریدا میزبان آنها خواهد بود که فرمانداری جمهوریخواه دارد اما هنوز ترکیب آرای الکترال آن در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.
یکم آبان ماه هم سومین و آخرین مناظره انتخاباتی بین بایدن ۷۸ ساله و ترامپ ۷۴ ساله در ایالت تنسی قرمزپوش برگزار می‌شود تا آخرین شانس خود را برای جمع کردن آرای بیشتر امتحان کنند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.